12/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve üniversite personellerinin kurduğu İzmir Üniversite Dayanışması kuruluş açıklamasını yayımladı.

“Türcü, ırkçı, cinsiyetçi, LGBTİ+fobik söylemleri kampüslerimizden söküp atma kararlılığımızdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörün ardından İzmir'de üniversite öğrencileri, akademisyenler, üniversite personellerinin kurduğu İzmir Üniversite Dayanışması kuruluş bildirgesinde, “Türcü, ırkçı, cinsiyetçi, LGBTİ+ fobik, sınıfçı, yetkinci söylemleri kampüslerimizden söküp atma kararlılığımızdır” diyor.

AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atanmasının ardından gerçekleşen eylemlerle harekete geçen İzmir Üniversite Dayanışması’nın kuruluş bildirgesi şöyle:  

“Merhabalar; Öğrenciler, akademisyenler, işçiler, azınlıklar, kadınlar, LGBTI+'lar; kısacası sistemin kıskaçları altında ezilen tüm kesimler, merhabalar.

“Boğaziçi'ne atanan kayyım rektöre karşı büyüyen tepkiler hepimizi heyecanlandırdı. Ülkenin her yerine yayılan eylemler biz öğrencileri, akademisyenleri ve personelleri yani tüm üniversite bileşenlerini bir araya getirme ihtiyacını ortaya çıkardı. Bizi, Izmir Üniversite Dayanışmasını bir araya getiren güç de işte bu ihtiyaçtır.

“Bizi bir araya getiren; uzun yıllardır akademiyi biat ettirmeye ve kontrolü altına almaya çalışan, hukuku kendi sopası gibi kullanarak üniversiteleri kendi kaleleri haline getirmeyi hedefleyen siyasal iktidardır. Bizi bir araya getiren; bu toplumda var olan bütün adaletsizliklere karşı hep bir ağızdan yükselttiğimiz demokrasi talebidir.

“Bizi bir araya getiren; irk, dil, din, kimlik, cinsel yönelim ve engellerimizle ayrıştırıldığımız bu günlerde türcü, ırkçı, cinsiyetçi, LGBTİ+fobik söylemleri kampüslerimizden söküp atma kararlılığımızdır.

“Bir aradayız, çünkü birlikte güçlüyüz. Gücümüze güveniyoruz ve değiştirebileceğimizi biliyoruz. Boğaziçi eylemleri ile kıvılcımlanan bu ateşin bir parçası olmamız gerektiğinin bilinciyle İzmir Üniversite Dayanışmasını kurduğumuzu ilan ediyoruz.

“İzmir'deki tüm üniversite bileşenlerini İzmir Üniversite Dayanışmasında mücadele etmeye çağırıyoruz. Haydi; eşit, parasız, bilimsel eğitim için bir adım öne çıkalım. Özgür ve özerk demokratik üniversite talebimizi hep bir ağızdan haykıralım.

“ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR, BİZİMLE ÖZGÜRLEŞECEK!”


Etiketler: yaşam, eğitim
İstihdam