04/11/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ekim ayının son haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ekim ayının son haftasından 36 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekim ayının son haftasında (22-31 Ekim) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

22 Ekim, Bingöl Online

Mil Diyanetsen İl başkanı Rauf Savaç: “İstanbul Sözleşmesi mutlaka iptal edilmeli, LGBT eş cinsel örgütlerin tüm faaliyetleri yasaklanmalı, aile mahramiyetini ve haysiyetini ayaklar altına alan tüm kanallarda yayınlanan programlar (Müge Anlı-Esra Erol vb.) kaldırılmalıdır.”

22 Ekim, Gazete Arena, Hedef Halk, Kızılırmak, Samsun Gazetesi, Haber Ekspres, Yenigün 55 (Samsun)

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen II Temsilcisi Hamdi Yıldız: “LGBT ve benzeri kuruluşlar tarafından sahiplenilen, toplumsal değerlerimiz ve kabullerimizle münasip olmadığı, kabul görmediği bilinen böyle tartışmalı bir konunun Maarif Hareketi adı altında okullara gönderilmesini, eylem planına alınmasını doğru bulmuyoruz ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği' ifadelerinin eylem planından çıkarılmasını istiyoruz.”

22 Ekim, Olay (Van), Haber Kent (Elazığ)

Mil-DiyanetSen Genel Başkanı Gül: “İstanbul Sözleşmesi mutlaka iptal edilmeli, LGBT eş cinsel örgütlerin tüm faaliyetleri yasaklanmalı, aile mahramiyetini ve haysiyetini ayaklar altına alan tüm kanallarda yayınlanan programlar (Müge Anlı-Esra Erol vb.) kaldırılmalıdır.”

22 Ekim, İnanış (Zonguldak)

Adnan Küçükvar: “Her türlü cinsel kimlik ve yönelimleri: Gey, Lezbiyen, Biseksüel, Trans (GBLT)yasal güvence altına alan bu sözleşme gerçekten TurkAile Sistemi're buyuk zararlar veriyor.”

23 Ekim, Diriliş Postası, Milli Gazete, Yeni Akit,

“Papa olmadan önce Buenos Aires Başpiskoposu olarak görev yaptığı dönemde eşcinsel evliliklere onay verdiği bilinen Papa Franciscus'un ifadeleriyle eşcinsellere yönelik katı tutumuyla bilinen Katolik Kilisesi'nde sapkınlığı en üst düzeyde destekleyen ilk Papa olarak tarihe geçtiği belirtildi.”

23 Ekim, Sivas Memleket

Mil-Diyanet Sen Sivas Şube Başkanı İsa Kukuş: “LGBT eş cinsel örgütlerin tüm faaliyetleri yasaklanmalı, aile mahramiyetini ve haysiyetini ayaklar altına alan başta atv olmak üzere tüm kanallarda yayınlanan ahlaksız programlar (Müge Anlı-Esra Erol vb.) kaldırılmalıdır.”

23 Ekim, Milli Gazete

Mücahit Gültekin: “Ailenin çöküşünün, ateizmin, deizmin, feminizmin, LGBT denilen hareketin, en umulmadık yerlerde bile uç vermeye başlaması boşuna mı?”

23 Ekim, İstikbal (Ordu)

“Olayda lezbiyen ilişkide olan A.O. ile üst komşusu H.S. adlı kadınların azmettirici oldukları ortaya çıkmıştı. (Haberde isimler verilmiştir.)

24 Ekim, Yeni Akit

“Türkiye'de marjinal-sol kesimin savunup sahip çıktığı LGBT'lilere Avrupa'da savaş açan ülkelerin sayısı her geçen gün artıyor. Polonya, Macaristan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Slovakya'dan sonra Estonya da eşcinsellere başkaldırdı.”

24 Ekim, Taka (Trabzon)

“EŞCİNSEL KADINLAR TARAFINDAN VURDURULAN ŞAHIS HAYATINI KAYBETTİ” “Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesinde meydana gelen olayda eş cinsel olduğu iddia edilen A.O., yine eş cinsel kadın komşusu H.S. ile birlikte oldu. Bir süre birlikte yaşayan kadın çift, iddiaya göre A.O.'nun kocası Hasan O.'yu (47) ilişkilerine mani olmasın diye öldürtmek istedi.”

24 Ekim, Yenigün 55 (Samsun)

“Lezbiyen kadınlar tarafında kiralık katil tutularak vurulan şahıs hayatını kaybetti 'lezbiyen' cinayeti.”

24 Ekim, Karadeniz (Trabzon)

“Eşcinsel ilişkinin kurbanı oldu Ordu'nun Ünye ilçesi Çınarlık Mahallesinde meydana gelen olayda eş cinsel olduğu iddia edilen A.O., yine eş cinsel kadın komşusu H.S. ile birlikte oldu.”

