07/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Mülteci LGBTİ+’lara sorduk: Günün nasıl geçti? Onlar yanıtladı, Arapça ve Farsça’dan çevirdik ve sizlerle paylaşıyoruz. 15. hikaye: Kara Siyah

Mülteci LGBTİ+’lar günlerini anlatıyor: Kara Siyah Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Mülteci Hakları Programı LGBTİ+ mültecilerin ikamet ettikleri şehirlerde temel haklara, resmi organlara ve sosyal ağlara erişimlerinin kolaylaştırılmasını hedefleyen program, bu doğrultuda program bünyesinde çalışan avukat ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla hukuki ve sosyal danışmanlık sağlıyor. Bütün bunların yanı sıra çeşitli konularda eğitimler ve sosyal etkinlikler düzenliyor.

Program, 2020 yılı boyunca Farsça ve Arapça konuşan LGBTİ+ mültecilerle bir araya geldi. Bu etkinliklerin bir bölümü çevrimiçi drama atölyeleriydi. Kaos GL Mülteci Hakları Programı, mülteci LGBTİ+’larla 23, 25 ve 27 Kasım tarihlerinde tiyatro ve performans sanatçısı Gökçe Yiğitel yürütücülüğünde dramanın bir alt kolu olan ‘Hikaye Anlatımı’ atölyeleri düzenledi. Atölyelere yedi şehirden mülteci LGBTİ+’lar katıldı ve hikayelerini anlattı.

“Her günümüz değerli ve anlatmaya değer” diyerek o hikayeleri KaosGL.org okurlarıyla paylaşıyoruz. 15. hikayeyle karşınızdayız…

***

Hava soğukluğu ve yürek soğukluğu ile başlayan bir gün.

Sevmek veya sevmemek, istemek veya istememek mesele budur. Gökkuşağı toplumuna ait olmayan bir bireye “seni seviyorum” demek benim için en ağır acımdan bile daha çok can acıtıcı. Ve bu bugüne kadar karşılaştığım en büyük acı. Şehirde bayağı gezdim. Bütün dünyayı ele geçiren tuhaf bir hastalıktan dolayı şehirler ruhsuz kalmış.

İçimi dökmeye karar verdim, içinde olan her şeyi sevdiğim kişiye söylemeye karar verdim ancak o kişi gökkuşağı toplumundan değil.

Sözüm söylendi, her şey bekliyordum, sanki zaman durmuştu, saniyeler geçmiyordu.

Tuhaf bir cevapla karşılaştım: “düşünmem gerek”. Duyduğum cevap buydu.

Ve bunu dedikten sonra bir sonraki randevumuz haftaya kaldı.

Kelime: telefon

Eylem: sevmek

Beden parçası: kalp


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, mülteci
İstihdam