21/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

5. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası, bu yıl yine nefret suçlarıyla mücadelede başarı ve kararlılık gösteren kişi, örgüt veya kurumları onurlandıracak.

Baki Koşar Ödülü İçin Esmeray, Hebûn ve LİSTAG Yarışıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
5. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Haftası, bu yıl yine nefret suçlarıyla mücadelede başarı ve kararlılık gösteren kişi, örgüt veya kurumları onurlandıracak. Bu yılki ödüle aday gösterilen isimler Esmeray, Hebûn LGBT Diyarbakır Derneği ve LİSTAG (LGBTT Aileleri Grubu).
Ödülü alacak ismi belirlemek için sizler de oy kullanabilirsiniz. Baki Koşar Nefret Suçları ile Mücadele Ödülü, yarın akşam 19:00’da İzmir Alman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek bir törenle sahibini bulacak.
 
İşte adaylar:
 
Esmeray: Feminist, trans, oyuncu ve yazar. Cadının Bohçası oyunuyla “Bir travestinin ezberinizi bozmasına izin verecek kadar cesur musunuz?” diyen Esmeray, Yırtık Bohça oyunuyla nefreti gündemleştirmeye devam ediyor. Esmeray, Pınar Selek’in adalet mücadelesine dikkat çekmek için “Bizim Atölye” oyununda Selek’le olan atölye süreçlerini anlattı. Ayrıca Taraf gazetesinde haftalık yayınlanan yazılarında sıkça önyargı ve nefret suçlarına değiniyor.
Hebûn LGBT Diyarbakır: Diyarbakır’da gerçekleşen bir nefret cinayeti davası olan Roşin Çiçek davasının yakın takipçisi. Hebûn, dava ile ilgili başlattığı kampanyayla davaya kamuoyu ilgisini çekmeyi hedefliyor. Kampanyayla birlikte pek çok kişi “R.Ç. davasının takipçisiyim çünkü…” ile başlayan cümleyi tamamlayarak kendi görüşlerini ve tepkilerini iletme fırsatı buluyor.
LİSTAG (LGBTT Aileleri İstanbul Grubu): Homofobi, bifobi ve transfobiyle mücadele eden ve LGBTT çocuklarına destek veren ailelerin grubu. LİSTAG Aileleri, “Benim Çocuğum” adlı belgesel filmde yer alarak basında geniş yer edindiler. Türkiye’deki LGBT hareketi içinde gittikçe güçlenen özel bir yere sahipler.
Açılış Bu Akşam!
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin düzenlediği Hafta, bu akşam 19:00’da “Ana Nefret Bülteni” adlı sergi ve açılış kokteyliyle başlıyor.    

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam