13/09/2022 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+’ların hak hukuk hürriyet ve hayat mücadelesini hedef alan nefret siyaseti medya aracılığıyla Ağustos boyunca sürdü.

LGBTİ+ karşıtı homofobik nefret siyasetinin Ağustos seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin Ağustos Ayı İnternet Seyri kapsamında LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemlerini derledik.

LGBTİ+’lara karşı homofobik nefret siyasetini sahiplenen hükümet yanlısı muhafazakâr medya homofobik nefret söyleminin hem aracısı hem yeniden ve doğrudan üreticisi olmayı Ağustos boyunca sürdürdü. Kamu temsilcilerinin ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesini gözetmeyip LGBTİ+ yurttaşlara yönelik ayrımcı bir dille sarf ettikleri nefret söylemi ile gongo’ların kurumsal ayrımcılık ve nefret suçlarına çağrıya varan eylem ve söylemleri hükümet yanlısı medya aracılığıyla yayılmaya devam etti.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine saldıran, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden hükümet yanlısı ve muhafazakâr medyanın aracı olduğu homofobik nefret siyaseti Ağustos ayı boyunca şöyle seyretti…

“Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli homofobik nefret grubu, “Sapkınlığa Dur De!" sloganıyla nefret suçuna çağırıyor

Homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle 2016 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmekten yargılanan ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ceza alan Kürşat Mican’ın sözcülüğünü yaptığı “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli grup, “Aileni ve Neslini Koru, Sapkınlığa Dur De” sloganıyla nefret kampanyasına devam ediyor.

“Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı/Fikirde Birlik Ve Mücadele Platformu Başkanı” Kürşat Mican, twitter; “O kadar sinsi, kurnaz ve şeytani planlarla ilerliyorlar ki özellikle popüler kültürü, moderniteyi kullanarak her türlü reklamla, giyimle kuşamla, modayla, gençlere hitap eden yayınlarla, dizilerle, şarkılarla, sanatçılarla, sporcularla, programlarla ve LGBT’Lİ aktivistlerle..”, “Bu sapkınlara kim dur diyecek??! Ailemizi, nesillerimizi, değerlerimizi kim koruyacak??! LGBT Akımı durdurulmalıdır!!”, “Milletimizi ve yeni nesillerimizi zehirleyen, istikbalimizi tehdit eden sapkınlık, sapıklık propagandaları asla özgürlük ve hürriyet olamaz..! LGBT Akımı durdurulmalıdır”, “Milletimiz LGBT sapkınlarının propaganda faaliyetleriyle  karşı karşıya! Bazı siyasetçiler,şarkıcılar vb. bunları açıkça destekliyor,sapık ve hastalıklı gençlerin artmasını istiyorlar! Bu Vatan düşmanlığıdır! Din ve Ahlak düşmanlığıdır! İstikbal düşmanlığıdır! Yazıklar olsun!”, “LGBT propagandalarıyla yeni nesillerimizi cinsiyetsizleştirmek, sapkın ilişkileri, pedofiliyi ve zührevi hastalıkları ülkemizde yaygınlaştırmak, ailesiz ve zürriyetsiz bir toplum oluşturmak için dört koldan farklı renk ve biçimlerde hiç durmadan saldırıyorlar…”

“Fikirde Birlik Ve Mücadele Platformu Başkanı” Kürşat Mican, Ağustos ayında da, “"Aileni ve Neslini Koru/Sapkınlığa Dur De!" sloganıyla yola devam..!” ettiklerini söylüyor: “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu olarak önümüzdeki günlerde yapacağımız programları kıymetli STK temsilcilerimizle istişare ettik.Yüce Allah hayırlara vesile eylesin, birliğimizi ve mücadelemizi daim kılsın.”, “İslami Hassasiyete Sahip Sivil Toplum Kuruşlarımızın Yönetici ve Temsilcileriyle Birlikte Verimle Bir İstişare Toplantısı Gerçekleştirdik. Tüm Katılımcılarımıza Teşekkür Ederiz. Küfre Karşı Tek Yumruk Olacak ve Sapkın Akımlara Karşı Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz.”

Muhafazakâr siyasetin tek ve hep gündemi LGBTİ+ düşmanlığı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'ne katılan Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak: “LGBT’lileri serbest bırakmak Allah’a savaş açmaktır… LGBT’lilere özgürlük verildi bu ülkede. Yetmedi müslüman eşcinseller derneği kuruldu. Ben bunu kabul edemem. Ben çoluğuma çocuğuma bunu örnek veremem. Allah bir kavmi bu fiiliyattan dolayı yerle bir etti. Allah Lut Kavmi’ni yerle bir etti. Sen diyorsun ki ben serbest bırakıyorum, bu düpedüz Allah’a savaş açmaktır.”

Yeniden Refah Partisi STK ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, twitter’dan devam etti: “Tekrar söylüyoruz iktidara geldiğimiz gün LGBT derneklerinin kökünü kazıyacak, bir takım güruhun bu milletin ahlak dinamiklerine dinamit koymasına izin vermeyeceğiz.”

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, Ağustos ayını boş mu geçsin: “Ak Partili Milletvekilleri neden LGBT sapkınlığı için ses çıkaramıyor ? Nesilleri tehdit eden bu ahlaksızlık hiç mi rahatsız etmiyor sizi ?”, “İktidar göz yumarken, LGBT ye geçit vermeyen Milli Gençlik Kadroları var.”, “Gülşen’den sonra Reyhan Karaca’da LGBT sapkınlığına destek için bayrak astı. Eğer Ak Parti bu dernekleri kapatıp buna destek verenleri yargılamazsa genç nesillerin yaşadığı bu ahlaki erozyonun vebalini iki cihanda da ödeyemez!!”

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi, “STK Başkan Yrd., Aile ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanı”, aşı karşıtı, cinsiyet eşitliği karşıtı ve psikolog da olan Mikdat Ertem, twitter paylaşımlarından anlaşılan o ki Ağustos boyunca cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi saçmadan gün geçirmemiş: “Gülşen’ in salladığı LGBT bayrağını açmasına o gün ses çıkarmayanlar, aslında 6284 sayılı kanunu çıkartanlardır. Zira yıllardır başta Taksim olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde, sözde Onur Yürüyüşü adı altında yürüyüşler yapılmış ve LGBT paçavralarının açılmasına da göz yumulmuştur. Her ne kadar Cumhurbaşkanımız İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmiş olsa da, onun iç hukuk kanunu olan 6284 sayılı yasa halen yürürlüktedir.”

Yeniden Refah Partisi olarak “iş başına gelir gelmez, İstanbul Sözleşmesi artığı 6284 kanununu derhal kaldıracağız. LGBTİ'yi ve tüm derneklerini kapatacağız. Tüm aile bireylerimizin can ve mal güvenliğini sağlayan Yerli ve Milli kanunlar çıkaracağız” diyerek saydıran Mikdat Ertem, Ağustos boyunca LGBTİ+ düşmanlığıyla twitter’da kendinden geçerken kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmadığı gün bırakmadı: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 

Yeniden Refah Partisi’nin homofobik nefret nakaratını bir kez de Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ereliğ Güneş gazetesi aracılığıyla tekrar etsin: “Yine lgbt gibi sapkınlık özellikle genç nesil arasında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Yani homoseksüellik.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “LGBT ve İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin” Halk TV’de konuşuyor: “Nedir bu toplumsal cinsiyet? Biri gelsin bana anlatsın, aile bir erkek bir kadından meydana gelir. İki erkek bir aile oluşturamaz bunun adı sapıklıktır kimse kusura bakmasın.”

Yeni Şafak, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman’ın TVNET canlı yayınında sarf ettiği “sapkınlık” söylemini aktarıyor: “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'LGBT'lileri yasal olarak güvence altına alacağız' vaadine tepki gösterdi. Karaduman, "Aile dediğimiz şey bir erkek ve kadından oluşan bir kurumdur. Dolayısıyla bir erkeğin bir erkekle, bir kadının bir kadınla evlenmesi meselesi sapkınlıktan ibarettir. Bunu kabul etmemiz asla mümkün değildir." dedi.” Daily Islamist isimli twitter hesabı da ekledi: “Eşcinsellik sapkınlıktan ibarettir. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.”

AKP GM. Yerel Yön. Bşk Yrd. Gayrimenkul Geliştirme ve İmar Hukuku Doktoru, Arabulucu, Avukat Veli Böke, twitter; “Lgbt; küresel ahlak terörüdür, acil güvenlik sorunudur. Hedef: Aile, nesil, ahlaki değerler, ırz-namus, utanma duygusu… Hasılı; insani olan ne varsa, her şeye tehdit !… Bil By Kemal, bil !!”

Sendikal gongolardan Mil-Diyanet Sen’in homofobik nefret suçu ve kurumsal ayrımcılık çağrısını bu kez de Mil-Diyanet Sen Isparta İl Başkanı Mustafa Güner tekrar etti: “Ahlaksızlığı meşru gösteren LGBT dernekleri acilen kapatılmalıdır.”

“LGBT” etiketi Ağustos boyunca Twitter gündeminden düşmedi

Homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden hükümet yanlısı ve muhafazakâr medyanın LGBTİ+ karşıtı nefret siyaseti Ağustos boyunca devam ederken, “#LGBT” etiketi Ağustos ayında da Twitter’da gündemden düşmedi.

Yeniçağ gazetesi, “Tuğçe Kazaz: AK Parti giderse LGBT gelecek” başlığı altında, “4 defa din değiştirmesinin ardından iktidara yanaşan Tuğçe Kazaz, şimdi de AKP’yi savunmak için "Ak Parti giderse LGBT gelecek evladın gidecek" ifadelerini kullandı. Tuğçe Kazaz artan tepkilerin ardından hesabını askıya aldı” haberi geçti. Tuğçe Kazaz, “yedek hesap”tan, “Ak Parti giderse LGBT gelecek evladın gidecek” ifadesini tekrar ederken, ardından, “Konserlerde son günlerde organize bir şekilde LGBT bayrakları açılıyor. Bu sapkınlık durdurulmalıdır. Çünkü PKK nasıl devlet terörüyse, LGBT de ahlak terörüdür” paylaşımıyla devam etti.

Saadet Partisi’nin yayın organı Millî Gazete twitter’dan manşetini paylaşıyor: “Sapkınlığa Resmen Çanak Tutuluyor” Millî Gazete, “LGBTİ eskiden ülkemizde yasaktı. ‘Ahlâka aykırı dernekler kurulamaz’ ilkesi, maalesef artık öyle bir ilke yok. Türkiye toplumu LGBTİ’yi kabul etmiyor ama çocukları bu sapkınlıkla zehirleniyor. Bu noktada işlenen birçok suç var ama kanunlarımıza göre LGBTİ suç değil” (1, 2) dezenformasyonuyla, LGBTİ+’yı kriminalize etmeye devam etti.

Yeniden Refah Partisi’nin LGBTİ+ kurumlarına karşı ayrımcılık ve nefret suçuna çağıran kampanyaya katılan ve destek veren hesapların twitter paylaşımları Ağustos ayında da devam etti: “Eşcinselliği yaygınlaştıran LGBT Derneklerini ve buna benzer tüm yerleri kapatacağız. Dr. Fatih ERBAKAN Yeniden Refah Partisi  / Genel Başkanı”, “Cumhur ittifakı zaten LGBT'yi başımıza bela eden taraf. 6'lı masa da LGBT destekçisi partilerin belirlediği adaya destek olacak. En iyisi Cumhur ittifakı ile 6'lı masa ortak bir ittifak kursunlar, adı da :  Mezhebi Genişler ittifakı olsun. Yeniden Refah Partisi'de tek başına!”

Köklü Değişim Dergisi yazarı, twitter; “LGBT sapkınlıktır, Bir  de bayrakları varmış, Derhal yasaklansın, LGBT propagandası yapmayı cezalandıracak bir hukuk sistemi yok maalesef, Bu hukuk sistemi sadece İslam'da var, Çocuklarını, Geleceklerini korumak isteyenler Allah'ın hükmüne, İslam'a geri dönüş talep etmeliler”

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, twitter; “Platformumuz tarafından oluşturulan bir komisyon öncülüğünde Bingöl'de bulunan mağazalar ziyaret edilerek mağaza yetkilileri ile  giyim dünyasına #LGBT sembolünün girmesi  gündeme alınmış ve buna firmaların dikkat etmesi gerektiği tavsiye edilmiştir.”

Van İşadamları Derneği (VİŞAD) Balkanı, twitter; “Türkiye halkına empoze edilen, geleneklerimizle bağdaşmayan eşcinselligin (Lgbt) ABD, NATO ve AB tarafından sinsice yapımızı bozmasına müsade etmeyeceğiz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu anlayın. LGBT sapıklıktır ve tedavi edilemesi gereken bir hastalıktır.”

Batman Söz, “LGBT pisliğinden ailenizi ancak İSLAM KORUR!” tiviti atarken, Karadeniz’den Günebakış Gazetesi’nin tiviti ise “Lût kavmini hortlatıyorlar” oldu.

Yeni Şafak (toplumun cinsiyetsizleştirilmesine bir son verilmesi, Piskopos Nikanor LGBT’ye karşı mücadele çağrısı yaptı), Milat (Europride etkinliğine karşı düzenlenen yürüyüşte LGBT bayrakları yakıldı), Aydınlık (LGBT dayatmasına karşı sokağa çıktılar), Sabah gazetesi (Sırplar LGBT’ye karşı ayaklandı), Daily Islamist ("Bir silahım olsa bu lanetlilere karşı kullanırım") twitter paylaşımlarıyla Sırp Ortodoks Kilisesiyle hristiyan sağının LGBTİ+ düşmanlığını selamladı.

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı, Ramazan Çakırcı, twitter; “Soru“LGBT Türk aile yapısını bozuyor mu?" Cevap"Hayır efendim ilgisi yok,niye aile yapısını bozsun” Sadece Türkiye değil,dünyada toplumları tehdit eden küresel çetenin projesi LGBTnin hedefi çocuk istismarı iken ‘LGBT aile yapımızı bozmuyor’ diyor Bunlara göre aile nedir? Acaba”

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı, Celaleddin Gül, twitter; “Aile yapımızı ifsat eden LGBT ve Feminist Kadın Derneklerine ne zaman DUR diyeceksiniz?”

Yeni Şafak yazarı, twitter; “Dünya nüfusunu 1 milyara indirme projesi kimseyi öldürmeden nasıl olabilir? Barış içinde, huzurla hem de. Tek bir yolu var; soyu kurutmak! Yani gelecekte anne-baba olmayacak çocuklar yetiştirmek. LGBT faşizmi işte bunu istiyor.”

“Çağın yapay vebası eşcinsellik” ifadesi, “Sorularla İslamiyet” programının ve Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Prof. Dr. A. Halim Ulaş’ın söyleşi başlığı: “Çocuklarımızı yani gelecek nesilleri bu veba mikrobundan korumak adına…”


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam