04/01/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Aralık ayının dördüncü haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Aralık ayının son haftasından 15 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aralık ayının dördüncü haftasında (23-31 Aralık) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

23 Aralık, Gümüşhane Olay, Gümüşkoza, Kuşakkaya, Şiran Gündem (Gümüşhane)

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Yeşim Okur: “Kadın hakları, eşitlik, kadına karşı şiddetin önlenmesi gibi ulvi söylemlerin gölgesine sığınan küresel çetenin üyeleri bu değerleri öne çıkararak toplumsal cinsiyet, cinsel tercih, cinsiyetsizleştirme, farklı aile formları gibi Müslüman-Türk aile yapısına aykırı yeni bir yapı oluşturma gayretindedirler.”

24 Aralık, Yeni Söz

Doğan İlbey: "Chp'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ahlâk dışı belediyecilik karnesinde eşcinsel kotaları, cinsiyetsiz-karışık tuvaletler gibi skandallar yer alıyor. Mahalle komitelerine 5'te 1 oranında (hâşâ huzurdan) Lgbt lezbiyen, gay, biseksüel, transeksüel kotası getirmiş ve bu ahlâksız uygulamaya Chpli köylüler 'Nereden bulacağız bu kadar eşcinseli' şeklinde isyan etmişlerdi.”

24 Aralık, Aydınlık

Şimdi bu iki söylemi açalım: Önerilen kitaplarda çocuklara empoze edilen konu; 'cinsel organınız sizin cinsel kimliğinizi belirlemez, bir erkek bedeni yada kadın bedeni ile dünyaya gelmiş olabilirsiniz ama asıl belirleyici olan sizin kendinizi nasıl hissetiğinizdir. Erkek olarak doğmanız kadın gibi giyinemeyeceğiniz anlamına gelmez, ya da kadın bedeninde olmanız erkek gibi davranamayacağını. insanlar sizin isteklerinize saygı duymak zorundadır5 vurgusudur. Bu şekilde 'toplum modelinin size ne dayattığının önemi yoktur, önemli olan sizin nasıl hissetiğinizdir' algısı körpe akıllara sokulur.,

25 Aralık, Diriliş Posta

Muzaffer Dereli: “Eşcinsel ve çarpık hayatlar zirvede ve en kötüsü de bütün bunların normal, hatta olması gereken budur şeklindeki söylemlerin yaygınlaştırılmaya çalışılması.”

25 Aralık, Yeni Akit

Şevki Yılmaz: “Konseptlerimiz, Paktlarımız, ittifaklarımızda Roma'ya-Batı'ya değil; O'na dönerek muvaffak oluruz! "Dönüş O'nadır!" O'na ve İlkesi İslamİ Hayata dönmedikçe afetler, virüsler, salgınlar, biyolojik operasyonlar, 5G, alçak İrtifa uyduları tehditleri, Küresel Aşı oyunları, nesilleri yok eden kürtaj ve kısırlaştırma, LGBT İle aile mefhumunu yok etme, İstanbul Sözleşmeleriyle karı-kocayı birbirine düşman etme, Lanzorotte gibi sözleşmelerle sözde çocuk tacizleri duracak diye yeni tehditlere karşı zayıf düşme ve şimdi de hayvan hakları yasalarıyla yarın kestiğimiz kurbanları suç gösterebilecek uygulamaların önünü açabilecek durumlarla muhatap olmak gibi her türlü bela ve musibetler kapımızda olmaya devam edecektir.”

27 Aralık, Konya Yenigün

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül: “Mil-Diyanet Sen olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren 12 tane büyük LGBT derneği ve oluşumu tespit ettiklerini kaydeden Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, "Tüm bunların kapatılması için İçişleri Bakanlığı'na bir dilekçe vereceğiz, bunun hazırlığını yaptık. Bunun için mahkeme açamıyoruz, ancak kapatılma dilekçesi verebiliyoruz. Biz biliyoruz ki bu dilekçemizden çok da olumlu bir sonuç alamayacağız. Çünkü bahsi geçen dernekler, İstanbul Sözleşmesi'ni kendilerine dayanak olarak gösterip onun arkasına sığınabiliyorlar. Hakimlerimiz ve savcılarımız da İstanbul Sözleşmesi ortadan kalkmadan bu derneklerin faaliyetlerini engelleyemiyorlar. Dolayısıyla ikinci olarak da İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline yönelik Danıştay'a başvurmak olacaka. Fakat avukatlarımız bunun da sonuç getirmeyeceğini, İstanbul Sözleşmesi'nin uluslararası bir anlaşma olması nedeniyle dava açılamayacağını söylediler. O kadar elimiz kolumuz bağlı bir haldeyiz ki…”

28 Aralık, Yeni Akit

Harun Sekmen: “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kolonlarını 200 bin liraya yakın para harcayarak LGBT renklerine boyatan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daha sonra binayı boşaltmak zorunda kalmıştı.”

28 Aralık, Yeni Asya

Şükrü Bulut: “Bu taarruzlarının geleneksel olduğunu, St. Martin günleriyle başladığını da hatırlatmış olalım. Semavî dinlerle düşmanlığın temeli, hedefi ve genel organizasyonu"inkâr-ı uluhiyet ve tahrip"olan bir fikrin; bazen feminizme, bezen LGBT haklarına, bazen Diversity yapısına, bazen itilen kakılan göçmen veya serserilerin hukukuna, bazen antisemitizme bürünerek dünya kamuoyunda hâkimiyetini kurmaya koştuğunu, yapbozun parçalarını yanyana getirenler çok kolay anlarlar.”

29 Aralık, Zümrüt Rize, Yeni Çayeli (Rize)

Şener Bülbül: “Toplumlar ahlaki değerlerden uzaklaşmış. İstanbul sözleşmesi "İMZALANMIŞ". Eşcinsel evliliklerin önü açılmış. Cinsiyet değiştirmek bir ayrıcalık olmuş. Televizyonlarda sürekli olarak nikahsız birlikteliklerin işlendiği program, dizi ve filimler.”

29 Aralık, Ayrıntılı Haber

Süleyman Gülek: “Şehirleri alt-üst olarak helâk olan kavim ise Lut Peygamberin kavmidir. Bu kavim homoseksüellik yüzünden helâk olmuştur.”

30 Aralık, Sabah

Engin Ardıç: “Erkek düşmanı feministler, hadi daha açık konuşalım lezbiyenler, işin öyle cılkını çıkardılar ki, kadın haklarını savunan birçok akıllı uslu kadın "ben de feministim" demeye korkar oldu.”



Etiketler: medya
İstihdam