06/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Yıkım/Destruction 2011, 2010 yaz aylarında Ülkenin ilk kolektif-avangard inisiyatifi Sürrealist Eylem Türkiye içinde ekolojik yıkım, Maya takvimindeki 5.

Yıkım 2011 Etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yıkım/Destruction 2011, 2010 yaz aylarında Ülkenin ilk kolektif-avangard inisiyatifi Sürrealist Eylem Türkiye içinde ekolojik yıkım, Maya takvimindeki 5. güneşin gelişi, küresel kapitalist hegemonyanın geleceği, 3. Dünya Savaşı, Babil kehanetleri üzerine başlayan tartışma ve bu süreçten çıkan çağrı metni ile yola çıkmış, tamamen bağımsız bir sergidir. Serginin konsepti doğrultusunda, yurtiçi ve dışından yaklaşık 60 sanatçının, çok çoğunluğu direkt sergi için üretilmiş ya da ülkede ilk sergilenecek yapıtlarından oluşmaktadır. Performans geceleri, tartışma metinleri, blog, forumlar, film gösterimleri ile beslenen bir kampanya olarak yatay bir biçimde örgütlenmektedir.
 
Sergi künyesi
Sergi adı:Yıkım 2011/Destruction 2011
Sergi tarihi: 12 Mayıs/27 Mayıs 2011
Koordinatörler: Alper T. İnce& Rafet Arslan
Açılış:12 Mayıs saat: 19:00
After Party: saat:22:00/Peyote
Sergi Mekanı: Tom tom mah, Akarsu sk. no:2, Beyoğlu/İstanbul, Türkiye
(İndigo karşısı/opposite İndigo)
Afiş: Can Yeşiloğlu
 
 
 
Yan Etkinlikler
-Konser: Johannes Bergmark&Tippi Tillvind/Sweden, Peyote ( 12 Mayıs 2011)
-Gösterim/Film: Yıkım Kadrajları-Yeşilçam Sineması (14 Mayıs 2011)
-Forum: Uluslararası Yaşayan Gerçeküstücülük Paneli – International Panel on Living Surrealism/Depo (14 Mayıs 2011)
-Forum:Yıkım Tartışılıyor/Fırat Arapoğlu, Emre Zeytinoğlu, Murat Germen, Burçak Konukman, Rafet Arslan- Depo(21 Mayıs 2011)
perfomances, street actions…
 
Katılımcılar
 
Ali Mete Sancaktaroğlu
Alt Komşu
Athens Sürrealist Group
Basako
Bora Şimşek
Bounty Kill Art Group
Burçak Konukman
Bülent Demirağ
Carlos Martins
Carmen Sober
Ceren Fındık
Eric Bragg
Erman Akçay
Fulya Çetin
Gaye Su Akyol
Grupo Surrealista del rio de la Plata
Hakan Gürsoytrak
Hakan Orman
Horasan
Hüseyin Uğur
İrfan Önürmen
Marina Grzinic& Aina Smid
Martin Sastre
Mert Ülkümen
Merve Morkoç
Murat Germen
Rad
Oy Dağlar
Özgür Çimen
Şakir Özüdoğru
Sarah Maple
Sedat Türkantoz
Serra Behar
SLAG
Stockholm Sürrealist Group
Sürrealist Eylem Türkiye (OnstOn, cins, Alper T.  İnce, Rafet Arslan, Yaprak Gözeker, zozan gemilerördü, Fantom)
Tayfun Serttaş
Tolga Tüzün
Volkan Kaplan& A.Erdem Şentürk
Wide
Yeşim Şahin
 
Katalog Yazarları
Emre Zeytinoğlu
Fırat Arapoğlu
Rafet Arslan
Mattias Forshage
 
Johannes Bergmark (Sweden)
Stockholm kökenli bir sanatçıdır. Doğaçlama müzikte özellikle amplifiye nesne kullanır. Deneysel müzik enstrümanları, ses heykelleri/enstalasyonları/performans/şiir, metin-ses kompozisyonları, eleştirel kuram, workshoplar yapar, üniversite de ders verir. Kendisini ucuz malzeme, saydam yöntemler kullanan, dokunmaktan; malzemeden ve buluntu nesnenin şiirsel çekiciliğinden ilham alan bir DIY müzisyeni olarak görür. Doğaçlama bir kukla oyunu ya da bir junk dansı gibi insanlara kendi ütopyalarını yaratmak için ilham verdiğini umar. Yüzlerce mekanda yüzlerce diğer sanatçıyla çalıştığı halde bir sanatçı değildir, skeptik ve sürrealisttir. Radikal ve deneysel sanat kurumu Fylkingen’in, İsveç Skeptikler kurumunun ve Stockholm Sürrealist Grup’un aktif üyesidir.
Tippi Tillvend (Sweden)
Tippi; Flykingen’in deneysel sanat ve müzik sahnesinde günlük yaratıcı süreçlere dahil olarak üretim yapıyor, ayrıca görsel ve ses sanatında kendi etkinlikleri var. Kolaj Tippi’nin başlıca çalışma yöntemi.
Sabbas
İstanbullu dubstep prodüktörü Sabbas, heyecanla takip ettiği bas müziğinin yeni ve sağlam örneklerini paylaşacak hareketli kalabalıklar aramaktadır.
 
grup ses beats
90’ların sonunda plak toplamaya ve değişik türlerde elektronik müzik üretmeye başlayan Grup Ses Beats’in 2001’den bugüne plak ve CD formatında farklı isimler altında yayımladığı parçaları bulunuyor. Hollanda, Belçika, İtalya ve Polonya’da farklı isimlerle performanslar gerçekleştiren Grup Ses Beats, Türkiye’de 60′lar ve 70’lerde yayımlanan parçaları kesip biçiyor yeniden editliyor, Hip-Hop ritmleriyle birleştiriyor.
http://www.soundcloud.com/grupsesbeats
http://www.mixcloud.com/grupses/
 
Fantom& Alt Komşu: Şiirsel Yıkım performansı
Sürrealist Eylem Türkiye’nin gizil performansçısı Fantom, Alt Komşu’nun içine cin kaçmış orgu eşliğinde Yıkım 2011 için yurtdışından yazılan şiirleri performe ediyor.

SOSE
Punk, Elektronik etkileşimli Deneysel performans.
Dinlediklerinin tümünden ortaya çıkan karmaşada, kendilerini seslerin uyumsuzluğuna kaptırdıkça, uykulu, uykusuz, korkusuzca sevdikleri her tınının altına üstüne bi'şeyler ekleyip, prematüre birlikteliklerinden sesli, sözlü, pis, puslu bir neticeye varan bir ekiptir Sose.
 
c-loud
Alican 2005’ten beri genellikle codemasterz(duo) ve c-loud(2010’dan bu yana kendi projesi) monikerleri altında (2009’dan itibaren Pixie başta olmak üzere) pek çok klüpte (genelde codemasterz olarak ama arada farklı isimlerle; özellikle drum&bass ve diğer bass stillerinde ama arada pek çok farklı tür ve stilde de) faaliyet gösteren, Istanbul kökenli bir dj/producer.
 
Sami Baha& Alt Komşu:
Funk-disco soul gezegeninden düşen 2 gangster, tahrik edici bir set ile yan yana geliyor. Destruction 2011’in başlangıcından sahada olan iki nefesten kanlı-canlı, sürprizlere gebe bir hamle. Kara panterlerin yan sokağında karaet, junk, silah satıcılarının panayır müziği, geliyor!
 
Performans: hemen şimdi ah ah ah!
Burçak Konukman ve hayalet punk'lardan boşluğa doğru bir orta parmak. Tanıdık mı geldi?


Etiketler: kültür sanat
İstihdam