24/09/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ağustos ayının son haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ağustos ayının son haftasından 46 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ağustos ayının son haftasında (22-31 Ağustos) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

22 Ağustos, Aydınlık

Meltem Ayvalı: “Örneğin; toplumsal cinayet, cinsel yönelim, toplumsal cinayete dayalı şiddet kavramlan yer almıyor, istanbul Sözleşmesi ve 6284'e ilişkin tartişmalan Av. Zühre Genişel'in kaleminden detaylı biçimde okuyacağız. Önümüzde 6284'ten vazgeçmek değil onu geliştirmek ve uygulamadaki aksaklıklan gidermek gündemi bulunuyor. Sözleşmenin getirdiği yaşam tarzına bağlı tehditlerden kadınımızı ve toplumumuzu koruyarak kendi yasalarımızı düzenlememiz mümkündür. Şeker yiyelim derken zehri yutmak zorunda değiliz.”

22 Ağustos, İstiklal

İstanbul Avrupa Yakası’nda çıkan gazete: “Son günlerde LGBT ve çocuk istismarı içeren içerikler yüzünden eleştirilmekten bir türlü vazgeçemeyen Netflix, rezil içeriklerine bir yenisini daha ekledi.”

22 Ağustos, Haber Karadeniz

Rize’de çıkan gazeteden Şevki Yılmaz: “'Kadına Şiddeti Önleme’ ambalajıyla yutturulan LGBT ahlaksızlığının yayılmasını sağlamak için servis ettirilen "Konstantiniyye Sözleşmesi'nin iptal edildiğinin müjdesini de iktidarımızdan acilen bekliyoruz!”

22 Ağustos, Antalya Gündem

Ecem Çom: “Halası lezbiyen bir cadı, amcası ise şeytana tapan bir simyacıdır ayrıca erkek kardeşinin de bir cinsi sapık olması olduğu düşünülmektedir. Böylesi bir aileye sahip olan Bathory'nin iyi bir örnek alabilecek herhangi bir akrabası yoktur.”

22 Ağustos, Haber Karadeniz

İsmail Kılıçarslan: “İçeriğinde gelecekte bütün toplumsal yapımızı zehirleme riski bulunan "toplumsal cinsiyet ", "partnerlik", "ev içi", "cinsel yönelim" ve benzeri yavelerin olmadığı bir sözleşme ile sulh olunabilir.”

23 Ağustos, Malatya Net Haber

Lütfü Caner: “Abdurrahman Dilipak Hocamız defalarca ben o söylediğim "(kelimeyle)" asla Ak Parti camiasını değil, son yıllarda bu milletin değerlerine saldıran "(LGBT)'lileri" kast ederek söyledim demesine rağmen, maalesef 82 ilde dava açılmıştır...”

23 Ağustos, Cumhuriyet

Özdemir İnce: “Değişiklik masalını liberaller, soldan dönme travestiler ve fantrifittonlar10-12 yıl yuttular diyelim…”

23 Ağustos, Yeni Şafak, Günebakış (Trabzon)

Ergün Yıldırım: “Lezbiyen, oğlancılık ve trans-cinsiyetten sonra şimdi de kız çocuklarını cinsel haz temelinde gösteriye çıkaran bir köle taciridir.”

24 Ağustos, Yeni Akit

“Ekrem sapkınlara sahip çıkıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk milletinin baş belası olan sapkınlara verdiği desteği sürdürüyor. Belediye çalışanlarına gönderilen 'Personel Memnuniyet Anketi'nde 'Kadın', 'Erkek've'Diğer' seçeneğinin belirtildiği, 'diğer' kısmını işaretleyenler için açıklama satırının yer alması ise dikkat çekti.”

24 Ağustos, Ayrıntılı Haber

Süleyman Gülek: “Bu kavim, homoseksüellik yüzünden, helâk olmuştur.”

24 Ağustos, Diriliş Postası

Recep Yazgan: “12. Madde, Evlenme Hakkı. AHIM, Sözleşmenin 'aile' mefhumunu ele alan ve 'Evlenme Hakkı'nı düzenleyen bu maddesindeki 'Eşcinsel Evliliklere Uygulanamaz' kanaatini değiştirerek eşcinsel evlilik hakkının tanınmasının devletlere bırakılmasına karar vermiştir. Verirken de evlilik imkânının yokluğu durumunda eşcinseller için evliliğe alternatif hukuki tanıma yollarının öngörülmesi adına pozitif yükümlülüğünü ilan etmiştir. İstanbul Sözleşmesi tartışılırken, Sözleşmeye zemin teşkil eden Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin AHIM tarafından değiştirilen, yeniden yorumlananveya genişletilen 8. ve 12. maddeleri gündeme getirilmemesi anlaşılır gibi değildir. Bize dayatılanınAİHS'nin AİHM tarafından yeniden yorumlanarak kanun haline getirdiği maddelerini 'İstanbul Sözleşmesi' gibi metinlerle uygulaya konulmasıdır.”

24 Ağustos, Batman Gazetesi

“Bazı çevrelerin İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen "Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesinin aile yapımıza "dinamit" niteliğinde olduğunu belirterek "Femi-faşist zihniyetle" hazırlanan ve eşcinsel evliliklere yasallık getirmeyi hedefleyen sözleşmenin iptal edilmesi çağrısında bulunurken…”

24 Ağustos, Yeni Akit, Yenigün Doğdu (Rize), Kilis’in Sesi

Abdurrahman Dilipak: “Biz LGBT+'ı konuşuyoruz ama, fuhşiyat ülkelerin bacasını sarmış vaziyette. İşin kötü yanı, bu "fuhşiyat" bir yandan "özgürlük alanı" olarak görülüyor ve biryandan da sınırlandırılmaya çalışılıyor, kontrol edilmek isteniyormuş gibi birtakım düzenlemeler yapılıyor.”

25 Ağustos, Yeni Akit

Faruk Arslan: “Nikâhsız birlikteliğin adını 'aile' olarak tanımlayan sözleşme, eşcinsel sapkınlığı da devlet nezdinde meşrulaştırıyor.”

25 Ağustos, Konya Merhaba

Selma Nurten Çevikoğlu: “O lafların arka planında 'cinsel yönelim tercihi, cinsiyet eşitliği' gibi cici sözcüklerle sapkın'eşcinsellik' ilişki biçimlerini yaymak ve meşrulaştırmak istiyorlar.”

25 Ağustos, Bursa Sancak

“Kur'an'a göre yasak olan ve "sapkınlık" olarak nitelendirilen eşcinsel ilişki ilk defa bu kavim içinde görülmüştür.”

25 Ağustos, Yeni Şafak, Haber Karadeniz

İsmail Kılıçarslan: “Müslüman, dindar ailenin "kendisini hiç de özgür hissetmeyen çocuğu" ya gay lezbiyen oluyor, ya önüne gelenle yatan biri haline geliyor, ya başını açıyor, ya dans etmeye başlıyor.”

25 Ağustos, Aydınlık

Cem Zeren: “Kadına şiddet; Avrupa'dan fonlanan turuncu derneklerin devletimizi İmtiyazlı yabancılann denetlemesini, dağlardaki terörist kadınların korunmasını, lezbiyenliğin teşvik edilmesini istemesiyle engellenmez.”

26 Ağustos, Malatya Net Haber

Rüveyda Keskin: “Tüp bebekli üreme, doğum kontrolleri, gizli kapılar ardından şekillenen klonlama, üremenin hiçbir şekilde olamayacağı LGBTİ aynı ürkütücü amaca hizmet ediyor.”

