03/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Mülteci LGBTİ+’lara sorduk: Günün nasıl geçti? Onlar yanıtladı, Arapça ve Farsça’dan çevirdik ve sizlerle paylaşıyoruz. 12. hikaye: Saçlarımı Uzatmayı Düşünüyorum

Mülteci LGBTİ+’lar günlerini anlatıyor: Saçlarımı Uzatmayı Düşünüyorum Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Mülteci Hakları Programı LGBTİ+ mültecilerin ikamet ettikleri şehirlerde temel haklara, resmi organlara ve sosyal ağlara erişimlerinin kolaylaştırılmasını hedefleyen program, bu doğrultuda program bünyesinde çalışan avukat ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla hukuki ve sosyal danışmanlık sağlıyor. Bütün bunların yanı sıra çeşitli konularda eğitimler ve sosyal etkinlikler düzenliyor.

Program, 2020 yılı boyunca Farsça ve Arapça konuşan LGBTİ+ mültecilerle bir araya geldi. Bu etkinliklerin bir bölümü çevrimiçi drama atölyeleriydi. Kaos GL Mülteci Hakları Programı, mülteci LGBTİ+’larla 23, 25 ve 27 Kasım tarihlerinde tiyatro ve performans sanatçısı Gökçe Yiğitel yürütücülüğünde dramanın bir alt kolu olan ‘Hikaye Anlatımı’ atölyeleri düzenledi. Atölyelere yedi şehirden mülteci LGBTİ+’lar katıldı ve hikayelerini anlattı.

“Her günümüz değerli ve anlatmaya değer” diyerek o hikayeleri KaosGL.org okurlarıyla paylaşıyoruz. 12. hikayeyle karşınızdayız…

***

Merhaba, ben ve partnerim 4 senedir beraberiz ve birlikte yaşıyoruz. Bütün o zor ve mutlu günlerde birbirimize aşık kaldık. Aşığız. Türkiye’ye geldiğimizde iş için başvurular yaptım. Ama dış görünüşüm ve konuşma tarzımdan dolayı hiçbir bir yerde iş bulamadım. Ancak partnerimin erkeksi bir görünüşü var ve zaten işi de terzilik. O iş bulabildi ve çalışmaya başladı. Ben de evde kaldım. Çoğu zamanım toz almakla geçiyor.  Çünkü evimizin temiz olmasını çok çok seviyorum. Temiz olsun, düzenli olsun. Yemek yapıyorum. İran yemeklerinin hepsini biliyorum özellikle de gormesebzi. Hahahahaha. Duş alıyorum, her gece duş almadan uyuyamıyorum. Hahahaha. Bazı günler makyaj yapmayı seviyorum ve yapıyorum da. Ve şimdi de yaklaşık 6 aydır saçlarımı uzatmayı düşünüyorum. Çünkü bana iyi hissettirecek diye düşünüyorum ve nargile de içiyorum, her gece içiyorum hahaha. Gecenin son eğlencesi de film izlemek. Her gece film izliyorum. Ben korku filmlerini çok seviyorum. Dram ve macera filmlerini çok seviyorum. Hafta sonları ben ve partnerim dışarı çıkıyoruz. Havamız değişiyor.

Nesne: nargile, telefon, kurşun kalem

Eylem: duş alma

Beden parçası/uzantı: saçlar


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, mülteci
İstihdam