02/05/2022 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ+’ların 1 Mayıs’taki işini Ankara’dan Sibel Yükler anlatıyor: Güvencesiz ve esnek çalıştıranlara karşı hijyen ve güvenirliği esas alan lubunyalar olarak alandayız.

LGBTİ+’lar 1 Mayıs alanlarından bildiriyor: Saçılsın alanlara lubunyalar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lar her yıl olduğu gibi bu yıl da dört bir yanda 1 Mayıs alanlarını doldurdu. Ancak bu yıl, on yıllar öncesine ışınlanmayı tercih edenler, “LGBTİ+’ların 1 Mayıs’ta işi ne” diye sordu. Biz de bu soruyu ciddiye aldık, alanlardaki LGBTİ+’lara yönelttik. “1 Mayıs’ta işin neydi aşko” diye sorduk.

Sibel Yükler, Ankara’dan bildiriyor:

Kadınım, lubunyayım, gazeteciyim. Hayatın her alanında emeğimle ve varlığımla özneyim. Kendi mesleğimde açık kimlikli meslektaşlarım bir, hadi bilemedin iki elin parmağı kadar anca sayıya sahip. Dayatılan koşullar, çalışacağın alanlar, çalıştığın yayınlar lubunya kimliğini kabul etmiyor. Gizliler gizlisi özne olarak kalıyorsun. Ama herrr şeye rağmen kadınlar, lubunyalar erkek egemen medyada transfobiye, homofobiye maruz bırakılırken bile inatla gazetecilik yapmaya direniyor. Heraaalde 1 Mayıs alanının da öznesiyiz. Bizatihi işçiyiz, düpedüz emekçiyiz. Güvencesiz ve esnek çalıştıranlara karşı hijyen ve güvenirliği esas alan lubunyalar olarak alandayız. Yükselsin yıldızlı yumruk ve dildolar, saçılsın alanlara lubunyalar.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam