14/09/2023 | Yazar: Kaos GL

İHD LGBTİ+ Hakları Komisyonu, RTÜK onaylı LGBTİ+ düşmanlığına karşı basın açıklamasında bir araya gelmeye çağırıyor.

İHD LGBTİ+ Hakları Komisyonu: LGBTİ+ düşmanlığına ve nefrete geçit vermeyeceğiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi LGBTİ+ Hakları Komisyonu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) “LGBT propagandasına dur de” etkinliğiyle ilgili kamu spotuna onay vermesi ve nefret mitingine çağrı videosunun bazı ulusal kanallarda yayınlanmasının ardından basın açıklamasında bir araya gelmeye çağırdı:

“Devlet eliyle hak ihlalleri devam ediyor. LGBTİ+ düşmanlığı ve nefret söylemi, AKP döneminde resmi bir söylem ve seçim propagandası haline geldi. RTÜK onayından geçen kamu spotu suç unsurudur. Söz konusu kamu spotu nefret söylemi içermekte ve hedef göstermektedir. TCK 216. ve AİHM 14. Maddeye göre RTÜK suç işlemektedir. Eleştirmek için de olsa paylaşıp yaymayalım. LGBTİ+’lar susmayacak.” 

TIKLAYIN – RTÜK’ün onay verdiği, 17 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek nefret mitingine çağıran video kamu spotu olarak yayımlandı.

“RTÜK onaylı LGBTİ+ düşmanlığına ve nefrete geçit vermeyeceğiz” diyen Komisyon’un basın açıklaması yarın (15 Eylül Cuma) 12:30’da İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesinde gerçekleşecek.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam