07/05/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Polonya’da polis eğitim merkezinin yayımladığı kitabın LGBTİ+’ları “patolojik” olarak tanımlaması üzerine sosyalist milletvekili Agnieszka Dziemianowicz-Bąk açıklama yaptı.

“Tüm vatandaşları korumakla yükümlü polisin ayrımcılık yapması kabul edilemez” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Agnieszka Dziemianowicz-Bąk

Polonya’da polis memurları için yayımlanan eğitim kitabının LGBTİ+’ları “patolojik” olarak tanımlaması üzerine sosyalist milletvekili Agnieszka Dziemianowicz-Bąk açıklama yaptı.

Dziemianowicz-Bąk, “Toplumsal patolojiler, seçilmiş sorunlar” başlıklı bir ders kitabını yayımlayan polis eğitim merkezinden açıklama talep etti. Milletvekili 7 Mayıs Cuma günü alt mecliste düzenlediği basın toplantısında, “Kitapta sosyal patolojilerden bahsederken LGBT topluluğundan da bahsediyor; özellikle trans ve queerler sosyal patolojinin örnekleri olarak tanımlanıyor” diyor.

Açıklamada vekil vatandaşları korumakla yükümlü olan polisin ayrımcılık yapmasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekiyor: “LGBT’ler ne ideoloji ne de sosyal bir patoloji. Bu insanlar zarar görüyor, şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor. Cinsel yönelimleri ne olursa olsun ve kim olursa olsun tüm vatandaşları korumakla yükümlü olan polisin bu kişilere ayrımcılık yapması kabul edilemez.”

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam