01/02/2023 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, “Ankara ve İstanbul'daki Vakıf Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzlemesi” araştırmasına başladı.

ÜniKuir, vakıf üniversitelerini LGBTİ+ hakları bağlamında izleyecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’nin başkenti Ankara ve en kalabalık kenti İstanbul’daki vakıf üniversitelerinde LGBTİ+ öğrencilerin hakları gözetiliyor mu?

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir) bu soruya yanıt aramak için “Ankara ve İstanbul'daki Vakıf Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzlemesi” araştırmasına başlıyor.

Üniversitenin kampüs iklimi ve üniversitelerde güvenli alanlardan akademik faaliyetlere, üniversitelerin toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarından şiddet ve taciz ile mücadele mekanizmalarına dair çok çeşitli konularda mevcut duruma dair kapsamlı bir izleme çalışması gerçekleştirilecek.

Bu çalışmanın sonucunda “Ankara ve İstanbul'daki Vakıf Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Raporu” hazırlanacak. Çalışmada yer alan üniversitelerden elde edilen veriler kullanılarak hazırlanacak interaktif grafik ve haritalar aracılığıyla, veriler karşılaştırmalı olarak kuirizlem.org sitesinde paylaşılacak.

Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Kültür Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, TED Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğrenci, mezun, akademik ve idari personelseniz deneyimlerinizi paylaşmak için buraya tıklayın. 

“Üniversitelerin tüm bileşenlerinin haklarına erişebilmesi, LGBTİ+’ların üniversitede eşit haklara erişimiyle mümkün”

ÜniKuir ve SPoD’un 18 devlet üniversitenin öğrencileri, akademisyenleri, personelleri ve mezunlarıyla görüşerek hazırladığı “Ankara ve İstanbul’daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Raporu: Mevcut Durum ve LGBTİ+’lara Yönelik Ayrımcılık” yayınına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı, eğitim
İstihdam