02/05/2022 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ+’ların 1 Mayıs’taki işini İzmir’den Agit Birtan Şen anlatıyor: 16 saat çalışma sonunda aldığım 3 kuruşa karşı geldim alana.

LGBTİ+’lar 1 Mayıs alanlarından bildiriyor: Haklarımı haykırmaya gittim! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lar her yıl olduğu gibi bu yıl da dört bir yanda 1 Mayıs alanlarını doldurdu. Ancak bu yıl, on yıllar öncesine ışınlanmayı tercih edenler, “LGBTİ+’ların 1 Mayıs’ta işi ne” diye sordu. Biz de bu soruyu ciddiye aldık, alanlardaki LGBTİ+’lara yönelttik. “1 Mayıs’ta işin neydi aşko” diye sorduk.

Agit Birtan Şen, İzmir’den bildiriyor:

“1 Mayıs'ta alandaydım. Çünkü her işçi ve emekçi gibi ben de haklarımı haykırmaya gittim. Kurye olarak çalışıyorum. Her türlü ayrımcılığa, nefrete maruz kalan trans seks işçileri için, lubunya olduğu için ikinci sınıf insan muamelesi görüp iş hakkı tanınmayan, sırf LGBTTİ+ oldukları için işe alınmayan, iş yerlerinde mobbinge ve tacize maruz kalan bütün lubunyalar için alandaydım! Kendi haklarım için 16 saat çalışma sonunda aldığım 3 kuruşa karşı geldim alana. Sosyal medyada açılan “LGBTİ+ ne alaka” sorusuna ise verecek en net cevabım şu ki: En büyük sorun yaşayan, mobbinge maruz kalan, iş hakkı verilmeyen, seks işçilerinin hele uğradığı her gece polis ve toplum şiddetine karşı 1 Mayıs bizim hakkımız! 1 Mayıs bizim! Travestiyiz, buradayız, alışın, barışın gitmiyoruz! Alanları da, meydanları da terk etmiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret