19/12/2022 | Yazar: Ali Erol

“LGBT sapkınlıktır” pankartıyla düzenlenen nefret mitingine AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı da katıldı

Elazığ Cumhuriyet Meydanı’nda LGBTİ+ düşmanı miting Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Elazığ Cumhuriyet Meydanı’nda “LGBT sapkınlıktır” pankartı altında düzenlenen nefret mitingine AKP’li Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu da katıldı

“LGBT eğilimli sapkın zihniyet”, “küresel ifsat ateşi”, “şeytani küresel proje”, “sefih hukuk sistemi”, “insan fıtratını yok sayan azgınlık” ve “sapkınlık” nakaratlarının saçıldığı basın açıklamasında “ensest, pedofili, zoofili”nin meşrulaştırıldığı söylendi; hak hukuk ve eşitlik karşıtı söylemle devam edildi: “Bugün, aile kurumunun paramparça olduğu Batılı ülkelerde, “cinsel yönelim”, “cinsel tercih”, “cinsellik hakkı” gibi adlar altında eşcinsel evliliklerin yasal güvence altına alındığı iğrenç bir akıl tutulmasına şahitlik ediyoruz!”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshi yeterli bulunmazken, önceki nefret mitinglerinde de dile getirilen “6284 sayılı yasa ve benzeri yasalar” ifadesiyle, “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” hedef alındı. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne de karşı olan Elazığ nefret mitingi, “çocuk” yaşta “evliliği” savundu.

Elazığ Cumhuriyet Meydanı’nda, 17 Aralık’da düzenlenen nefret mitingi, son olarak, mevzuatın, “dini değerler” ile ıslah edilmesini talep etti: “Bütün bunlara sebep olan mevzuatın, ahlaki, milli ve dini değerlerimize uygun şekilde bir an evvel ıslah edilmesi elzemdir.”

Elazığ “sivil” toplumunun nefret mitinginden LGBTİ+ karşıtı söylemler

Elazığ’da, “LGBT sapkınlığının meşrulaştırılması yoluyla küresel şeytani aklın gerçekleştirmek istediği cinsiyetsizleştirme projesine ve aileyi yıkan düzenlemelere karşı, Elazığ olarak tepkilerini” ortaya koyduklarını söyleyen “21 farklı Sivil Toplum Kuruluşu”ndan Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, “küresel oyun”, “LGBT propaganda ve dayatması”, “eşcinsellik propagandası” nakaratlarıyla konuştu: “Rehavetin farkında mıyız, LGBT propaganda ve dayatması her yerde. İnsanın tabiatını aile düzeninden bozmaya yönelik bu küresel oyuna ve dayatmalara dur demek için buradayız.”

“Büyük Aile Buluşması” adı altında LGBTİ+ düşmanı nefret mitingini düzenleyen ve “sivil toplum kuruluşu” olarak duyurulan isimler şöyle sıralandı: “ELHAK, Memur Sen, Elazığ STK Platformu, Eğitimde Destek Platformu, Ab-ı Hayat Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, Davet ve Kardeşlik Vakfı Elazığ, EHAD, EKİDER, ELÖED, Ensar Vakfı, FECİR, Elazığ İHH, İlim Yayma Cemiyeti, Mamuret-ül Aziz Vakfı, Peygamber Sevdalıları Derneği, Elazığ Seyyah, TÜGVA”

Elazığ Hak Adalet ve Kardeşlik (ELHAK) Platformu, “Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve daha birçok yerde gerçekleştirilen LGBT karşıtı aile yürüyüşlerini El Hak Platformu olarak Elazığ’da da gerçekleştirmeyi” planladıklarını, Kasım ayının başında duyurmuştu. ELHAK sözcüsü, “LGBT sapkınlığı” ve “dayatma” gibi nefret nakaratıyla devam ederken, Hükümete, “sapkınlığın yaygınlaştırılmasına hizmet eden, dernek, yayın ve etkinlikleri yasaklama” çağrısı yapmıştı.

Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD), “Büyük Aile Buluşması Elazığ, Aileni Koru İfsada Dur De!” nefret mitingine çağrısında, “Lgbt sapkınlığının meşrulaştırılması yoluyla şeytani aklın gerçekleştirmek istediği cinsiyetsizleştirme ve aileyi yıkan düzenlemelere karşı, tepkimizi ortaya koyuyoruz” ifadelerini paylaştı.

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği, Kanal23’ün, “Elazığ’da 21 farklı Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek LGBT’ye karşı “Büyük Aile Buluşması” programı düzenledi” haberini, “basında biz” etiketiyle paylaştı. Nefret mitingi öncesi, “Ailelerimiz ile birlikte ailemiz için buluşuyoruz. Aileni koru, ifsada dur de!” çağrısı yapan Elazığ İHH, ardından da, “Elazığ’daki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte ‘Büyük Aile Buluşması’nda bir araya geldik” paylaşımı yaptı.

“Aileyi yıkan yasalar kaldırılmalı” söylemi, nefret mitinglerinin çağrıcılarından “Türkiye Aile Meclisi” ve Abdurrahman Dilipak tarafından yıllardır sürdürülüyor.

elazig-cumhuriyet-meydani-nda-lgbti-dusmani-miting-1

Elazığ yerel basını LGBTİ+ karşıtı nefret mitingini seyretti

Elazığ nefret mitingi, yerel basından Elazığ Online Haber tarafından, “LGBT Tepkisi Çığ Gibi Büyüyor” sunumuyla paylaşıldı.

Elazığ Kanal23 twitter paylaşımı, “Elazığ’da LGBT’ye Karşı “Büyük Aile Buluşması”” oldu. Elazığ Gündem23 aynı başlığı tekrar etti.

““Büyük Aile Buluşması” LGBT’ye Dur Dedi” başlığı Elazığ Son Haber tarafından paylaşılırken, Elazığ Hakimiyet Gazetesinin paylaşımı Memur-Sen Elazığ twitter hesabı ve Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi tarafından retweet edildi.

Günışığı Gazetesi, çağrı için “Büyük Aile Buluşması” Programı, nefret etkinliği içinse “LGBT’ye Karşı Program!” paylaşımı yaptı.

“LGBT sapkınlığı” ve “LGBT lobisi” nakaratlarını tekrar eden Akit, “TÜGVA ile 21 dernekten sapkınlığa karşı yürüyüş! "Küresel ifsada hayır"” başlığı altında, “Aralarında TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan'ın da olduğu, 21 vakıf ile dernek ve yöneticileri, eşcinsel sapkınlığa karşı Büyük Aile Yürüyüşü düzenledi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet ve Sözcü gazetesi ise “Çocuk istismarına sessiz kalan STK’lar LGBT karşıtı eylem yaptı” paylaşımı yaptılar.


Etiketler: insan hakları, medya
nefret