25/02/2022 | Yazar: Kaos GL

SPoD, yayımladığı açıklamayla Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı çıktığını duyurdu.

SPoD: Savaşa karşı, barıştan yanayız Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı LGBTİ+ örgütlerinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kaos GL ve Ünikuir’in ardından SPoD da, Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı açıklama yayımladı.

Dernek yayımladığı açıklamada “Hayatlarımız pahasına başlatılan savaşların açtığı yaraların tazeliğinde yeni bir savaşa itiraz ediyoruz. Savaşın yıkıcılığı karşısında, barışın onarıcı gücünü savunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgali, barış isteyen herkes gibi endişeyle takip ediyoruz.

Savaşlar herkes için daha fazla kayıp, acı, adaletsizlik, insan hakları ihlalidir. Savaşlar, dünyanın her köşesinde, LGBTİ+'ların maruz bırakıldığı şiddet ve ayrımcılığın daha da artması; haklarımızın daha fazla gaspı anlamına gelmektedir.

Hayatlarımız pahasına başlatılan savaşların açtığı yaraların tazeliğinde yeni bir savaşa itiraz ediyoruz. Savaşın yıkıcılığı karşısında, barışın onarıcı gücünü savunuyoruz.

Coğrafyamızın ve dünyanın ihtiyacı olan barışı konuşulabilir kılmanın, kendi alanlarımızdan başlayarak barışı hayatın her alanına yaymanın ve barıştan yana olanlarla sınırları aşan ortak bir mücadeleyi kurmanın gerekliliğini bugün en yakıcı şekilde tekrar hissediyoruz. Ukrayna ve Rusya'da barış mücadelesini sürdüren LGBTİ+'ların, LGBTİ+ örgütlerinin, savaşın sebep olduğu yıkımdan etkilenen tüm canlıların ve dünyanın her neresinde olursa olsun "savaşa hayır" diyenlerin yanındayız.

Adil, eşit, özgür bir dünya için;

savaşa karşı, barıştan yana...

За справедливий, рівний і вільний світ;

проти війни, за мир...


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam