25/10/2022 | Yazar: Ali Erol

“LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü”ne katılanlar “Müslüman uyuma ailene sahip çık” ve “LGBT belası ülkemizden defol” sloganları attı.

Konya’da Belediye Başkanı ve Milletvekili eşliğinde LGBTİ+ düşmanı nefret yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü” mottosuyla yapılan yürüyüşe AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP Konya Milletvekili de katıldı.

LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık haklarına karşı “aile” buluşması adı altında Eylül ayında İstanbul’da başlayan organizasyonlar sürüyor.

LGBTİ+’ların var olma ve hayat hakkını hedef alan ve “ailenin korunması” adı altında düzenlenen yürüyüşler, İstanbul ve Urfa’nın ardından hafta sonu (22 Ekim) Konya ile devam etti.

Konya’da “Büyük Aile Yürüyüşü” adı altında gerçekleştirilen organizasyona davet, “GüçlüAileGüçlüToplum” etiketi ve “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü” mottosuyla “Konya Sivil Toplum (STK) Kuruluşları” Platformu’ndan geldi. Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Önder Kutlu, yürüyüş öncesinde, “ciddi derece tehdit altında olduğumuza inanıyoruz, inançlarımız gereği yapıyoruz, bizlere dayatmalar yapılıyor” açıklaması yaptı.

konya-da-belediye-baskani-ve-milletvekili-esliginde-lgbti-dusmani-nefret-yuruyusu-1

Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekili eşliğinde

AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun eşliğinde yapılan “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü”ne katılanlar “aileme dokunma”, “tekbir” ve “müslüman uyuma ailene sahip çık” sloganları atarak Kılıçarslan Meydanı’ndan Kayalıpark’a doğru yürüdüler.

Yürüyüşe “belediye başkanı olarak” katıldığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabında, fotoğraflarla birlikte,  “Hem belediye başkanı hem de bu şehirde yaşayan bir Konyalı olarak “LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü”ne katıldım. Küresel dayatmalara karşı Konyamızın duruşu her zaman nettir, bellidir” sözlerini paylaştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yürüyüşe katılan AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, sosyal medya hesabında, gene fotoğraflarla birlikte, “İnsanlık onuru ve ahlakını tehdit eden LGBT Dayatmasına karşı "BÜYÜK AİLE YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ" gerçekleştirdik” paylaşımı yaptı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta ise “Aile kurumunu korumak hepimizin görevi. LGBT sapkınlığına karşı ailenin yanında olmak için STKlarımızın öncülüğünde düzenlenen Büyük Aile Yürüyüşü” paylaşımıyla, “Haydi Konya, hep birlikte ailecek BüyükAileYürüyüşü’ne!” çağrısı paylaştı.

AKP Karatay İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından, yürüyüşten fotoğraflarla birlikte, “Konya Bugün ailemiz için tek ses oldu. LGBT sapkınlığına karşı ailenin yanında olmak için STKlarımızın öncülüğünde düzenlenen Büyük Aile Yürüyüşü’ne katılım sağladık. Aile mefhumunu korumak en asli görevimizdir” paylaşımı yapıldı.

Hizmet-İş Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci, “Neslimizi ifsad edecek tüm çalışmaların karşında olduğumuzu haykırdık”; Eğitim-Bir-Sen Konya Üniversite Şube Başkanı Şenol Metin, “İstanbul Sözleşmesi’ni tarihin çöplüğüne atan bu millet, LGBT dayatmalarına karşı da direnecektir” daveti ve yürüyüşün ardından, “Yeni dünya düzeninin insanının yeni kimliğini kabullenmesinde en önemli engel hafıza üreten, bağlılık üreten aile, vatan, din gibi kutsiyetin tasfiyesidir. Dün yaptığımız yürüyüş, bu tasfiyeye Anadolu İrfanının izin vermeyeceğine dairdir” paylaşımı yaptı.

Konya Sivil Kadın Platformu, “Cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile kurumunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere 'dur' demek istiyorsan, ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” çağrısının ardından, “Konya halkı, LGBT Dayatmasına Karşı Büyük Aile Yürüyüşü'nde tek yürek oldu” paylaşımı yaptı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim görevlisi Salih Zeki Keş, “şeytanın, LGBT yandaşlarıyla saldırıda” olduğunu söylerken, “modern ifsat ve sapkınlık hareketi LGBT” paylaşımı yaptı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, “Büyük Aile Yürüyüşü”ne destek verdiğini duyururdu. Konya’da düzenlenen “LGBTdayatması na karşı Büyük Aile Yürüyüşü”ne bir destek de, İstanbul Saraçhane yürüyüşünü örgütleyen Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’ndan geldi.

“Nefret söylemi içinde olmadığımızı ifade etmek zorunda bırakılıyoruz”

“Küresel bir dayatma halini alan LGBT sapkınlığına karşı duyarlı insanlar Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara iniyor” çağrısıyla Konya’da 22 Ekim Cumartesi günü Kılıçarslan Meydanı’nda gerçekleştirilen “Aile Yürüyüşü”nde taşınan dövizleri Anadolu Ajansı aktardı: “Aileme Dokunma”, “LGBT Zorbalığına Hayır”, “Gökkuşağımı Kirletme”, “Ailemiz Son Sığınağımız”, “Küreselci Dayatmaya Hayır”, “Fıtratımız Kimliğimizdir”

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Önder Kutlu, “aileye sahip çıkmak için Konya'da çok sayıda kişinin yürüyüşe katıldığını” söylerken, “küresel güçlerin orkestra şefliğinde, yerli işbirlikçilerin destekleriyle yürütülen süreç” gibi ifadeler kullandı. “LGBT belası ülkemizden defol” sloganlarının atıldığı “Büyük Aile Yürüyüşü / Sapkınlığa Dur De” organizasyonunda konuşan Kutlu, “Bugün bizler kendimizi savunmak, nefret söylemi içinde olmadığımızı ifade etmek zorunda bırakılıyoruz” dedi ve devam etti: “Oysa fıtrata Cenab-ı Allah'ın bizlere uygun gördüğü role, görüntüye aykırı davrananlar başkaları. Yani savunma yapması gerekenler, savcı pozisyonunda, bizler ise sanık pozisyonundayız. Yavuz hırsız misali bizi savunma pozisyonuna iterek ötekileştirmek istiyorlar.” Kontv tarafından canlı yayınlanan “aile” mitinginde ilkokul ve ortaokul öğrencisi olduğu açıklanan iki çocuk da sahneye çıkartıldı.

Valilik önünde son bulan yürüyüş, yerel basında, “Konya’da LGBT dayatmasına karşı ‘Büyük Aile Yürüyüşü’” başlığıyla verildi: “Küresel bir çeteye dönüşen LGBT lobisinin dayatmasına 'dur' demek için… Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de" sloganlarıyla düzenlenen yürüyüş… eşcinsellik dayatmasına dur demek için…” Kontv, Konya Postası ve Konya’nın Nabzı sayfalarında da “aile yürüyüşü” yer aldı.

“Ailemiz 100 yıldır yıkılıyor”

“İstanbul'dan başlayan yürüyüşümüz Kocaeli'de, Düzce'de, Şanlıurfa'da devam etti” açıklaması yapan ​Türkiye Aile Meclisi Başkanı Âdem Çevik, Konya yürüyüşünün ardından 30 Ekim'de Ankara Hacı Bayram Veli Camii'nde de yürüyüş düzenleneceğini duyurdu: “Ailelerle, çocuklarla birlikte Gençlik Parkı yakınında bulunan Melike Hatun Camii'ne yürüyeceğiz. 6 Kasım'da da İzmir ve Gaziantep'te, 20 Kasım'da da Diyarbakır Ulu Camii'nde başlayacak yürüyüşümüz Şeyh Said Meydanı'nda son bulacak.”

“Ailenin korunması için fıtrata, inanca ve değerlere uygun yasalar yapılmalı” buyuran Aile Meclisi Başkanı, “29 Ekim 1923'te cumhuriyet ilan edildiğinde devletin dininin İslam olduğunu ancak 10 Nisan 1928'de laiklik olarak değiştirildiğini” söylüyor. Çevik, "İslam'a aykırı, aileyi yıkan yasaları İsviçre'den aldık ve adına da Türk Medeni Kanunu dedik. Ailemiz 100 yıldır yıkılıyor” diyor ve devam ediyor: “Bu aileyi ancak inancımıza uygun yasaları anayasaya yerleştirerek ve inancımıza aykırı sözleşmelerden vazgeçerek koruyabiliriz. İstanbul Sözleşmesi'nin dayattığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği fitnesinden 6284 sayılı kanunu ıslah ederek kurtulmak mümkün.”

“Ailenin korunması için” birçok ilde yürüyüş düzenleneceğini duyuran bir diğer isim Abdurrahman Dilipak oldu: “Karşı olunulan şey, fuhşiyatın her türlüsüdür, onu kendi kodları ile değil, kendi inanç dilimizle reddetmeliyiz. Buna kapı aralayan, İstanbul Sözleşmesi vd. karşı çıkarken de, aileyi savunmalıyız temelde.”

“Ankara'da "Cinsi Sapkınlıklara" karşı yürüyüş”

Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, “cinsi sapkınlıklara” karşı 30 Ekim'de Ankara'da yürüyüş yapacaklarını duyurdu.

İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) aktardığına göre Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, “İstanbul Sözleşmesi ile ülkemizin gündemine giren "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" adı altında cinsel yönelim, eş cinsellik ve cinsiyetsizliği ön plana çıkarma projesinin küresel bir proje olarak ülkemize dayatıldığının altını” çizerken, “proje” olarak adlandırdığı İstanbul Sözleşmesi’nin, “aile kurumunu ortadan kaldırmak, gençliğimizi, neslimizi sapık ve sapkın düşüncelerle yolunu başka yönlere çevirmek amacıyla”  kurulduğunu söylüyor.

Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı, “Ankara’da yapılacak olan yürüyüşün amacının gençler ve aileyi korumak olduğunu” söylüyor ve devam ediyor: “Biz gerek aileyi korumak, gerekse gençliğimizi bu sapıklık ve sapkınlıklara karşı bilinçlendirmek, onlara sahip çıkma adına 30 Ekim 2022 Pazar günü saat 13.30'da Ankara Hacı Bayram Cami önündeki meydandan Melike Hatun Cami yanına kadar ülkemizde ve Ankara'da bir farkındalık oluşturmak, bu sapıklık ve sapkınlıklara karşı hem aileleri uyarma, gençliğimizi koruma, aileleri yeniden milli, manevi ve medeniyet değerlerimize bağlı olarak yeniden yapılandırmak için uyarma amacıyla bir etkinlik tertip edeceğiz.”

Ankara Sivil Toplum Platformu’nun, “Sapkınlık normalleştirilemez, Ailen saldırı altında, Harekete geç” çağrısı, sosyal medyada, “AdaletPlatformu” (1, 2, 3) ve “TürkAileOcağı” (1) hesapları tarafından yapılıyor. “Cinsi Sapkınlıklara” karşı 30 Ekim'de Ankara'da yapılacak “Büyük Aile Yürüyüşü”ne Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği de “Pazar günü Hacı Bayram’a bekliyoruz” çağrısı yaptı.

“Aile Birliğimiz Saldırı Altında yürüyüşü” için Memur-Sen’i ziyaret ettiğini duyuran Ankara Sivil Toplum Platformu, ayrıca, Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç’u da ziyaret etti.

Kaos GL’den nefret söylemi takibi

Kaos GL, sosyal medya ortamları ile internet yayıncılığında cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi ile LGBTİ+ varoluşlara yönelik ayrımcı yaklaşım, homofobik ve transfobik söylem içeren haber ve gelişmeleri takibe alıyor.

Ayrımcı, ırkçı, homofobik, transfobik unsurlar taşıyan ifadelere nefret söylemi denilmektedir. Bir gruba ya da o gruba üyeliği nedeniyle bir kişiye yönelik düşmanlıktan kaynaklanan ve o gruba yönelik düşmanlığı gösteren veya cesaretlendiren ifade biçimleridir. Nefret söylemi, nefret suçuna teşvik ya da eşlik edebileceği için, bu iki kavram birbiriyle bağlantılıdır.

Nefret söylemi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiye kararında, “nefret biçimlerini yayan, teşvik eden, savunan ya da haklı gösteren her tür ifade biçimi” olarak tanımlanıyor.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) terimleri ile tanımlarını, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ideolojileri ve anlamlarını, insan hakları ve ayrımcılıkla ilgili terimler ve tanımlarını ve daha fazlasını, Kaos GL Derneğince yayınlanmış “LGBTİ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları” kitapçığında bulabilirsiniz.

Not: Bu dizide, internet ortamı ile sosyal medyadan yapılan alıntıların yazım hatalarına dokunulmuyor; olduğu gibi alınıyor.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, aile, din/inanç, siyaset
nefret