17/04/2020 | Yazar: Yıldız Tar

Ankara Valiliği, ikinci süresiz LGBTİ+ yasağının da kaldırılması kararını istinaf etti. Öte yandan Türkiye Hükümeti uluslararası arenada yasağın olmadığını savunuyor.

Hükümet BM’ye yasak yok derken, Valilik yasağın kaldırılmasını istinafa taşıdı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye Hükümeti Birleşmiş Milletler uzman ve raportörlerinin ODTÜ LGBTİ+ Onur Yürüyüşü mektubuna, “Valiliğin yasak kararı yok” diye cevap verirken; Ankara Valiliği geçtiğimiz günlerde Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin başkentteki “ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını” iptal etme kararını istinaf etti.

Valilik, Kaos GL Derneği'nin açtığı davada mahkemenin verdiği “hukuka aykırıdır” kararının yürütmesinin durdurulmasını talep ederek istinaf başvurusu yaptı.

Valilik istinaf başvurusunda 3 Ekim 2018 tarihinde Ankara Valiliği’nin Emniyet Müdürlüğü’ne ilettiği yazı ile haberdar olunan ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağının “kendi başına hukuki sonuç doğurmadığı, hak ve menfaatleri ihlal edici nitelikte olmadığı”nı savundu.

Mahkeme ne demişti?

TIKLAYIN - Ankara’daki ikinci LGBTİ+ etkinlik yasağı da kaldırıldı!

2. İdare Mahkemesi, Kaos GL Derneği’nin daha önce olağanüstü hal döneminde ilan edilen ve kamuoyunda birinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağı olarak bilinen yasağın 2019 Nisan ayında Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını, olağanüstü hal döneminde dahi hukuka uygun bulunmayan yasağın olağan dönemde de bulunamayacağını belirtmişti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam