03/03/2025 | Yazar: Songül Karadeniz
Yıldız Tar’a mektupları yayınladığımız “Görüldü” köşesinin üçüncü mektubu Songül Karadeniz’den: “Yaptığın işlerin birilerinin hayatına dokunduğunu biliyoruz ve bunun önüne hiçbir şey geçemez.”

21 Şubat’ta tutuklanan KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’a mektup yazıyoruz. Yıldız Tar’a yazılan mektupları yayınladığımız “Görüldü” köşesinin üçüncü mektubu Songül Karadeniz’den.
Karadeniz’in mektubunu sizlerle paylaşıyoruz:
Sevgili Yıldız,
Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede bir kuş misali rüzgâra karşı uçarcasına mesleğimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Bunun için seni ve tüm meslektaşlarımızı cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Hak odaklı yaklaşımla sesini duyuramayanların sesi olmaya çalışmak çok kıymetli, biz gazetecilerin en temel sorumluluğu da bu. Orada belki parmaklıkların ardında yalnızsın ama aslında hiçbir koşulda yalnız değilsin. Yanındayız ve her koşulda “Gazetecilik suç değildir!” demeye devam edeceğiz.
LGBTİ+ hakları alanında haber yapmaya niyetlendiğimde yolum seninle kesişti ve sayende birlikte iki podcast ve üç haber hazırlama şansımız oldu. Bu süreçte LGBTİ+’ların yaşadığı ayrımcılığı biraz olsun kavrayabildiğimi hissettim. Yaptığın işlerin birilerinin hayatına dokunduğunu biliyoruz ve bunun önüne hiçbir şey geçemez. Gazeteciliğe vurulan her pranga ancak mesleğimize olan tutkumuzu arttırır. Gazeteciliğin özgürce yapılabildiği bir gelecek hayaliyle, umudunu kaybetme. Tüm prangaları kırmaya söz veriyoruz.
Sevgiler,
Gazeteci Songül Karadeniz
KaosGL.org Genel Yayın Yönetmeni Yıldız Tar’a mektup yazıyoruz! Mektuplarınızı sadece hapishane idaresi değil, herkes görsün istiyoruz! Yıldız Tar’a yazdığınız mektupların “Görüldü” köşemizde yayınlanmasını istiyorsanız web@kaosgl.org’a gönderebilirsiniz!
*KaosGL.org’ta yayınlanan köşe yazıları, KaosGL.org’un editoryal çizgisini yansıtmak zorunda değildir. Yazı ve çizimlerden yazarları ve çizerleri sorumludur. Yazının ya da çizginin KaosGL.org’ta yayınlanmış olması köşe yazılarındaki veya çizimlerdeki görüşlerin KaosGL.org’un görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.
Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, yıldız tar için mektuplar