30/10/2023 | Yazar: Kaos GL

BEKSAV Sinema Kolektifi üyelerinin “‘Pride’ filmini izlemek için bir araya gelmeleri” gerekçe sunularak yargılandığı davanın ilk duruşması yarın Kartal Adliyesi’nde görülecek.

“‘Pride’ filmini izlemek istediğimiz için yargılanıyoruz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) Sinema Kolektifi üyelerine Onur Ayı’nda “Pride” filmini izlemek istedikleri için açılan davanın ilk duruşması yarın (31 Ekim Salı) 11:35’te Kartal Adliyesi’nde görülecek.

Kolektif, “Gösterimin büyüklüğünü katbekat aşan bir polis gücüyle vakfımızı kuşatıp bizi gözaltına alanlar, bir de dava açma cüretini gösterdiler. İlk duruşması görülecek dava sürecinde kalabalık bir katılım örgütlemek ve dayanışmayı görünür kılmak üzere sizden çok kısa bir video kaydı rica ediyoruz” diyerek dayanışma videosu yollamaya çağırdı.

‘Onur’una sahip çık!’ diyerek duruşmaya çağrı yapacağınız yatay çekimli kaydınızı infobeksavsinema@gmail.com adresine sosyal medya kullanıcı isimlerinizi ekleyerek yollayabilirsiniz. Çağrınız BEKSAV Sinema Kolektifi’nin sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.

Ne olmuştu?

BEKSAV Sinema Kolektifi, bu yıl Onur Ayı etkinlikleri kapsamında 7 Haziran’da, Birleşik Krallık’ta maden işçileri ve eşcinsellerin dayanışmasını anlatan “Pride” filmini birlikte izlemeye çağırmıştı.

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklanan gösterimin ardından BEKSAV etkinliğin yapılacağını duyurmuş, Sinema Kolektifi üyeleriyle birlikte filmi izlemeye gelen katılımcılar darp edilerek gözaltına alınmıştı. Vakıf, polis şiddetinin ardından “İktidarın LGBTİ+ düşmanlığına karşı gökkuşağı renklerini savunuyoruz” demişti.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, onur yürüyüşü, dava
İstihdam