09/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Direnişin Renkleri İzmir, Alsancak’ta yürüdü: Rusya'dan Türkiye'ye, Irak'tan Filistin'e bütün LGBTİ+’lar özgür olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

“Rusya’dan Türkiye’ye bütün LGBTİ+’lara özgürlük” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnişin Renkleri İzmir, Rusya’da LGBTİ+ hareketinin yasaklanmasını protesto etmek için yürüdü. Dün (8 Aralık) Alsancak’ta yürüyen oluşum, “Rusya’dan Türkiye’ye bütün LGBTİ+’lara özgürlük” dedi.

Yürüyüş boyunca sık sık “Nefrete inat yaşasın hayat” sloganları atan LGBTİ+ hak savunucuları, şöyle dedi:

“Devlet ve polis baskısının bizi yıldıramayacağını; sokakları, meydanları, kampüsleri terk etmediğimizi; bu LGBTİ+fobik sisteme karşı hep mücadele edeceğimizi gösteriyoruz! Yaşasın LGBTİ+ mücadelemiz! Sokaklar, alanlar, kampüsler bizim! Rusya'dan Türkiye'ye, Irak'tan Filistin'e bütün LGBTİ+’lar özgür olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

TIKLAYIN - “LGBT haklarına saldırı, Rusya'nın evrensel insan haklarını reddetmesinin bir sembolü”

Rusya’da ne oldu?

Rusya’da Yüksek Mahkeme LGBT hareketini “aşırılıkçı” diye tanımlayarak yasakladı. Rusya ceza kanununa göre aşırılıkçı bir örgüte katılmak veya onu finanse etmek 12 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor. Bu tür grupların sembollerini sergilemekten suçlu bulunan kişi, ilk suçta 15 güne kadar, tekrarlanan suçlarda ise 4 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yetkililer, “aşırılıkçı bir örgütle bağlantısı olduğundan şüphelenilen kişileri” ülke çapındaki “aşırılıkçılar listesine” dahil edebilir ve bu kişilerin banka hesaplarını dondurabilir.

TIKLAYIN - Rusya’da polis gey barları bastı

Rus medyası, Rusya Yüksek Mahkemesi'nin "LGBT hareketini" yasadışı ilan etmesinden bir gün sonra Moskova'da polisin çok sayıda eşcinsel kulübüne baskın düzenlediğini bildirdi.

Telegram kanalı Ostorozhno Novosti, Cuma günü geç saatlerde yapılan baskınlar sırasında kulüp müdavimlerinin kısa bir süre tutulduğunu ve pasaportlarının fotoğraflarının çekildiğini söyledi.

Katılımcılardan biri kanala, kendisine uzun bir hapis cezası verileceğinden korktuğunu söyledi. Ostorozhno Novosti, polisin uyuşturucu aradıklarını söylediğini aktardı. Şehir yetkilileri şu ana kadar yorum yapmadı.

"Partinin ortasında müzik durduruldu ve [polis] salonlara girmeye başladı" diyen bir görgü tanığı, Moskova'nın merkezindeki toplantıda yabancıların da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bir başka Telegram kanalı olan Sota, Cuma akşamı Rusya'nın başkentinde üç kulübe baskın düzenlendiğini söyledi. Sosyal medyada kulüplerden birinin dışında bir polis minibüsü ve memurlarını gösterdiği iddia edilen fotoğraflar ve bir video ortaya çıktı.

TIKLAYIN - Af Örgütü: “LGBT hareketini” aşırılık yanlısı olarak tanımlayan karar feci sonuçlar yaratacak


Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam