23/06/2021 | Yazar: Kaos GL
Viyana Belediyesi - LGBTİ+'lara Karşı Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu'ndan Wolfgang Wilhelm, 28 Haziran’da Kaos GL’nin etkinliğinde konuşacak. Kayıt yaptırmayı unutmayın!
Kaos GL'nin yerel yönetimler alanında hayata geçirdiği etkinlikler serisinin dördüncüsü 28 Haziran günü saat 20:00'de toplumsal cinsiyet ve yerel yönetimler açısından küresel anlamda örnek teşkil eden Viyana Belediyesi - LGBTİ+'lara Karşı Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu'ndan Wolfgang Wilhelm ile gerçekleşecek.
Etkinlikte Türkçe-İngilizce simültane tercüme olacak.
Etkinlikte neler konuşulacak?
Wilhelm etkinlik kapsamında şu konu başlıklarına değinecek:
- Viyana LGBTİ+'lara Karşı Ayrımcılıkla Mücadele Bürosunun tarihçesi
- Büronun temel görevleri
- Ayrımcılıkla mücadele danışmanlığının ilkeleri
- Temel belediye projeleri
- Viyana'da LGBTIO projelerine dönük fonlar
- Eğitim çalışmaları
Wolfgang Wilhelm kimdir?
Wolfgang Wilhelm, Mag., MAS, MSc, 1971 yılında doğdu ve Viyana Üniversitesi'nde sosyal bilimler okudu. Kendisi, Viyana Belediyesi* LGBTİ+'lere Karşı Ayrımcılık ile Mücadele Bürosu Müdürü olmanın yanı sıra psikoterapist, cinsel terapist ve koç olarak çalışmaktadır.
Serideki diğer etkinlikler nelerdi?
İlk etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Güney ve Orta Amerika Örnekleri” başlığıyla 28 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de yapıldı. Trans hakları konusunda Birleşmiş Milletler (BM) bağımsız danışmanı Esteban Paulon konuştu. Etkinlik kapsamında iyi örneklerden bahseden ve yerel/küresel çalışmalara değinen Paulon; Arjantin, Kolombiya, Meksika ve Uruguay’dan örnekleri katılımcılarla paylaştı.
İkinci etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: İnsan Hakları Kentleri” başlığıyla 1 Haziran Salı günü saat 20.00’de yapıldı. Eşit Haklar İçin Savunuculuk Projesi kapsamında yerel yönetim alanında literatürü ve kaynağı güçlendirme hedefiyle gerçekleşen etkinliğin ikinci konuğu 2005 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği ve ardından Çankaya Belediyesi’nde yerel demokrasi, kapasite geliştirme, katılımcı planlama, toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel eşitlik eylem planları, insan hakları ve uluslararası yerel yönetim iş birlikleri üzerine çalışan ve 2018 yılından beri Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nde İnsan Hakları Kentleri Projesi’ni yönetmekte olan Bahar Özden oldu. Kaos GL’nin yerel yönetim alanında danışmanlarından olan İlknur Üstün’ün moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte Özden, insan hakları kentleri bağlamında sunumunu gerçekleştirdi.
Kaos GL’nin yerel yönetimlerde iyi örneklere ışık tutmak ve alandaki kaynakları güçlendirmek için hazırladığı çevrimiçi etkinliklerin üçüncüsü Yüksel Mutlu’nun katılımıyla, “Yerel Yönetimler Herkese Hizmet Eder” başlığıyla 3 Haziran’da gerçekleşti. Söyleşiyi İlknur Üstün modere etti. İnsan hakları ve feminist hareketten gelen Mutlu, konuşmasını; “yerel yönetimler herkese hizmet eder mi?” sorusunu katılımcılara yönlendirerek başladı. Kayyum gelene kadar Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanlığı yapan Mutlu sorduğu sorunun çerçevesinde kendi deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.
Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı, dünyadan