03/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Trevor Projesi, geçtiğimiz yıl 500 binden fazla LGBTQ gence destek oldu.

LGBTQ genç intiharlarını önlemek için çalışan Trevor Projesi 25 yaşında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) genç LGBTQ’ların intiharlarını önlemek için çalışan Trevor Projesi 25 yaşında.

Projenin yöneticilerinden Gina Muñoz, geçtiğimiz yılki çalışmalarını değerlendiren bir yazı kaleme aldı. 25. yıl kutlamaları kapsamında hem ülkedeki güncel durumu hem de intihar önleme programlarının neler yaptığını aktaran Muñoz, şöyle yazdı:

“12 yılı aşkın bir süre önce Trevor Projesi'nin yönetim kuruluna katıldığımda, genç LGBTQ'ların hayatlarını kurtarmaya yardım edeceğime söz verdim. Kendilerini nasıl tanımladıklarına ya da kimi sevdiklerine bakmaksızın herkesin sevilmeyi ve saygı görmeyi hak ettiğine yürekten inanıyorum. Yönetim kurulundayken, krizdeki sayısız LGBTQ genç hakkında çok daha fazla şey öğrendikçe kararlılığım daha da güçlendi. Trevor'ın 25 yıl boyunca LGBTQ gençlere hayat kurtarıcı hizmetler sunarak başardığı her şeyden büyük gurur duyuyorum. 1998'de krizdeki LGBTQ gençler için türünün ilk örneği olan bir yardım hattından, intihara teşebbüs etme olasılığı akranlarına göre dört kat daha fazla olan LGBTQ gençler arasında intiharı sona erdirmeye kendini adamış ülkenin önde gelen kuruluşlarından biri haline geldik.”

TIKLAYIN - İntihar düşünceleri ve ruh sağlığına ilişkin zorluklar LGBTQ gençler için hâlâ yüksek

Bir yılda 500 binden fazla genç başvurdu

Muñoz, 2023’te 500 binden fazla kişiye destek olduklarını, bu sayının çok yüksek olduğunu da vurguladı:

“Sadece geçtiğimiz yıl, krize müdahale hizmetlerimiz aracılığıyla telefon, metin ve sohbet yoluyla 500 binden fazla kişiye hizmet verdik. Bu şaşırtıcı sayıya, 988 İntihar ve Kriz Yaşam Hattı'nın ülkemizin federal olarak finanse edilen ilk üç basamaklı intihar yaşam hattının pilot lansmanı sırasında LGBTQ’ları kapsayan hizmetlerin tek sağlayıcısı olarak yaptığımız hayat kurtarıcı çalışmalar da dahildir. 988 Yaşam Hattı, Trevor Projesi ve benzer düşünen ruh sağlığı kuruluşlarından oluşan bir koalisyonun, Amerika Birleşik Devletleri'nde gençler arasında 2 numaralı ölüm nedeni olan ve giderek büyüyen ulusal intihar kriziyle yüzleşmek için bir araya gelerek gösterdiği özverili çabaların bir sonucuydu.”

TIKLAYIN - LGBTQ gençlerin intiharları hakkında gerçekler

LGBTQ+ karşıtı yasaların gençler üzerinde yıkıcı etkisi var

Advocate’de yayınlanan yazıda Muñoz, ülkedeki son gelişmeleri de değerlendirdi. LGBTQ karşıtı yasalarda artışa dikkat çeken Muñoz, bu durumun hizmet verdikleri gençleri de etkilediğini vurguladı.

“2023, ABD'de LGBTQ karşıtı yasalar açısından rekor kıran bir yıl oldu. Bugüne kadar ülke genelinde 650'den fazla LGBTQ karşıtı yasa tasarısı sunuldu. Bu yasa tasarılarının ve onları çevreleyen tehlikeli söylemin, hizmet verdiğimiz LGBTQ gençler üzerinde yıkıcı bir etki yarattığını biliyoruz. Queer bireyler olarak kimliklerimiz politize ediliyor ve düzenli olarak saldırıya uğruyoruz. Ve bu LGBTQ karşıtlığı sadece Trevor'da yaptığımız işe zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda personelimize de zarar veriyor.”

TIKLAYIN - Trans ve non-binary gençlerin hormona erişebilmesi intihar riskini azaltıyor


Etiketler: yaşam, sağlık, dünyadan
İstihdam