13/11/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün haberi 2017 yılı Yurt Haber gazetesinden bir nefret haberi.

Tarihte bugün: “’Eşcinsellik programı’ tekrar gündemde” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün haberi 2017 yılından bir nefret haberi. Yurt Haber isimli gazetedeki haber “Mardin'de halkın tepkisine neden olan ‘eşcinsellik programı’ tekrar gündemde” başlığını taşıyor.

Etkinliği ve etkinliği gerçekleştirecek kurumları hedef gösteren nefret haberinin asılsız iddiası “Halkın büyük tepkisi”. Yurt Haber’in de içinde yer aldığı nefret basını IPS İletişim Vakfı'nın sürdürdüğü, Kaos GL'nin destekleyerek içinde yer aldığı “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik” atölyesinin Mardin’de düzenlenmesini engellemek için haber yayımladı.

Gerçekleşmeyen etkinlik Avrupa Konseyi’nde soruldu

Mardin’de hedef gösterilen ve gerçekleştirilemeyen etkinlik aynı yılın Aralık ayında Danimarkalı Milletvekili Mogens Jensen tarafından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne verilen soru önergesine konu oldu.

Jensen, soru önergesinde “Türkiye hükümetinden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi şartlarını sağlamak ve demokratik birer hak olan ifade ve temsil özgürlüğünü sağlamak için hükümetin ne yapacağına dair bilgi almalarını talep ediyorum” sözlerine yer verdi.

 

 


Etiketler: medya
İstihdam