13/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, yeni yılın ilk sayısında LGBT perspektifinden ‘muhafazakârlık’ı tartışmaya açtı.

Yeni Yılın İlk Kaos GL Dergisi Kitapçılarda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, yeni yılın ilk sayısında LGBT perspektifinden “muhafazakârlık”ı tartışmaya açtı.
 
Ocak-Şubat 2012 tarihli 122. Sayısı kitapçılarda yerini alan Derginin Genel Yayın Yönetmeni Nevin Öztop, Kaos Yazı Kolektifi adına kaleme aldığı “Muhafazakârlık; işte tüm mesele bu…” başlıklı “editör” yazısında “Türkiye giderek daha mı muhafazakârlaşıyor? Yoksa muhafazakârlık kodları mı değişiyor?” diye soruyor.
 
“Muhafazakârlık” dosyasının konukları
 
Editörlüğünü Remzi Altunpolat’ın yaptığı 122. sayının “dosya” konukları ve ele aldıkları başlıklar şöyle sıralanıyor:
Ahmet Kavas, sanatın ahlak yargıları ile yaşadığı cebelleşmeyi; Doğancan Özsel -hastalıkta ve sağlıkta- eşcinsellik ve muhafazakârlık tartışmasını; Erdal Partog, endişeli muhafazakârların aile politikalarını; Fatih Yaşlı, dünya ve özellikle Türkiye çemberinde muhafazakârlık tarihini; İmge Oranlı, Evren Savcı’nın Türkiye LGBT hareketi ve muhafazakârlık ilişkileri üzerine anlattıklarını; Kansu Yıldırım, muhafazakârlık-kapitalizm-sakıncalı kimlikler üçgenini; Levent Şentürk, “bozulan muhafazakârlık”ı; Pınar İlkkaracan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini sonsuza kadar müdafaa ve muhafaza etmeyi dert edinen bir Başbakan’la yaşamayı; Simten Coşar, muhafaza ederken yok etmeyi; Volkan Yılmaz, Türkiye’de muhafazakâr demokrasinin sınırlarını; Yasemin Özgün ve Deniz Ulusoy ise yeni muhafazakârlık, artan erkek şiddeti ve kadına karşı kutsal ittifakı kaleme aldı.”
 
Dosya dışına taşan söyleşiler yazılar
 
Ocak-Şubat sayısının söyleşi konukları ise “Zenne” filminin yönetmenleri Caner Alper ve Mehmet Binay ile BDP’li milletvekili Sırrı Süreyya ÖnderOnur Caymaz, Ayşe Kulin kitabı “Gizli Anların Yolcusu” için “Ben Yaptım, Olmadı…”yı yazdı. Hande Öğüt, “Salgından Korkuya, Sessizlikten Aydınlanmaya” yazısıyla AIDS üzerine edebiyatı yazdı. Cenk Erdem, “Tiyatro Sıfırnoktaiki’den Sami Berat Marçalı’yla; Gülistan Aydoğdu, Die Linke Partisi’nden milletvekili seçilen Hakan Taş’la görüştü.
 
122. sayının sanatçıları
 
Sanatçı Erinç Seymen, “İkna Odası” çalışması ile 122. Sayının kapağına konuk oldu. Derginin her sayısında orta sayfayı kaplayan “UMUM” bölümünün konuğu ise “ve ondan sonra…” adlı çalışması ile Necla Rüzgar. Bu sayının “dosya” kapağında ise sanatçı Serpil Odabaşı’nın “Kırmızı Etek” adlı çalışması yer alıyor.
 
Kaos GL Dergisi’nin 2012 dosya konuları
 
Ocak-Şubat sayısında “Muhafazakârlık”ın ardından, Mart-Nisan sayısında “Milliyetçilik”, Mayıs- Haziran sayısında “Sınırlar”, Temmuz- Ağustos sayısında “Göç”, Eylül – Ekim sayısında “Hastalıktan İdeolojiye Damgalamaya Karşı Bedensel Direnişler” ve 2012’nin son sayısı Kasım- Aralık’ın dosyası ise “Sosyal Politikalar” olacak.
 
123. sayının dosya konusunu “Milliyetçilik” olarak duyuran Kaos GL Dergisi, yazılı ve görsel katkıları editor@kaosgl.org adresine 5 Şubat’a kadar bekliyor.
 
İki ayda bir yayınlanan Dergi’nin “dosya”ları ve dosya dışı bölümleri her türlü katkıya açık.
 
Kaos GL Dergisine Abone olabilirsiniz!
 
Kaos GL Dergisini kitapçılarda ve LGBT derneklerinin merkezlerinde bulabileceğiniz gibi abone de olabilirsiniz. Abone olmak için abone@kaosgl.org adresine yazabilirsiniz.
 
İlgili bağlantılar:
 
Kaos GL Dergisi Web Sitesi Geliyor
Kaos GL Dergisi Ocak-Şubat 2012 Sayısı İçin Çağrı

Etiketler: yaşam
İstihdam