26 Ağustos, Malatya Net Haber

Lütfü Caner: “Sayın Berat Albayrak'ın ailesine karşı iftira ve saldırılarda bulunan bu ( Feminist ve LGBT)'lilere karşı seslerini çıkarmayanların, gazeteci - yazar Hocamız Abdurrahman Dilipak'a karşı 82 ilde büyük bir tepki ile inatla ve hırsla dava açmaları, mütedeyyin, muhafazakar ve manevi değerlere bağlı (MİLYONLARCA) insanların gönüllerinden çok büyük bir yara açmıştır...”

26 Ağustos, Aydınlık

Volkan Güngör: On yaş alt çocukların severek izledikleri çizgi filmlerin içeriklerine, 'eşcinsel' çocukların; eşcinsel 'ebeveynlerdin ve 'cinsiyetsiz' karakterlerin sokuşturulmuş olması, vahimdir.

26 Ağustos, Konya Postası

Yusuf Erdoğan: “…sözleşmeyi cinsiyet eşitliğ diye lgbt’lere evrilttiler ve onlar nezdinde sapkınlığaayar verip normalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar…”

26 Ağustos, Marmaris Yeni Sayfa

Muğla’da çıkan gazete Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Oygür’ün ayrımcı söylemine alan açıyor: “On yaş altı çocukların severek izledikleri çizgi filmlerin içeriklerine, 'eşcinsel' çocukların; eşcinsel 'ebeveynlerin ve 'cinsiyetsiz' karakterlerin sokuşturulmuş olması, vahimdir.”

27 Ağustos, Tünaydın

İstanbul Anadolu Yakası’nda çıkan gazete: “İstanbul Sözleşmesi'nin "Temel Haklar", "Eşitlik ve Ayırım Gözetmeme" başlıklı 4. maddesinin 3 no'lu kararında, sözleşme hükümlerinin mağdur olarak kabul edilenlere herhangi bir ayırım yapılmaksızın uygulanması istendiği belirtilen raporda, "cinsel yönelim" konusunun temel bir "hak" olarak görüldüğü ve kişinin bu hakkı gerçekleştirememesinin bir "mağduriyet" sebebi olarak kabul edildiği ifadeleri yer aldı.”

27 Ağustos, Yeni Akit, Kilis’in Sesi

Abdurrahman Dilipak: “Sözleşmenin dayandığı kavramlar bir sorun. "BİREY" sorun, "GENDER" sorun, "Toplumsal Cinsiyet" sorun, "CİNSEL TERCİH" ve "CİNSEL YÖNELİM" sorun.”

29 Ağustos, Yeni Akit, Milat, Milli Gazete, Güçlü Anadolu (Ankara), Olay (Van), Doğru Haber, Yeni Asya, Yeni Devir, Doğru Haber

Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonu: “Sözleşme ve kanunun şiddetle mücadelede etkisiz kalması, bilakis şiddeti körükleyici etkilerinin olması; sözleşmenin parametrelerinden olan toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim gibi kavramların kültürel altyapıya empoze edilmesi problemli gördüğümüz noktalardır"

29 Ağustos, Kayseri Yeni Haber, Kayseri Hakimiyet, Deniz Postası

Yeniden Refah Partisi Kayseri İl Başkanı Önder Narin: “Dünya genelinde yayın yapan son dönemde de ülkemizde birçok eve giren içeriklerinde ciıısiyetsizliği ve birçok sapkın düşünceleri barındıran adeta LGBT derneklerinin silahşoru konumuna gelmiş olan Netflix'i tartışırken…”

29 Ağustos, Konya Postası

Yusuf Erdoğan: “…lgbti sapkınlığı meşru hale getirme çabaları…”

30 Ağustos, Kocaeli

Arda Süer: “Bunlara göre örneğin "transseksüel birisiyle cinsel ilişki yaşamam" demek transfobi oluyor.”

31 Ağustos, Yeni Akit

“Duygu Asena: Paramparça-Eşcinsellik ve ensest propagandası yapıyor.”

31 Ağustos, Yeni Akit

Abdurrahman Dilipak: “Yeni Normal dönem de LGBT+'nın da normalleşmesi sözkonusu.”


Etiketler: medya
İstihdam