28/06/2021 | Yazar: Kaos GL

Hak-lı Çarşambalar’da “HIV ve Hukuk” 30 Haziran’da 19:30’da. Kayıt yaptırmayı unutmayın!

Hak-lı Çarşambalar: HIV ve Hukuk Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, SPoD ve 17 Mayıs Dernekleri, 30 Haziran Çarşamba 19:30’da dünya anayasalarında HIV’in hukuki boyutuna ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaşmak için söyleşi düzenliyor.

Etkinlikte, SPoD Hukuk Koordinatörü Av. Hatice Demir aşağıdaki sorulara yanıt verecek:

*HIV Hukukun neresine düşer?

*Türkiye'de yasal mevzuat HIVle yaşayanları ne kadar koruyabilmektedir?

*HIVle yaşayanların maruz bırakıldığı hak ihlallerini anlatan raporlar bize neyi gösteriyor?

Etkinlik başta HIV ile yaşayanlar olmak üzere herkese açık. Katılmak için kayıt yaptırmak yeterli.

Kayıt yaptırmak için tıklayın!

Hak-lı Çarşambalar!

“Cinsiyet Uyum Sürecinin Hukuki Boyutu” etkinliği, “Hak-lı Çarşambalar” başlığıyla düzenlenen etkinlik serisinin üçüncüsü. Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen ve SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’in yürüttüğü çalışma kapsamında her hafta farklı bir konuda uzmanlar konuşuyor.

Etkinlik serisi, 2 Haziran Çarşamba günü “Haklarımız ve Gözaltı” çevrimiçi söyleşisi ile başladı. Av. Tuğçe Nazlı Akın’ın, gözaltı ve yakalama işlemlerine dair, “Gözaltı ve yakalama ne demektir, hangi hallerde yapılabilir, haklarımız nedir?” sorularını yanıtladığı etkinliğin moderatörü ise SPoD Hukuk Alan Koordinatörü Av. Hatice Demir’di.

Hak-lı Çarşambalar etkinlik serisinin ikincisi ise “Hukukçular İçin LGBTİ+ 101” etkinliğiydi. İnteraktif bir ortamda gerçekleşen etkinliğe Av. Hatice Demir sunumuyla katkıda bulundu. LGBTİ+ literatürünün aralıklarla güncellenmesini LGBTİ+ hareketinin dinamikliğiyle ilişkilendiren Demir, kimi zaman bu güncellenmeye dair hukukçular arasında da şikayetlerin duyulabildiğini belirterek Kaos GL’nin, SPoD’un ve 17 Mayıs Derneği’nin hukuk alanda gerçekleştirdiği çalışmalara dikkat çekti.

Serinin üçüncü etkinliğinde Av. Hatice Demir cinsiyet uyum sürecinin hukuki boyutlarına ilişkin sunumunu gerçekleştirdi. Etkinlikte Bülent Ersoy kanunu olarak da bilinen Medeni Kanun Madde 40 üzerindeki değişiklikler konuşuldu. Bülent Ersoy’un Türkiye’de kimliğini değiştirmek için açtığı çeşitli davaları anlatarak sunumuna başlayan Demir, “Bülent Ersoy’un açtığı davalar dört kere reddediliyor ve en nihayetinde mücadelesi sonucunda Türk Medeni Kanunu’nda değişiklikler yapılıyor” diye ekledi.

Etkinliklere başvuru linkleri her etkinlikten bir hafta önce KaosGL.org’ta yayınlanacak. Takipte kalın!

*Bu etkinlik, Expertise France’ın desteklediği “Türkiye’de LGBTİ+ Hakları İçin Savunuculuk” ve İsveç Kalkınma Ajansı’nın (SIDA) desteklediği “Gökkuşağı Projesi” kapsamında yapılmaktadır. Bu durum, etkinlik içeriğinin ve etkinlikte konuşulanların Expertise France’ın ve/veya SIDA’nın resmi görüşünü yansıttığı anlamına gelmemektedir.


Etiketler: insan hakları
İstihdam