28/05/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, İrlanda’daki halk oylamasında eşcinsel evliliğe evet çıkmasını, ‘insanlığın yenilgisi’ olarak yorumladı.

Vatikan: ‘İrlanda’da eşcinsel evlilik insanlığın yenilgisidir’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, İrlanda’daki halk oylamasında eşcinsel evliliğe evet çıkmasını, “insanlığın yenilgisi” olarak yorumladı.
 
İrlanda’da eşcinsel evliliğin referandumda yüzde 62’lik bir evet oyu sonucu yasalaşmasına dünyanın dört bir yanından olumlu ve olumsuz tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Eşcinsel haklarına ilişkin homofobik tutumuyla bilinen Vatikan’ın ise Katolik bir ülke olan İrlanda’daki tarihi gelişmeyi nasıl karşılayacağı merak konusuydu. Oylamanın ardından çok vakit geçmeden Vatikan yetkililerinden ilk açıklama geldi. Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Pietro Karolin, halk oylaması sonucuna kişisel olarak çok üzüldüğünü söyledi.
 
İrlanda’nın başkenti Dublin Başpiskoposu Diarmuid Martin’in oylama sonrası “kilisenin gerçeklik testine ihtiyacı var” sözlerini de eleştiren Kardinal Parolin, “Sadece Hıristiyan öğretilerinin yenilmesinden bahsedemeyiz. İnsanlığın yenilmesi söz konusu” dedi. 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam