26/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi’nin gökkuşağı bayrağı taşıyan bir öğrenciye soruşturma açmasını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto eden öğrencilere gözaltıları protesto edenlerin de gözaltına alınmasını Çağlayan’da protesto edenler de gözaltına alındı.

Gökkuşağı ve trans bayraklarıyla protestolara 4. gözaltı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Boğaziçi Dayanışması, Çağlayan

Dün (25 Mart) Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde 4 öğrenci “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında gökkuşağı bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması da vardı. 1 Şubat’ta polisin saldırdığı protesto gösterileri sırasında gökkuşağı bayrağı açan N.D., hakkında disiplin soruşturması “yukarı çıkıp elindeki LGBTİ+ flamasını salladığınız” ifadeleriyle açıldı. N.D., dün soruşturma kapsamında ifade verecekti.

Dün Arkadaşlarına destek olmak için üniversiteye girmeye çalışan öğrencilere polis saldırdı. Boğaziçi Üniversitesi’nin olduğu Hisarüstü’nde polis 4 kişiyi “LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları” gerekçe göstererek gözaltına aldı.

Boğaziçi TV’nin canlı yayında aktardıklarına göre polis, “Ne olduğunuz umrumuzda değil. Bu bayrak yasak” da dedi. Ancak LGBTİ+ bayrağının neden ve nasıl yasaklandığına ilişkin hiçbir açıklama da yapmayarak keyfî şekilde alıkoydu.

Öğrenciler arkadaşlarının alıkonulmasını protesto etmek için üniversitenin Kuzey Kampüsü önünde buluştu. Polis öğrencilerin çevresini sardı. Salgını gerekçe göstererek öğrencilerin bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Öğrenciler, “Arkadaşlarımız serbest bırakılsın” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.

Polis, arkadaşlarına saldırıyı protesto eden öğrencilere de saldırdı. Bir köpeğe de tekme attı. Polis bu saldırıda 8 öğrenciyi gözaltına aldı.

Tüm bunların ardından dün üniversiteye desteğe giden çok sayıda üniversiteli de polis saldırısına uğradı ve gözaltına alındı. LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan da gözaltına alınanlar arasında.

Bugün arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne giden ve basın açıklaması yapmak isteyen en az 35 öğrenci gözaltına alındı. Polisin işkenceyle gözaltına aldığı öğrenciler, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı. Gözaltına alınanlar arasında gazeteciler de yer alıyor.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam