04/12/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Japonya’da yerel siyasetçi LGBT’lere ‘acayip hayvanlar’ dedi, eleştirilerden sonra özür dilemek zorunda kaldı.

Yerel siyasetçi LGBT’lere ‘acayip hayvanlar’ dedi, istifası bekleniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Japonya’da yerel siyasetçi LGBT’lere ‘acayip hayvanlar’ dedi, eleştirilerden sonra özür dilemek zorunda kaldı.

Japonya’daki bir belediye meclis üyesi sosyal medya hesabından LGBT’lere ‘acayip hayvanlar’ dedi. Masumi Tsurusashi, geçtiğimiz hafta sosyal medya hesabından önce basının LGBT meselelerine eğilmemesi gerektiğini yazdı ardından LGBT’lere ‘acayip hayvanlar’ diyerek ayrımcılık yaptı.

Belediye meclis üyesinin bu açıklamalarına tepkiler gecikmedi. Sosyal medyada aldığı eleştiriler sonrası paylaşımlarını silen Tsurusashi, o sırada sarhoş olduğunu iddia etti. Tsurusashi, Japonya halkının büyük çoğunluğunun evlilik eşitliğinden yana olduğunu ortaya koyan bir ankete sinirlendiğini de söyledi.

Diğer belediye meclis üyeleri “meclisin saygınlığını ayrımcı davranışlarla zedelediği için’ Tsurusashi’nin istifasını istedi. Tsurusashi ise meslektaşlarına yazdığı özür mektubunda, “LGBT’lere ilişkin daha derinlikli bir anlayış geliştireceğini” söyledi.

Eğitim Bakanı ayrımcılıkla mücadele sözü vermişti

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Japonya’nın yeni Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hiroshi Hase, LGBTİ öğrencilere yönelik ayrımcılığa karşı mücadele sözü verdi.

Hase; The Japan Times gazetesine verdiği demeçte LGBTİ öğrencilerin öğretmen, sınıf arkadaşları ve ailesi tarafından dışlandığını belirterek şöyle dedi: “Cinsel azınlık gruplarına mensup öğrencilerin ilk ve orta okullar ile liselerde dışlandığına inanıyorum.”

Homofobik zorbalık ülkede ciddi bir sorun

Japonya’da yakın zamanda yapılan bir anketin sonuçlarına göre okullarda LGBTİ öğrencilere dönük zorbalık ciddi sorun yaratıyor. Takarazuka Üniversitesi’nin 20bin eşcinsel ve biseksüel genç erkekle yaptığı bir anket çalışması Japonya’da eğitimdeki homofobiyi gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ve Aralık aylarında yapılan araştırmaya göre eşcinsel ve biseksüel genç erkeklerin yüzde 44’ü okullarında zorbalığa maruz kalıyor. Gençlerin yüzde 23’ü zorbalıkla başa çıkmak için okuldan kaçarken yüzde 18’i ise kendine zarar vermeyi düşünüyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret