12/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Yeniden Refah, seçim beyannamesinde yine LGBTİ+’ları hedef aldı. Erbakan, LGBTİ+ derneklerini kapatacaklarını söyledi.

Yeniden Refah nefreti sürdürüyor: “2028’de LGBT derneklerini kapatacağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yerel seçim kampanyasına LGBTİ+ karşıtlığı ile başlayan Yeniden Refah Partisi, 10 Şubat Cumartesi günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda seçim beyannamesini açıkladı. “Ahlaklı Belediyecilik” kampanyası kapsamında hazırladığı ilk reklam “Ahlak Yoksa LGBT vardır” olan Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasında LGBTİ+’ları bir kez daha hedef gösterdi. Erbakan, 2028’de iktidara geldiklerinde bütün LGBTİ+ derneklerini kapatacaklarını söyledi.

Erbakan’ın ifadeleri şöyle:

“Ey sapkın örgütlerin, küresel LGBT lobilerinin nesillerine saldırdığı aziz milletimiz, insan ve fıtrata küresel bir saldırı olan asrın belası LGBTİ sapkınlığı ile mücadele Yeniden Refah’ın namus borcudur. Küresel güçlerin cinsiyetsiz toplum planlarına en güçlü şekilde karşı çıkacağız. Sözde onur yürüyüşleriyle ahlaksızlığı ve sapkınlığı yaygınlaştırmaya çalışan bu örgütlerle mücadele Yeniden Refah Partisi’nin asli vazifesidir. Nesillerimizin ifsadına yol açan, edep ve haya dairesinde bir hayat kurmalarına mani olmaya çalışan bu LGBT lobilerine gençlerimizi kurban etmeyeceğiz. Aziz milletimizin masum evlatlarını LGBT lobilerinin operasyonlarına kurban etmeyeceğiz. Yeniden Refahlı belediyeler şehirlerimizde bunlarla ilgili her türlü tedbiri alacak. Propaganda, reklam ve faaliyetlerin önünü kesecek adımları atacak. Heykelci belediyeciliğin açtığı toplumsal cinsiyet ofislerini birer birer kapatacağız, 2028’de iktidara gelince de bütün LGBT derneklerini birer birer kapatacağız.”

Yeniden Refah, seçim beyannamesinin birçok maddesinde LGBTİ+’ları hedef aldı. Beyannamede şu ifadeler yer aldı:

“‘Rantçı Belediyecilik’ kurumlarımızı çürütürken ona alternatif olarak sunulan diğer bir anlayış ‘Heykelci Belediyecilik’ oldu. Bu anlayışla da milletimizin temel ihtiyaçları heykellerle örtülmeye çalışılıyor. Ahlak, LGBTİ propagandalarıyla kirletiliyor.”

“Kirli lobiler tarafından desteklenen sapkın LGBTİ anlayışı, nesillerimizin geleceğine saldırıyor, kadın ve erkek arasındaki doğal farkı ortadan kaldırarak, cinsiyet eşitliği adı altında cinsiyetsiz bir toplum inşa etmeye çalışıyor.”

Yeniden Refah’ın seçim beyannamesini açıkladığı gün, İstanbul Trans Onur Haftası’nın protestosuna saldırı!

Yeniden Refah’ın seçim beyannamesini açıkladığı gün, Yeniden Refah Partisi’nin LGBTİ+ karşıtı söylemlerini protesto etmek isteyen İstanbul Trans Onur Haftası üyelerine polis saldırmıştı. 11 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı protestoda, Onur Haftası avukatları ve işkenceye tepki gösteren basın emekçileri alandan uzaklaştırılmıştı. Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ardından İstanbul Trans Onur Haftası yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Bizi fiziksel can güvenliğimizle tehdit ediyorsunuz, bunun farkındayız fakat yılmıyoruz, mücadelemizden vazgeçmiyoruz, gerekli olan tüm itirazlarımızı yapacağız. Translar olarak buradan bir kez daha söylüyoruz, sokaklardan, kampüslerden, meclisten, iş yerlerinden, hastanelerden, yaşamın hiçbir alanından bizi uzaklaştıramazsınız. Varız ayol. Her gün daha da çoğalarak varız! Yaşamın her alanında, yaşasın trans mücadelemiz!”

Tıklayın-“Bu acımasız şiddet ve keyfi gözaltılar, demokratik haklarımıza yönelik bir saldırıyı temsil ediyor”

Tıklayın-“Serbest bırakılmayan tek arkadaşımıza da kavuştuk!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam