12/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Vera Hofmann ile söyleşi: Dikkatleri bireyler ve toplumlar olarak göz ardı etmeye meyilli olduğumuz, ayrıcalığın yapısal ve kurumsal devamlılıkları üzerine çekmekten yanayım.

“Sanatı bedensel bir deneyime dönüştüren ve algılatan her şey, frekans ve ritim ile ilgilidir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

12 Moons site-specific installation, films/videos, Schwules Museum, Berlin, DE, 2018-2019

“Yine de, ayrıcalık kavramını kişiselleştirmekten yana değilim. Kişilerin bu ayrıcalıklardan fayda gördüklerini reddetmiyorum; hatta ayrıcalıklı olan herkesin hayatları boyunca sorumluluk alarak bu uğurda çaba göstermeleri gerektiğini düşünüyorum. Ancak ben dikkatleri bireyler ve toplumlar olarak göz ardı etmeye meyilli olduğumuz, ayrıcalığın yapısal ve kurumsal devamlılıkları üzerine çekmekten yanayım. Daha en başından ayrıcalıkları yaratan, zararlı birtakım kategorilerin toplumsal olarak farkındalığına vardığımız bir paradigma kaymasıyla ilgileniyorum. Üretimlerimde ve hayatımda önemsediğim şey bu.”

Bu ifadeler Kaos GL Derneği’nin başlattığı Ankara Queer Sanat - Konuk Sanatçı Evi programı kapsamında Can Akgümüş’ün, Vera Hofmann ile söyleşisinden.

Söyleşinin tamamına Ankara Queer Art sitesinden ulaşabilirsiniz.

sanati-bedensel-bir-deneyime-donusturen-ve-algilatan-her-sey-frekans-ve-ritim-ile-ilgilidir-1

BENTENCLAY-Portrait-Office-Amsterdam


Etiketler: kültür sanat
İstihdam