10/02/2020 | Yazar: Yıldız Tar

ABD Oregon’da kadınlar tuvaleti çıkışı trans kadın Lauren Jackson’a saldıran Fred Costanza 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tuvalet çıkışı trans kadına saldıran transfobik erkeğe 6 yıl hapis Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lauren Jackson

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Oregon’da kadınlar tuvaletini kullanan bir trans kadına saldıran ve kafatasının kırılmasına yol açan erkeğe 6 yıl hapis cezası verildi.

Oregon Live’ın haberine göre, 37 yaşındaki Fred Costanza, 24 Ağustos 2019’da trans kadın Lauren Jackson’a kadınlar tuvaleti çıkışında saldırdı. Costanza, Jackson’ın çenesini ve kafatasını kırdı.

Görgü tanıklarının aktardıklarına göre Costanza, 29 yaşındaki Jackson’ın umumi kadınlar tuvaletinden çıktığını görünce Jackson’a saldırdı. Jackson’ı saçından tutarak sürükledi ve ondan fazla kez vurdu. Ardından karısıyla alanı terk etti. Oregon’u ilk kez ziyaret eden Jackson sonraki haftayı hastanede geçirdi.

tuvalet-cikisi-trans-kadina-saldiran-transfobik-erkege-6-yil-hapis-1

Saldırgan Costanza

Mahkeme, ikinci dereceden saldırı ve tacizden hüküm verdi. Jüri, Costanza’yı Oregon’un yeni kabul edilen nefret suçları yasası uyarınca birinci dereceden nefret suçundan da suçlu buldu. Yasa, transların haklarını da koruyor.

Costanza’ya 70 ay hapis cezasının yanı sıra Jackson’a tazminat ödenmesine de karar verdi. Kararın ardından The Oregonian/OregonLive’a konuşan Jackson, “Desteklenmiş ve kabul görmüş hissediyorum. Bu tarz bir davranış doğru değil. Translar için dünyayı daha iyi bir hale getirin. Hepimiz var olmayı ve mutlu olmayı hak ediyoruz” dedi.


Etiketler: kadın, yaşam, dünyadan
İstihdam