09/05/2021 | Yazar: Aslı Alpar

“Torunum büyüdüğünde muhtemelen hayatta olmayacağım. Ama beni hakları için mücadele eden biri olarak hatırlaması benim için önemli.”

“Polonyalı Büyükanneler” LGBTİ+ hakları için sokakta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kendilerini Polonyalı Büyükanneler olarak tanıtan bir grup, iktidardaki sağcı Hak ve Adalet Partisi'nin (PiS) desteğiyle ülkedeki kentlerin üçte birinin kendilerini “LGBT ideolojisinden arınmış bölge” ilan etmesini ve hükümetin tüm anti-demokratik kararlarını protesto ediyor.

“Polonyalı Büyükanneler” başkent Varşova’da haftalık gösteriler düzenliyor. Yaklaşık altı aydır kent meydanında bir araya gelen “Polonyalı Büyükanneler” 29 Nisan Perşembe günü eyleminde gökkuşağı bayrakları taşıdı.

“Polonyalı Büyükanne”lerden 70 yaşındaki Krystyna Piotrowska DW'ye "Gençler bizi sık sık alkışlıyor. Geçenlerde genç bir kadın yanıma geldi ve yaptığımız iş için bana teşekkür etti. Bizim sayemizde kendini güvende hissettiğini söyledi” diyor.

77 yaşındaki Anna Labus Polonya anayasasının yok edilmesine karşı mücadele ettiğini söylerken, 67 yaşındaki Kowalska, “Torunum büyüdüğünde muhtemelen hayatta olmayacağım. Ama beni hakları için mücadele eden biri olarak hatırlaması benim için önemli” diyor.



Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam