22/12/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Otuz insan hakları örgütü, Güney Kore Ulusal Meclisi’ne kapsayıcı bir ayrımcılıkla mücadele yasası için mektup yazdı. Mektupta LGBTİ+’lara yönelik artan ayrımcılık da vurgulanıyor.

“Güney Kore’de LGBTİ+’lar risk altında” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Otuz insan hakları örgütü, Güney Kore Ulusal Meclisi’ne herkesi kapsayan ayrımcılıkla mücadele yasası için mektup yazdı.

İnsan Haklarını İzleme Örgütü’nün (HRW), duyurduğu metin, ülkenin yasama ve yargı komitesinin üyeleriyle ve Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclisi vekillerine yönelik kaleme alındı.

Ortak mektupta insan hakları savunucuları, “Bu mektuba imza atan 30 kuruluş adına, sizi Güney Kore Cumhuriyeti'nde ötekileştirilen gruplara karşı yaygın ayrımcılığı anlamlı bir şekilde ele alacak kapsamlı bir ayrımcılıkla mücadele yasasını derhal geçirmeye teşvik etmek için yazıyoruz” diyor.

Mektupta, Güney Kore’de LGBTİ+’ların özellikle risk altında olduğu, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılığa karşı yasal koruma sağlamadığına dikkat çekiliyor.

“LGBT kişiler dışlanmaya veya diğer taciz biçimlerine maruz kalmaya karşı oldukça savunmasızdır. LGBT çocuklar okullarda ciddi bir dışlanma ve kötü muamele yaşıyor. Son yıllarda, LGBT Onur Yürüyüş’leri ve festivallerine yönelik tehditler arttı.”

Mektup, ülkede “cinsiyet, engellilik, tıbbi geçmiş, yaş, köken, etnik köken, ırk, ten rengi, fiziksel durum, medeni durum, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine” dayalı ayrımcılığın yasaklanması gerektiğinin altını çiziyor. 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam