09/11/2022 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+ düşmanı nefret mitinglerinin İzmir ayağında konuşmacılar “adında bile yıkıcılık olan” sözleriyle Kaos GL Derneği’ni de andılar

İzmir “Büyük Aile” mitinginde “devlet göreve” çağrıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’ların var olma ve hayat hakkını hedef alan nefret mitinglerinin İzmir ayağında,“LGBT dayatması ve propagandasına karşı yasal düzenleme” talebiyle “devlet göreve”çağırıldı.

“LGBT Kirli Elini Çocuklarımızın Üzerinden Çek”, “İnsanlık ve Çocuklar İçin LGBT Dayatmasına Dur De” dövizlerinin taşındığı İzmir Konak Meydanı’nda, 6 Kasım Pazar günü düzenlenen “Buluşma”ya Vatan Partisi, Vatan Partisi, gene Vatan Partisi temsilcileriyle birlikte Saadet Partisi İl Başkanı ve AKP Konak İlçe Başkanı katıldı. Aydınlık, “siyasilerin yanı sıra” İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ve İzmir Müftüsü’nün de “buluşma”ya katıldığını yazdı.

Eylül ayında, “Büyük Aile Buluşması” adı altında İstanbul’da başlayan LGBTİ+ düşmanı nefret mitinginin “LGBTdayatması” dezenformasyonuyla ilan edilen İzmir ayağı, “İzmir Büyük Aile Platformu” adına tertiplendi.

Trabzon’da LGBTİ+ karşıtı yürüyüşü organize eden “Trabzon Aile Dayanışma Platformu”isimli yapının nefret yürüyüşünden bir hafta önce duyulması gibi, “İzmir Büyük Aile Platformu” ismi de Ekim ayının sonunda duyuldu.

“İzmir Büyük Aile Platformu”, Konak Meydanı'nda yapılan “LGBTİ Dayatmasına Karşı İzmir Büyük Aile Buluşması”nı, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) aracılığıyla duyurdu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı, “LGBT Dayatmasına Karşı İzmir Büyük Aile Buluşması”na çağırırken, insan haklarının “kandırmaca” olduğunu söyledi ve “karşımızdaki tehlike emperyalizm patentli ideolojik dayatmadır” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyük Aile Platformu, “LGBTİ Dayatmasına Karşı” buluşmadan önce ziyaret ettiği kurumlar arasında İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği, TÜGVA İzmir, İzmir İl Müftülüğü, İzmir Valiliği’ni saydı.

İzmir Konak Meydanı’ndaki LGBTİ+ düşmanı mitingi canlı veren Vatan Partisi’nin televizyonu Ulusal Kanal, “emperyalizmin dayatması LGBT” ifadesini kullandı. 

“Devlet yönetimimizden LGBT propagandasına karşı yasal düzenleme talep ediyoruz”

“LGBT faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması” hedefiyle, “Devletin gerekli tedbirleri alması” talebiyle İstanbul’da düzenlenen LGBTİ+ düşmanı nefret mitingi gibi, “İzmir Büyük Aile Platformu” da “LGBT propagandasına karşı yasal düzenleme” istedi.

“LGBT”ye karşı “yasal düzenleme” talebi, İzmir mitinginde de, gene Aydınlık gazetesi aracılığıyla, “Devlet yönetimimizden LGBT propagandasına karşı yasal düzenleme talep ediyoruz” ifadesiyle tekrar edildi.

“İzmir Büyük Aile Buluşması”nda konuşanlardan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Üyesi Işıl Çetin, Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni hedef aldı ve “eşcinselliği normalleştiriyorlar”diye konuştu. CKD üyesi Çetin“adında bile yıkıcılık olan” ifadesiyle gene Kaos GL Derneği ile çalışmalarını andı: “Adında bile yıkıcılık olan KAOS GL isimli bir örgüt bir kitapçık hazırlıyor, kitapçığın adını “LGBTİ ÖĞRENCİLERİ OKUL ve AİLE KISKACINA KARŞI NASIL KORUMALI?” koyuyor. Cinsiyeti ile oynadıkları çocuklarımızı ailelerinden ve okullarından yani öğretmenlerinden koruyacaklarmış! Ailelerinin ve öğretmenlerinin çocuklarımıza düşman olarak gösterilmesini kabullenmek bizlere yakışmaz. Okullarda, evde, aile içinde çocuklara “kızım, oğlum” denmesinin sakıncalı olduğunu, “ileride anne baba olacaksınız “cümlelerinin kaldırılması gerektiğini savunuyorlar. Öğretmenlerimiz bu safsataları kabul etmeyecek.”

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Prof. Dr. Saffet Köse, Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, “konunun bir beka meselesiolduğunu” savunurken, “uluslararası lobiler”in “cinsiyetsiz insan, ailesiz toplum ve doğal olmayan ilişkileri dayattığını” öne sürdü. LGBTİ+ karşıtı nefret organizasyonunu izleyen Evrensel gazetesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in de mitinge katıldığını ekledi. 

“LGBT dayatması”, “lobi”, “emperyalist plan” nakaratlarını tekrar eden Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No.’lu Şube Başkanı Ali Kaya, “LGBT”ye karşı devleti göreve çağırdı: “LGBT aktivizmi medikal, tıbbi bir konu değil, ciddi politik bir harekettir. Batı’da aile kurumu çöktü. Türkiye’de de bunun olmasını istiyorlar. LGBT propaganda ve dayatmasından korunması için devletimizin gerekli tedbirleri almasını bu konuda yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılmasını istiyoruz.”

Hak İş Konfederasyonu İzmir İl Başkanı, Hizmet İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek de, “LGBT dayatmasına karşı olduğunu açıkça ifade” ediyor: “Çocuklarımızın lgbt dayatmasından korunması için Konak Meydanında toplandık.”

“Biz izmirden döktük bu batı medeniyetini. Bir daha dökeriz” diye konuşan Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aydınlık köşe yazarı Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu, “emperyalizm”, “batı medeniyeti”, “tek dişi kalmış canavar” diye sayarken, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği süreçlerini “çocuğa yönelik cinsel istismar” damgasıyla kriminalize ediyor, ardından eşcinselliğin “batı”dan geldiği geleneksel nakaratını tekrarlıyor: “Eşcinsel olarak üreme mümkün olmadığından evlât edinmeye yöneldiler. Bu batı medeniyetinin söylediği son söz Ben çöktüm, sanat yok mutluluk yok, çirkinlik, iflas sunuyor sadece batı.”

“LGBTdayatması” nakaratını tekrar eden İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) Başkanı, “LGBT”nin, “çocuk istismarı” ve “kadının değersizleştirilmesi” demek olduğunu söylüyor. İzmir’deki LGBTİ+ karşıtı miting öncesinde, Aydınlık, “LGBT”nin, “düşünsel ve ekonomik işgalin parçası” olduğuna dair sarf ettiği düşüncelerine aracı oldu: “LGBT ile ilgili en ufak bir cümle kurduğumuzda sanki nefret söylemiymiş, ötekileştirmeye kalkışmışız gibi suçlanıyoruz! Tam tersine, asıl nefret dilinin LGBT tarafından geldiğini düşünüyoruz… LGBT projesi küresel emperyalizm, küresel işgaldir!”

Elâzığ gazetesi, “olayı sadece Aydınlık haberleştirdi” diye yakınıyor

“LGBTİ Dayatmasına Karşı İzmir Büyük Aile Buluşması” adı altında düzenlenen LGBTİ+ düşmanı organizasyonu takip eden Ulusal Kanal ve Aydınlık haricindeki hükümet medyasının manşetleri ise şöyle seyretti: Akit, “İzmir'de LGBT dayatmasına sert tepki: Aileye savaş açanlara geçit vermeyeceğiz!”; Yeni Şafak, “İzmir LGBT dayatmasına hep bir ağızdan 'dur' dedi: 'Kulak ver bu sese aile hedefte'”; Sabah, “LGBT dayatmasına karşı aile buluşması”; Türkiye Gazetesi, “İzmir LGBT'ye karşı yürüdü”

Elazığ yerel medyasından, El-Aziz Gazetesi, “Yandaşı da muhalifi de kararttı: Büyük Aile Buluşması İzmir'de gerçekleşti” başlığı altında, “İzmir'de LGBT sapkınlığına karşı Büyük Aile Buluşması” yapıldığını söylerken, “olayı sadece Aydınlık haberleştirdi” diye yakındı. Aydınlık’ın haberini tekrar eden El-Aziz, “Siyonist Haçlı Batı”, “aileyi bitirmek”, “LGBT projesi”, “Siyonist Çetenin projesi” şeklinde ifadeler kullandı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam