09/06/2022 | Yazar: Kaos GL

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’ndan yarın gerçekleşecek 10. Onur Yürüyüşü’nü engelleyeceğini bildiren ODTÜ Rektörlüğe: “Yürüyüş düzenlemek anayasal hakkımız, ne derlerse desinler 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü düzenlenecek”

“Yürüyeceğiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: 8 Haziran 2022’de ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’nın kampüste astığı pankart, Aslı Alpar / Kaos GL

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’ndan yarın (10 Haziran) gerçekleşecek 10. Onur Yürüyüşü’nü engelleyeceğini bildiren ODTÜ Rektörlüğü’ne yanıt geldi.

Dayanışma, “Yürüyüş ve gösteri düzenlemek bizim anayasal hakkımız, ne derlerse desinler 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü düzenlenecek” diyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Kim olduğumuzu bilmiyormuş gibi, bizi okulu karıştıran bir grup gibi konumlandırmaya çalışıyorlar. 25 yıldır toplanan bir topluluğuz, 10 yıldır yürüyüş düzenliyoruz, kampüsün lubunyaları olarak hep buradaydık ve burada olmaya devam edeceğiz. Biz defalarca resmiyet başvurusu yapmışken hala tanımayı reddetmeleri, bu maili de ortaya çıkaran kuirfobikliklerinin bir göstergesi.

“Yürüyüş ve gösteri düzenlemek bizim anayasal hakkımız, ne derlerse desinler 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü düzenlenecek ve kampüs yolları bir kez daha rengarenk olacak. Üniversitemiz lubunyaların arasında en güvende olduğu öğrenci kitlelerinden birine sahip, ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması olarak bu bizim en büyük gururumuz.

“Öğrencileri yürüyüşe karşı tepkiye ve lubunlara karşı nefrete çağıran bu duyuruyu, politik baskılar altında eğilip öğrencileri mağdur etmeye devam eden kayyumluğu kınamakla kalmıyor, gülünç buluyoruz. Yürüyeceğiz.”

Rektörlük’ten LGBTİ+’ları hedef gösteren e-posta

ODTÜ rektörlüğü, dün (8 Haziran) ODTÜ öğrencileri ve mezunlarına yolladığı e-postayla Onur Yürüyüşü’nün okul imajına zarar vereceği ileri sürdü ve Yürüyüşü engelleyeceğini duyurdu.

Rektörlük, e-postada Onur Yürüyüşü’nü “hep birlikte engelleyebiliriz” diyerek yürüyüşte yer almak isteyen LGBTİ+ hakları savunucularını hedef gösterdi.


Etiketler: insan hakları, yaşam, eğitim
İstihdam