03/07/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Meclis’te görüşülecek kira artışı sınırlaması gündemdeyken, LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerini sizden gelenlerle konuşmaya devam ediyoruz.

Gidecek yerim mi var: Yüzde 25 sınırlaması lubunyanın işine yarar mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Çarşamba günü açıklayacağı Haziran ayı enflasyon artış oranlarının ardından Temmuz ayı kira artış oranı da belli olacak.

Kira artış oranındaki yüzde 25 sınırlamasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu sınırlamanın Meclis toplandığında yasalaşacağını söyledi.

Mevcut ekonomik krizin perçinlediği barınma krizine dair hükümetin açıkladığı bu yasal tedbir ne kadar işe yarayacak bilemiyoruz ancak bu gelişmeyle bir kez daha LGBTİ+’ların hali hazırda yaşadıkları çoklu ayrımcılık nedeniyle maruz bırakıldığı barınma hakkı ihlallerine dikkat çekmeye devam ediyoruz.

LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerine yer verdiğimiz “Gidecek yerim mi” var yazı dizimizde bugün kısa kısa bizimle paylaşılan şu aktarımlara yer veriyor:

“Geçici bir süre için arkadaşımın evine sığındım. İş de bulamıyorum ve kendi alanımı oluşturamıyorum.”

“Ailemin yanındayım ve başka gidecek yerim yok... Defalarca yardım istemem rağmen kimse kalkıp bana el uzatmadı...”

“Trans kadın istenmiyor.”

Barınma hakkı ihlalini anlat

Yaşadığınız barınma hakkı ihlalini burada paylaşmak istiyorsanız asli.alpar@kaosgl.org’a yazabilir ya da burada yer alan tek soruyu anonim şekilde yanıtlayabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, barınma
İstihdam