25/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Suriyeli mülteci trans kadın Asya'ya kezzapla saldıran Emre Bozkurt’a mahkeme heyeti haksız tahrik indirimi uyguladı. Bozkurt 11 yıl yerine 6 yıl hapis cezası aldı!

Trans kadın Asya’ya kezzapla saldıran Emre Bozkurt’a haksız tahrik indirimi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Özge Özgüner / csgorselarsiv.org

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Mart ayında yüzüne kezzap atarak saldırıya maruz kalan ve saldırıda bir gözünü kaybeden, 17 yaşında Suriyeli mülteci trans kadın Asya'nın davasının ikinci duruşması 22 Ekim Cuma günü, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saldırının faili olduğu kamera kayıtlarıyla kanıtlanan Emre Bozkurt kasten yaralama suçundan sanık olarak yargılandı. Davada saldırgan Emre Bozkurt’a haksız tahrik indirimi uygulandı. Mahkeme heyeti Emre Bozkurt’a, “Kasten yaralama” suçundan verilen 11 yıl hapis cezasını “haksız tahrik” yetkisini kullanarak cezayı 6 yıla düşürdü.

Failden transfobik savunma

PembeHayat.org’un haberine göre saldırgan Bozkurt ve avukatları, transfobik savunma yaptı. Fail Emre Bozkurt ‘kasten yaralama’ suçuyla yargılandığı davada şöyle dedi:

“Daha önceki beyanlarımı aynen tekrar ediyorum, bu eylem kasıtlı bir eylem değildir, kendisi beni bu madde ile tehdit etmiştir, olay günü de neden böyle yaptığını kendisine sorduğumda sinirlendiği için babama anlattığını söyledi, ben de kendisinden paramı istedim, param yok dedi, veriyor musun vermiyor musun deyince elimdeki bardağın ucunu tutarak çekiştirdi, sonra aramızda boğuşma başladı. Bu boğuşma neticesinde hem ben hem de o yaralandı, bu şahıs trans birey olduğunu saklayarak bizim dünyamızı başımıza yıktı, maddi olarak bizi sömürdü, onun yüzünden benim de yüzümde izler kaldı, aldığım eşyalarının borcunu hala ödeyemedim. Onun harcama yaptığı bana ait kredi kartının borçlarını hala ödeyemedim, cezaevinde maddi ve manevi zorluklar yaşıyorum, sağ oldukları halde anne ve babamı onun yüzünden kaybettim, ancak yine de böyle bir eylemin yaşanmış olmasından dolayı pişmanım, üzgünüm, beraatimi istiyorum.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret