10/08/2022 | Yazar: Ali Erol

Akit, Millî Gazete ve Konya yerel basınından LGBTİ+ kurumlarına karşı kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağırısı

Kaos GL, muhafazakâr nefret medyasının hedefinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Berrin Simavlıoğlu, Kaos GL

Anayasal haklar kapsamında, Dernekler Kanunu’na göre kurulduğunu bildikleri halde, ifade ve örgütlenme özgürlüklerini inkâr edecek şekilde LGBTİ+ derneklerini “sapkın dernekler” ifadesiyle nitelemekte sakınca görmeyen, Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan homofobik nefret suçu çağrıları, Temmuz ayında, Akit, Millî Gazete ve Konya yerel basını aracılığıyla geldi.

Konya Barosu Avukatı Hasip Şenalp, halkı, kurumsal ayrımcılık ve homofobik nefret suçuna ortak olmaya çağırıyor

Konya Barosu’ndan Avukat Hasip Şenalp, Konya yerel basınına konuşmuş: “LGBT’ye sert tepki! Gökkuşağı bayrağıyla “İslam’ı yıkma hedefi””

Anayasal güvenceyle kurulmuş LGBTİ+ dernekleri “bir şekilde kapatılmalı” diyen Avukat, hem Anayasal bir hak hem Dernekler Kanunu’na göre kurulduğunu bildiğinden olsa gerek, kurumsal ayrımcılık ve nefret suçuna ortak olması için halka çağrıda bulunmakta sakınca görmüyor: “devletinde bu anlamdaki güçlüğü düşünülerek bir şekilde kapatılması lazım ama toplumun da buna destek vermesi gerekiyor.”

Konya yerel basınından Konhaber ile YeniKonya sitelerinin yayınladığı söyleşide, Avukat Hasip Şenalp, “Küreselcilerin projesi olan LGBT grupları ile destekçilerinin çalışmaları ve fonlanmasını” değerlendirmiş ve “LGBT yandaşları çocukları kullanarak cazibeli gösterdikleri o gökkuşağı bayrağını dalgalandırıp İslam'ı hedef alıyor” demiş.

Konya Barosu avukatı, muhalefeti de eleştirmiş: “Muhalefet ve altılı masa belki özünde kendileri dahi kabul etmese bile LGBT'ye sempati duyanların oylarını almak için onlara destek veriyor ve bu şekilde aile tahribatına arka çıkıyorlar.”

“Hem de hiç beklemediğiniz insanlar LGBT’nin feminizmin aileye olan tahribatına destek oluyorlar” ifadeleriyle sitem de eden Avukat Şenalp, konuştukça coşmuş ve nihayet “Kaos GL Derneği”ni katmadan komployla karışık nefret kokteylinin tadı mı çıkar demiş: “Bunun temelinde de cinsel anlamda kadın erkek cinselliği ortadan kaldırmak istenmektedir. Kadın erkek yani insan tek bir cinsel obje haline getirilmek isteniyor. Bunun temelinde de deminde ifade ettiğim gibi Siyonist bir ideolojik baskı dominantlık var. Hedefleri bütün manevi temel ahlaki öğretileri ortadan kaldırmaktır. Perde arkasında aileyi ortadan kaldırarak ciddi anlamda kaos ortamı getirmektir. Türkiye’de şu an da LGBT’yi destekleyen 250 civarında bilinen dernek var bu derneklerin ciddi anlamda hemen kontrol altına alınması gerekmektedir. Bir çoğunun da kapatılması şarttır. Kaos-GL Derneği diye bir dernek var açıktan LGBT’nin propagandasını yapan bir tüzüğe sahip bu derneklerin demin söylediğim devletinde bu anlamdaki güçlüğü düşünülerek bir şekilde kapatılması lazım ama toplumun fa buna destek vermesi gerekiyor.”

Akit’in psikiyatr köşe yazarı, Kaos GL’nin internet sitesine bir baksanız İstanbul Sözleşme’sini savunmaktan vazgeçersiniz diyor

Akit’in psikiyatr köşe yazarı, İstanbul Sözleşmesi’ni savunmaya devam edenlerin, Kaos GL’nin internet sitesine bir baksalar Sözleşme’yi savunmaktan vazgeçip feshe ikna olacaklarını söylemeye devam ediyor.

Akit köşe yazarı Sefa Saygılı, “İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın zararlarını anlamak için LGBTİQ+ dernekleri ile KAOS GL internet sitesine ve kullandıkları slogan ve taşıdıkları dövizlere bakılması” nakaratına takıldı kaldı.

Akit’in psikiyatr köşe yazarı, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik kadrolu dezenformasyon korosunun cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratçılarından Sefa Saygılı, “İstanbul Sözleşmesi’nden kurtulduk mu?” başlığı altında, ilkin Ağustos 2020’de sarf edip, Şubat 2021’de tekrar ettiği cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını yine yeni yeniden bir kez daha bıktırıcı tekrarla bu kez de Danıştay davasının ardından yineliyor: “Her ne kadar stratejik derinlik uzmanı namıyla müsemma Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde imzalanmış ise de, bu sözleşmeye asıl sahip çıkanların başta HDP ve CHP ile feminist örgütler ve LGBTİQ+  bireylerinin olduğu apaçık ortadadır… İstanbul Sözleşmesi’nin ve 6284 sayılı yasanın zararlarını anlamak için, öncelikle feministlerin söylemlerine, Mor Çatı Derneği’nin sosyal medya hesaplarına, LGBTİQ+ dernekleri ile KAOS GL internet sitesine ve kullandıkları slogan ve taşıdıkları dövizlere bakılması yeterli olacaktır… İçimizdeki feministler ve LGBTİ sevicileri İstanbul Sözleşmesi’ni ve uzantı yasası 6284 sayılı yasayı anlamıyor veya anlamak istemiyor…”

Akit’in psikiyatr köşe yazarı, kadın ve LGBTİ+ düşmanı aynı cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarını bir de “Türkiye Aile Meclisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sefa Saygılı” sıfatıyla yayınlıyor. 

Akit’ten hep aynı nakarat: “Homoların Türkiye’deki çatı kuruluşu KAOSGL’nin organize ettiği…”

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, Temmuz ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle LGBTİ+’ların en temel anayasal haklarına karşı “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ları ve derneklerini doğrudan hedef aldı, hedef alanların “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, “Mersin Valiliği LGBT’ye ‘dur’ dedi” başlığı altında, homofobik nefret söylemleriyle Mersin Valiliği’nin hukuksuz hak ihlalini alkışlarla karşıladı: “Sözde “Onur Yürüyüşü” adı altında provokasyona soyunan LGBTİ sapkınları”

Akit, “sapkınlık” ve “homolar” söylemini tekrar ederken, “LGBTİ sapkınların Mersin’de yapmak istediği yürüyüş” ile Mersin Onur Haftası’nı sanki Kaos GL Derneği düzenliyormuş gibi gösterdi: “homoların Türkiye’deki çatı kuruluşu KAOSGL’nin organize ettiği…”

Akit’in, Mersin Onur Haftası ile Kaos GL Derneği’ni hedef gösterdiği nefret yayını, Van Postası isimli hesap tarafından da yaygınlaştırıldı.

“Sapkınlığa dur de aileni koru” başlığı altında, Akit, “Milli ve manevi değerlerimizi önceleyen 150 STK” diye tariflediği, “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli cinsiyetçi ve homofobik nefret grubunun “eşcinsel sapkınların faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması” çağrısına aracı ve ortak oldu.

Doğrudan Kaos GL Derneği’nin de hedef alındığı kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı, Akit’in, “Yesevi Alperenler Derneği, Türkiye Aile Meclisi, Çocuk Hakları Platformu, HAYFED, Fetih 1453 Derneği, Büyük Osmanlı Derneği ve Müdafaa-i İslam Hareketi’nin de olduğu 150 STK’nın katılımıyla oluşturulan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” diye saydığı nefret grubu sözcüsü ve de homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle 2016 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmekten yargılanan ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ceza alan Kürşat Mican tarafından tekrar edildi: “Özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, yaşamsal hürriyet, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi paravanlarla bir taraftan geyliği, lezbiyenliği, travestiliği ve biseksüelliği dayatıyorlar, diğer taraftan ise bu sapkınlığı meşrulaştırmak ve cemiyetimizin her alanına yaymak istiyorlar… sapkın yaklaşım… sapkın örgüt… sapkın dernek… sapkınların tamamı AIDS gibi zührevi hastalıklara yakalanıyor… sapkın ilişkiler, pedofili ve zührevi hastalıklar…”

Akit, “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli hükümet yanlısı nefret ağının homofobik manipülasyon ve dezenformasyonlarına aracı olmaya doyamıyor. “Aileni ve Neslini Koru, Sapkınlığa Dur De” sloganı çerçevesinde nefret çağrısını sürdüren “LGBT’ye karşı toplumumuzun bilinçlenmesi noktasında aktif bir rol oynayan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican”’ın Milli Gazete’ye söylediklerini aktarıyor Akit: “Parayı bakın kimler veriyormuş! 'Cinsiyet değiştirme ameliyatları' için şok eden iddialar

Cinsiyet değiştirme rezilliğinin ameliyat masraflarını Avrupa Birliği'nin karşılandığı iddia edildi… LGBT lobisi… sapkın örgüt… BM ve AB sözleşmeleriyle toplumumuz dönüştürülüyor. Eşcinselliği Türkiye’ye dayatıyorlar… LGBT’nin arkasında büyük bir dış güç var. Özellikle Avrupa Birliği, LGBT’ye ciddi bir destek veriyor. LGBT bir milli beka sorunudur… LGBT'yi Türkiye’de güçlendiren dernekler var. 1994'te Kaos GL diye bir dernek kuruldu ilk olarak…”

Millî Gazete: “1994'te Kaos GL diye bir dernek kuruldu ilk olarak”

Saadet Partisi’nin yayın organı Millî Gazete’nin, ayrımcılık ve nefret suçuna aracı muhabiri Bekir Şirin (1, 2), “Cinsiyet değiştirme masraflarının arkasında AB var” başlığı altında transların tıbbi ihtiyaçlarını manipüle ederken, sağlık hakkına erişimlerini de dezenforme ediyor.

Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan LGBTİ+ karşıtı homofobik nefret kampanyasına katılan Millî Gazete, “1994 yılında kurulan ve faaliyetlerini illegal olarak devam ettiren Kaos GL isimli LGBTİ Derneği de 2005 yılında tüzel kişiliğini kazanan ilk sapkın dernek oldu” söylemini, Temmuz ayında gene Bekir Şirin imzasıyla, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanıyken homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle 2016 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmekten yargılanan ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ceza alan Kürşat Mican’ın başkanı olduğu “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli hükümet yanlısı nefret ağının homofobik manipülasyon ve dezenformasyonlarına aracı olarak tekrar etti: “Cinsiyet değiştirmek üzere birçok hastanede sıra bekleyen genç olduğunu söyleyen Mican, ameliyatların masraflarının hükümet aracılığıyla Avrupa Birliği tarafından karşılandığını söyledi… LGBT'yi Türkiye’de güçlendiren dernekler var. 1994'te Kaos GL diye bir dernek kuruldu ilk olarak. 220'den fazla dernek var şu anda.. Özellikle üniversitelere sızıyorlar ve gençleri etkiliyorlar. Sosyal medyayı çok etkin kullanıyorlar. Netflix ve diğer sinema platformlarında eşcinsellik temalı yayınlar çok fazla.. Bunların bir hedefi de çocuklarımız, pedofili de hortlatılıyor. BM, AB, Açık Toplum Vakfı milyonlarca dolarla fonluyor bu işi… Çok ciddi rakamlar söz konusu... Muhafazakar aileleri de hedef alıyorlar, muhafazakar ailelerin çocuklarını kandırıyorlar. Dezim ile iç içe bir propaganda yürütüyorlar. Son zamanlarda da LGBT'lilerin Müslüman olduğuna dair propaganda yapıyorlar.”

Millî Gazete’nin aracı ve ortak olup yaydığı cinsiyetçi ve transfobik dezenformasyon, “habervitrini” isimli internet sitesince kopyala-yapıştır olduğu gibi tekrar edildi.

***

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlara 2021’in ardından 2022’de (1, 2) de devam etti.


Etiketler: insan hakları, medya
nefret