25/10/2019 | Yazar: Tunca Özlen

Londra’da lezbiyen, gey ve biseksüeller trans dışlayıcı bir gruba tepki gösteriyor.

Trans karşıtı grup büyük tepki topladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Londra’da kurulan yeni bir grup, temsil ettiğini iddia ettiği lezbiyenler, geyler ve biseksüeller tarafından yerden yere vuruldu.

Her şey Allison Bailey isimli bir avukatın Twitter hesabından, “Bugün lezbiyen, gey ve biseksüel topluluğu için tarihi bir gün. LGB İttifakı Londra’da yola çıktı. Dünya genelinde aşırılıkçılar kendilerine denk bir rakip bulacaklar karşılarında” şeklinde tweet atmasıyla başladı.

Grubun temsil ettiğini iddia ettiği lezbiyen, gey ve biseksüellerden ise tepki gecikmedi. Paylaşıma yanıt yazan LGB’ler, kurulan grubu transfobik, aşağılayıcı ve mide bulandırıcı bulduklarını yazdı.

Transfobik “LGB” grubuna tepki gösterenler, aynı zamanda yeni grubun destekçilerinin çoğunun heteroseksüel olduğuna dikkat çekti. Gerçekten de Bailey’e destek vermek için yazanların hatırı sayılır bir kısmının heteroseksüel olduklarını belirttikleri görülüyor.

Pek çok lezbiyen ve biseksüel kadın ise “benim adıma konuşma” yazarak tepkisini gösterdi. Gey ve biseksüel erkekler de kadınların bu tepkisine destek verdi.

Londra tartışmaların merkezinde durmayı sürdürüyor

Geçtiğimiz yıl bir grup trans dışlayıcı lezbiyen, LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nün önüne geçerek korsan pankart açmış ve yürüyüş komitesinin duruma müdahale etmemesi eleştirilmişti.

Bu sene Londra’da ilk kez gerçekleştirilen Trans Onur Yürüyüşü, hareketin içinde güçlenmeye başlayan transfobinin önünü kesmeye yönelik en etkili adım oldu.

Tartışmaların önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.

Kaynak: PinkNews

 

 

 


Etiketler: dünyadan
İstihdam