24 Ekim, Hedef Halk (Samsun)

“Ünye'de şok iddia! Ünye'de kendisi gibi eşcinsel olan komşusu H.S. ile ilişki yaşamaya başlayan A.O. birlikte kiralık katil tutarak, "ilişkilerine mani olmasın" diye kocası Hasan O.'yu öldürttü”

24 Ekim, Yeni Akit

Abdurrahman Dilipak: “Bizde LGBT lobisinden daha tehlikeli, FED, IMF, FDI, LIBOR, DSÖ ve "New Malthus Lobileri" gibi lobiler var ve bunlar Şeytan'ın olduğu her yerdeler.”

24 Ekim, Bizim Anadolu Gazetesi

“Erkeklerin eşcinsel olması, haram olduğu gibi, kadınların da eşcinsel olması haramdır.”

25 Ekim, Yeni Şafak

Ergün Yıldırım: “Bunlar ise dinde şımarma ve düşkünlük görülmektedir. Yine Müslümanlarda fundamentalizm ve gelenekçilik(traditionalism), Hristiyanlara göre çok daha yüksek. Örneğin homoseksüellik ve toplumsal cinsiyet eşitliğine( gender equality) karşı aldıkları dışlayıcı tavır da bunu net bir biçimde ortaya koymaktadır.”

26 Ekim, Aydınlık

“Işıl Çetin İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan cinsel yönelim, cinsel kimlik ve azınlıkla bağlantılı olma tanımlarına çekince koyulabilmesi gerektiğini ifade etti.”

27 Ekim, Konya Merhaba

Süleyman Küçük: “Yola çıkarken kafalarda ve gönüllerde hiç olmadığı kadar gelişmiş ve büyük Türkiye hayali olanların icraatları sonucunda toplumda hayat yaşanmaz hale gelip aile mahremiyetinin her geçen gün daha da kötüye gittiğini dindar nesil yetiştirmek gayesiyle altüst edilen eğitim sisteminin sonunda kindar, isyankâr ve eşcinsel bir neslin ortaya çıkmasının neslin suçu olmadığını ve onlara bu hayatı hazırlayanların suçu olduğunu sorgulamadan ve itiraz etmeden sadece boyun eğmeni istediklerini.”

27 Ekim, Konya Merhaba

Hüzeyme Yeşim Koçak: “Söz gelişi, halkın en büyük eğlencesi televizyonda, dizilerde gittikçe cüretini artıran, en aykırı tiplerin, ahlâksızca sahnelerin bulunması; muhtelif jüri üyeliklerinde, programlarda senelerdir her seferinde eşcinsel, kadınımsı kişilerin mevcudiyeti, vefat etseler bile mevkilerinin hemen benzerleriyle doldurulması tesadüfle mi açıklanır; aşikâr bir destekle mi? Üçüncü cins gibi gözüken artistler, şarkıcılar, mankenler, kirli yaşantı ilanları, beyanları, müstehcen müstekreh vurgular...”

27 Ekim, Yeni Akit, Haber Karadeniz (Rize)

Ali İhsan Karahasanoğlu: “Nihai vuruşu yapıyor, kulağı küpeli, eşcinsel destekçisi İzmir Baro Bşakanı Özkan Yücel: "Avukatlar adliyelerden uzaklaştırmaya çalışılıyor." "Hay ben senin hukuk diplomana da.. Avukatlık ruhsatnamene de.." diyeceğim de.. Edebim müsaade etmiyor..”

27 Ekim, Takvim, Yeni Akit

Erkan Tan: “Homoseksüellerin, lezbiyenlerin, travestilerin haklarını ararlar. Ama ezan sesinden tiksinirler.“

28 Ekim, Türkgün

Mustafa Önder: “ASALA'dan DHKP-C'ye, PKK/ YPG'den I$İD'e, FETÖ'den LGBT'ye kadar hepsi onun eseri...”

30 Ekim, Yenigün (Burdur)

Taceddin Akbaş: “İslâm Dîninin kesin olarak yasakladığı hattâ lânetlediği cinsî sapıklığı, yani erkeğin erkekle cinsel ilişki kurmasını, (lânetli ilişkisini) Hıristiyan Âleminin ve Katolik Kilisesi'nin en tepesindeki kişisi olan Papa Francesko, insanların yasal hakları olduğunu söylüyor…”

30 Ekim, Metropol (Antep)

İlahiyatçı Mürşit Cevahir: "Aile, bugün geçmişte eşine az rastlanır risklerle karşı karşıyadır. Boşanmaların, tek ebeveynli ailelerin, nikâhsız birlikteliklerin, eşcinsel evliliklerin, evlilik dışı doğan çocukların sayısının artması; evlilik ve çocuk sahibi olmanın reddedilmesi veya mümkün olduğu kadar geciktirilmesi, sosyal sistemin önemli bir öğesi olan aileyi fonksiyonlarını yerine getirme noktasında sıkıntıya sokmaktadır."

30 Ekim, Yeni Akit

Zekeriya Say: “’Psikosomatik bozukluk’ tanısı konulduğundan, Filistin'e çağrılması şöyle dursun, "homoseksüel" olduğu için askere bile alınmadı.”

31 Ekim, Yeni Şafak

Ayşe Böhürler: “Eşcinsellik malûm Kutsal Kitap'ta ölümcül günah sayılır, bu bakımdan hem dini bütün bir Katolik, hem de eşcinsel olunmaz.”


Etiketler: medya
İstihdam