05/05/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Ozbi’nin seslendirdiği CHP Gençlik Kolları seçim şarkısında Huysuz Virjin, “kör eden yasaklara” karşı ekranlarda.

CHP Gençlik Kolları’ndan Huysuz Virjinli seçim şarkısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Gençlik Kolları'nın Değişim Senin Elinde kampanyası yeni şarkısı tüm platformlarda yayınlandı.

İlk defa oy kullanacak gençler için başlatılan #DeğişimSeninElinde kampanyasının şarkısını OzBi seslendirdi.

“Sadece Biz” şarkısının klibinde ekonomik kriz, yoksulluk ve yasaklara dikkat çekiliyor. İstanbul Feminist Gece Yürüyüşü’nden görüntülerin de olduğu klipte, gökkuşaklı “Yasak ne ayol” dövizi izleyicilere göz kırpıyor.

Şarkının “kör eden yasaklara” bölümünde ekrana Huysuz Virjin geliyor. RTÜK tarafından yasaklanan ve yasak devam ederken hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu’nun hayat verdiği drag karakteri Huysuz Virjin’in peruğunu çıkardığı sahneyi ise “Bu sefer, ne güzel olacak o şarkılar” sözleri eşliğinde Zeki Müren takip ediyor.

Huysuz Virjin: Sansürün gölgesinde…

Huysuz Virjin ekranlarımızın en sevilen ve de en çok çeken karakterlerinden biriydi. Seyfi Dursunoğlu’nun yarım asrı aşan sahne ve ekran hayatı sansürlerle boğuşmak, bu sansürlerin gölgesinde hayatta kalmaya çalışmak, yer yer homofobik ve transfobik açıklamalara imza atmak, bütün bunlara rağmen bir lubunya ikonu olarak performansıyla nice yollar açmakla geçti.

2020’de hayatını kaybeden Dursunoğlu, hayatının son dönemini Huysuz Virjin’e konulan sahne yasağıyla birlikte ortalıkta pek görünmeden geçirdi. Cenazesine ünlüler akın etti. Huysuz’un yalnızlığı ölümünün ardından sahiplenme yarışına döndü.

Sansür Huysuz Virjin’i 2000’lerde öldürüyor, Seyfi Dursunoğlu ise bundan 20 sene sonra hayatını kaybediyor. Onlardan bize kalan izler için iki yazı duruyor şuracıkta:

Ayağa kalk, basit bir ikonu uğurlamıyorsun lubunya! – Mati Solak

Huysuz’un yükselişi ve yükselişi – Serdar Soydan


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, siyaset
İstihdam