26/05/2023 | Yazar: Aslı Alpar

İtalya, Milano’da polisler trans bir kadını darp etti. Sorumlu LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı politikalar üreten iktidardaki İtalya’nın Kardeşleri Partisi.

İtalya’da iktidarın nefreti, trans kadına karşı polis şiddetine dönüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: 1 Nisan’da başkent Roma’daki gerçekleşen Trans Gençleri Koruyun yürüyüşünden. Katılımcının dövizinde “Meloni’nin icraatları demokratik değil” yazıyor. 

İtalya, Brezilyalı trans bir kadının üç polis memuru tarafından darp edilmesini konuşuyor. 

Görüntülerin sosyal medyada da paylaşıldığı olay 24 Mayıs’ta Milano’da gerçekleşti. Paylaşılan videoda polislerin yere oturttuğu trans kadını dakikalarca darp ettiği görülüyor. 

Euronews, vatandaşların olayların sorumlusu olarak iktidardaki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi’ni gösterdiğini söylüyor: “Pek çok kişi, Milano'da Brezilyalı trans kadına yönelik saldırının, Meloni hükümetinin LGBT+ karşıtı söyleminin sonucu olduğunu iddia ediyor.”

İtalya’nın Kardeşleri’nin LGBTİ+ karnesi kötü

25 Eylül 2022’deki genel seçimlerin ardından iktidara gelen Giorgia Meloni liderliğindeki sağcı parti İtalya’nın Kardeşleri, seçimden bir ay sonra 

LGBTİ+ hakları aktivisti ve politikacı Alessandro Zan'ın Meclis’e getirdiği LGBTİ+’lara yönelik şiddeti nefret suçu olarak tanımlamasını öneren tasarıyı reddetti.

İktidarın son ayrımcı icraatıysa belediyelerin eşcinsel ebeveynlerin çocuklarını kaydetmemesi üzerine verdiği talimat

Şaşırtıcı değil

İktidarın nefret söylemi İtalya’daki LGBTİ+ aktivistleri için sürpriz değil. Onlar partinin manifestosunda, LGBTİ+’ların haklarına değinilmezken, geleneksel aileyi korumanın öneminin yer aldığını vurgulamıştı.

Polisler hakkında işlem başlatılacak mı?

Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, olayın “gerçekten ciddi” olduğunu söyledi ancak polisler hakkında karar vermeden önce ne olduğunun araştırması gerektiğini de ekledi.

Belediyenin Güvenlik Müsteşarı Marco Granelli’yse “Görüntüler çok ciddi ve kayıtsız kalmayacağız çünkü copu böyle bir durumda kullanmak yasak” dedi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam