21/02/2022 | Yazar: Aslı Alpar

İngiltere futbol kulübü Brentford FC, LGBTİ+ Tarih Ayı’nı kutluyor. Kulübün taraftar grubunun etkinliğinde Fenerbahçe’den 2020 yılında ayrılan Zanka da LGBTİ+ haklarını desteklediğini duyurdu.

“Brentford FC LGBTQ+ Tarih Ayı'nı kutlamaktan gurur duyuyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tüm çeşitliliğiyle LGBTİ+’ların haklarını görünür kılmak için kutlanan LGBTİ+ Tarih Ayı’ndayız.

1994’ten beri İngiltere, Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Almanya gibi çeşitli ülkelerde Şubat ayında kutlanan LGBTİ+ Tarih Ayı kapsamında bugün yeşil sahalardayız.

İngiltere, Brentford kentinin primier ligde top koşturan Brentford FC hem stadyumda hem de sahanın dışındaki aktivistleriyle LGBTİ+ Tarih Ayı’nı kutluyor.

brentford-fc-lgbtq-tarih-ayini-kutlamaktan-gurur-duyuyor-1

19 Şubat Cumartesi günü Brentford Stadyumu’nda, dev ekranlarda ve “Brentford FC LGBTQ+ tarih ayını kutlamaktan gurur duyuyor” yazısı yer aldı.

Zanka: ‘Bak, burada seninleyiz’

Taraftar grubu LGBeeTs ise düzenlediği bir etkinlikte Brentford oyuncusu Zanka LGBTİ+ haklarına destek veren açıklamalar yaptı. Zanka 2019-2020 yıllarında Fenerbahçe’de oynamıştı.

brentford-fc-lgbtq-tarih-ayini-kutlamaktan-gurur-duyuyor-2

Etkinlikte Zanka şunları söylüyor: “Bu ve benzeri etkinliklerin bir kısmı hayranların -LGBTİ+ sporculara- ‘Bak, burada seninleyiz’ demesi için önemli. Diğer yandan LGBTİ+ taraftarlarına LGBTİ+’lar da gelebilir, yalnız değilsiniz demek.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, spor, dünyadan
İstihdam