14/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Bir yılda 450 trans düşmanı yasanın çıktığı ABD’de yeni bir araştırma, bu yasaları çıkaran eyaletlerin göç nedeniyle ekonomilerinin kötü etkileneceğini ortaya çıkardı.

ABD’de LGBTİ+ ve kürtaj karşıtı yasaları geçiren eyaletlerin ekonomileri kötüleşebilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Houston Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, LGBTİ+ ve kürtaj karşıtı yasalar çıkaran ABD’den eyaletler ekonomilerine zarar veriyor olabilir.

Üniversiteden araştırmacılar, bu yasaların belirli bir eyalete taşınma isteklerini etkileyip etkilemeyeceği konusunda farklı geçmişlere sahip 1.061 kişiyle anket yaptı.

Anket, ABD Yüksek Mahkemesi'nin Haziran 2022'de Dobbs v. Jackson Kadın Sağlığı Örgütü davasında verdiği, ulusal kürtaj hakkını ortadan kaldıran ve eyaletlerin prosedürü yasaklamasına veya ciddi şekilde kısıtlamasına izin veren kararından sonra yapıldı. LGBTİ+ haklarını kısıtlamaya yönelik çabalar o dönemde de hız kazanmıştı ve bu yıl büyük ölçüde arttı.

TIKLAYIN - “Daha adil politikalara ulaşılana kadar tüm trans Amerikalılar için mücadele edeceğiz”

Anketin başyazarı sosyoloji profesörü Amanda Baumle bir basın açıklamasında şunları söyledi:

“Anketimize katılan insanların çoğunluğu, siyasi eğilimleri ne olursa olsun, bu politikaların uygulandığı eyaletlere taşınmaya daha az istekli olacaklarını ya da bu politikaların kararlarını etkilemeyeceğini belirttiler. Bu politikalar göç için bir teşvikten çok caydırıcıdır. Bulgular ayrıca, yüksek kazançlı mesleklerde çalışanların ya da iş veya eğitim fırsatlarına yatırım yapanların, bu politikaların uygulandığı eyaletlere taşınmaktan caydırılabileceğini göstermektedir.”

TIKLAYIN - ABD’de bir yılda 450 trans düşmanı yasa çıkarıldı!

Baumle, “Göç tutumları, kürtaj ve LGBT yasalarının ve politikalarının, eyaletlerin potansiyel varış noktaları olarak arzu edilebilirliği hakkındaki görüşleri nasıl etkilediğini anlamak için önemli bir ölçüt sağlıyor” dedi ve ekledi:

“Eğer politikalar insanları belirli bir eyalete taşınmaktan caydırıyorsa, bunun olumsuz ekonomik ve işgücü etkileri olabilir.”

Population Research and Policy Review dergisinde yayınlanan araştırmada, “Bulgularımız, bu kısıtlayıcı yasa ve politikaların, özellikle hedef alınan bireylerin ötesinde göç tutumları üzerinde etkileri olduğunu göstermektedir” deniyor.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam