05/03/2014 | Yazar: Yıldız Tar

Başbakan Erdoğan’ın attığı tweet üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı davanın 13 Mart’ta görülecek ilk duruşması öncesi saat 8.30’da Çağlayan Adliyesi önünde toplanma çağrısı yapıldı.

‘Hepimiz İbneyiz, Levent Pişkin Davasının Peşindeyiz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Erdoğan’ın attığı tweet üzerinden LGBTİ aktivisti Levent Pişkin’e açtığı davanın 13 Mart’ta görülecek ilk duruşması öncesi saat 8.30’da Çağlayan Adliyesi önünde toplanma çağrısı yapıldı.
Başbakan Erdoğan’ın LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) aktivisti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Beyoğlu İlçe Başkanı Levent Pişkin hakkında bulunduğu suç duyurusu sonucunda açtığı dava, 13 Mart Perşembe 9.00’da Çağlayan Adliyesi 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 
Ne olmuştu?
Levent Pişkin, Başbakan’ın “Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi’yim” açıklaması üzerine twitter’dan “Erdoğan’dan ‘dört dörtlük ibneyim, ibneliği sizden öğrenecek değiliz’ açıklaması bekliyorum. Öptüm. #AnayasadaLGBT” yazmış, Başbakan Erdoğan da Pişkin hakkında basın yoluyla hakaret suçundan şikayetçi olmuştu. Savunmasında ‘ibne’nin hakaret değil cinsel yönelim ifadesi olduğunu söyleyen Levent Pişkin ise cinsel yönelimini hakaret addettiği için Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
LGBTİ örgütleri: Bu dava hepimize açıldı!
Öte yandan 18 LGBTİ örgütü ve bağımsız LGBTİ aktivistleri de imzaladıkları ortak basın açıklamasıyla davaya sahip çıkarak şöyle seslenmişti: “Eşcinsellik ya da ‘ibnelik’ ne bir hastalık, ne bir günah ne de bir hakarettir. Eşcinsellik, tıpkı heteroseksüellik gibi bir varoluştur. LGBTİ hakları mücadelesi de bir insan hakları mücadelesidir. Başbakan’ın ‘ibne’ kelimesini bir hakaret olarak algılaması, varoluşları yok sayılan, yaşam hakları ellerinden alınan LGBTİleri bir kez daha görmezden gelmesi, bunu yaparken de LGBTİ aktivisti bir arkadaşımızı hedef alması, bizler için kabul edilemez. Levent Pişkin’e açılan davanın hepimize açılmış olduğunu ve bu davada doğrudan taraf olduğumuzu Başbakan’a bildiriyoruz.”
 
Hepimiz ibneyiz, bu davanın peşindeyiz!”
Davaya sahip çıkmak, “Hepimiz ibneyiz” demek için 13 Mart Perşembe günü saat 8.30’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşma ve davaya katılma çağrısı yapıldı. Çağrıda şu ifadeler yer aldı: “İbne ifadesi hakaret olmaktan çıkana, kendimizi özgürce ifade edebilene ve gönlümüzce yaşayabilene kadar: Hepimiz ibneyiz. Bu davanın peşindeyiz!”
 
Eylem çağrısına şuradan ulaşılabilir.
 
İlgili haberler:

Levent Pişkin: İbne Gezi Parkı’nda Çarka Çıkan Lubunya Demek 


Etiketler: yaşam
İstihdam