05/11/2023 | Yazar: Kaos GL

45 ülkeden katılımcılar ejderha botu yarışı ve mahjong gibi sportif ve kültürel etkinliklere katılacak.

Hong Kong’ta Asya’nın ilk “Eşcinsel Oyunları” başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hong Kong Eşcinsel Oyunları (GGHK), LGBTİ+ düşmanlarının itirazlarına rağmen Asya'da ilk kez Cumartesi günü başladı.

Açılış töreni GGHK, Eşcinsel Oyunları Federasyonu ve dünyanın dört bir yanından gelen delegasyonların yürüyüşüyle başladı. Törenin ardından katılımcılar Hong Kong aslan dansı da dahil olmak üzere performanslar sergilendi.

GGHK Eş Başkanı Lisa Lam, “Eşcinsel Oyunlarının vizyonu her zaman katılımı, kapsayıcılığı ve kişisel en iyiyi kutlayan bir spor, sanat ve kültür festivali yaratmak olmuştur” dedi.

TIKLAYIN - Çin’in homofobik siyasetçileri Hong Kong Gay Games’i tehdit ediyor

Lam, GGHK'nın ilk kez çoklu sporlarda tüm cinsiyetleri kapsayan bir kategori sunmaktan gurur duyduğunu, böylece her cinsiyetten insanın birlikte yarışabileceğini söyledi.

45 ülkeden 2,300'den fazla katılımcının ejderha botu yarışı ve mahjong gibi sportif ve kültürel etkinliklerde yer alması bekleniyor.

Kentin en üst düzey karar alma organı olan Yürütme Konseyi'nin başkanı Regina Ip, LGBTİ+ karşıtı milletvekillerinin istifa etmesi yönündeki çağrılarına rağmen, açılış törenine katıldı.

Ip açılış konuşmasında “Eşcinsel Oyunlarının Hong Kong'da düzenlenmesi şehrimizin çeşitliliğinin, kapsayıcılığının ve birliğinin güçlü bir kanıtıdır. Fırsat eşitliği ve ayrımcılık yapmama, hükümetimiz ve halkımız tarafından büyük değer görmektedir” dedi.

Pekin yanlısı milletvekili Junius Ho Perşembe günü kentin lideri John Lee'ye bir mektup göndererek eşcinsel oyunlarının gündeminin “eşcinsel evliliği teşvik etmek” olduğunu öne sürdü.

TIKLAYIN - Asya’da iki farklı coğrafya iki benzer hak gaspı!

Öte yandan, beş Hong Konglu insan hakları aktivisti de Haziran ayında Oyunların iptal edilmesi çağrısında bulunarak organizatörlerin “Hong Kong halkına karşı yaygın zulümden sorumlu otorite yanlısı figürlerle aynı hizaya geldiklerini” söyledi.

Kaynak: Reuters


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
İstihdam