05/08/2014 | Yazar: Kaos GL

Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin.

Yapabilirsin Klara! – Gewre Nazlıcan’ın hayalleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dünya telaşesine kaptırıp kendimizi, “yaşıyoz işte” diye geçiriyoruz günleri... Hayatta kalmakla yetinmeyip yaşamak isteyenlere veriyoruz cevabı: Yapamazsın ki!
 
Heves kıranlara inat, başka bir hayat için hayal kurmaya cesaret edenlere gelsin: Yapabilirsin Klara!
 
İstediklerinizden bir “Top 10” listesi oluşturun, birkaç fotoğrafla birlikte web@kaosgl.org  adresine gönderin. Bakarsınız hayallerinizin gerçek olmasına yardım edenler çıkar, bakarsınız hayalleriniz sizi gerçek kılar...
 
İşte Gewre Nazlıcan’ın hayalleri:
 
Hayallerimi, kişiliğimi, kimliğimi bastırmak istemiyorum. Nasıl bir yaşam istediğimi öncelikle kendime itiraf edebilmeyi istiyorum. Daha sonra fikrime düşmüş bütün tümceleri değer verdiğim ve bana değer veren herkese anlatabilmeyi istiyorum.
 
Benim için en iyisine sadece benim karar verebileceğimi herkesin kabullenmesini istiyorum. Başkalarının doğrularıyla değil kendi yanlışlarımla yaşamımı sürdürmek istiyorum. Kararlı olmak, fikirlerim için savaşmak istiyorum.
 
Yapabilirim, kendime güveniyorum. İstediğim kariyeri yapabilir, istediğim hayat tarzını yaşayabilirim. Bunun için kendi sesime artık kulak verebilmeyi istiyorum.
 
Yaşadığım her şeyi pişmanlık duymadan kabullenmek istiyorum.  Geçmişten kaçmak değil, onu kucaklamak istiyorum. Yaşadığım her şeye güzel bir anı olarak bakabilmeyi istiyorum.  Beni ileri götürebilecek tek yaklaşım bu çünkü. Ve benim için bile yeterince zor olan bu sürece insanları dâhil ederek kendimi toparlayamama ihtimalinden korunmak istiyorum. En önemlisi insanların benim kabullenişimi kabullenmelerinin benim için önemli olmamasını istiyorum.
 
Hislerimi en iyi dışavurabildiğim ve beni koşulsuz mutlu kılan dansımı geliştirmek istiyorum.
 
Siyasi fikirlerimi, toplumsal olgulara yaklaşımımı en yalın haliyle açıklayabilmek, ağız dolusu bağırmak, ben buradayım ve böyle düşünüyorum demek istiyorum.
 
Sadece kitaplarımla dolu olan kusursuz yeşilin ortasındaki o küçük ağaç evinde hayal ettiğim tatili yaşamak istiyorum. Zamanı geldiğinde en sevgili hayalim olarak gerçekleştirmekten mutluluk duyacağım.
 
Hayata, kişiliğimi inşa etme sürecimin başlarında baktığım pencereden bakmak istiyorum, yeniden. Hayata katabildiğim kadar artı katmak istiyorum. Sorumluluk kavramını daha geniş boyutlarda ele almak istiyorum. Birkaç insanın değil bir durumun sorumluluğunu yüklenmek istiyorum.
 
4 parçaya bölünmüş bütün Kürt topraklarını görmek istiyorum. Kendi dilimde düşünebilmek istiyorum. Kökenimi tüm hücrelerimde hissedebilmek istiyorum.
 
Ve hayal ettiğim bölüme geçmek, tüm ilişkileri aşabilmek, kendimi yaşayabilmek için çıktığım bu yolda kimseye bağlanmadan, tutunmadan sadece kendi sesimle hareket etmek istiyorum. Çünkü bununla elde edeceğim doyum, kazanacağım güç paha biçilemez olacak.
 
Diğer hayal sahipleri: 
 

Etiketler: yaşam
İstihdam