18/11/2020 | Yazar: Kaos GL

HDP’nin tutuklu eski Eş Başkanı ve müvekkili Demirtaş ile cezaevinde görüştüğü için hakkında dava açılan Av. Levent Pişkin beraat etti.

Av. Levent Pişkin beraat etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avukat Levent Pişkin hakkında Halkların Demokratik Partisi (HDP) tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüştüğü için açılan davada karar açıklandı.

Demirtaş ile görüştükten sonra 2016’da gözaltına alınan Av. Pişkin hakkında açılan davanın 9. duruşması 2 Eylül’de Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada savcı mütalaasını dosyaya sundu.

Savcı, Avukat Pişkin’in “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” suçlamalarıyla cezalandırılmasını istedi.

Bugün görülen duruşmada Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemes, Pişkin’in beraatine karar verdi.

Ne olmuştu?

HDP tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşen Avukat Levent Pişkin, 14 Kasım 2016 sabaha karşı gözaltına alındı. Gözaltına alınmadan önce Takvim, Sabah, Ulusal Kanal gibi yerlerde yayınlanan bir haberde, Pişkin'in Demirtaş'ın mesajlarını propaganda için kullanılması için Almanya'da bir dergiye vereceği iddia edilmişti.

Levent Pişkin için sosyal medyada #LeventPişkinYalnızDeğildir hashtag eylemi yapıldı. Üyesi olduğu Özgürlükçü Hukukçular Derneği, o dönem çalıştığı Hakikat Adalet ve Hafıza Merkezi ve İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu açıklama yaptı. Okuduğu Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma Ağı destek mesajları yayınladı. Pişkin’in gözaltına alınması uluslararası kamuoyunun da tepkisini topladı. Paris Barosu, Levent Pişkin’i onursal üyesi ilan etti.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komisyonu gözaltındayken yaptığı açıklamada şöyle demişti:

“LGBTİ+ hareketinin aktivistlerinden, Onur Haftası gönüllüsü, Özgürlükçü Hukukçular Derneği aktif üyesi ve insan hakları savunucusu avukat arkadaşımız Levent Pişkin evine yapılan baskınla hukuksuz bir şekilde göz altına alındı.

“Daha önce cumhurbaşkanı tarafından kendisine dava açılan Levent Pişkin, açık kimliğiyle tüm baskı ve yıldırma politikalarına karşı aktif şekilde mücadele ederek haksızlığa uğrayan arkadaşlarımızla dayanışmayı hep sürdürmüştür.

“Direnen herkesi daha fazla bir araya gelmeye ve ses çıkarmaya çağırıyoruz.

“Levent Pişkin yalnız değildir, davanın takipçisi olacağız!”

Aynı zamanda LGBTİ+ aktivisti de olan Av. Pişkin, aralarında 2016 ve 2017 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve 2016 Trans Onur Yürüyüşü’nün de olduğu LGBTİ+ yürüyüşlerinde gözaltına alınanların avukatları arasındaydı. LGBTİ+ haklarına ilişkin davalarda avukat kimliğiyle yer almanın yanı sıra, Pişkin’in çok sayıda medya organında LGBTİ+ haklarına ilişkin yazı ve yorumları da yer alıyor.  


Etiketler: insan hakları
İstihdam