10/03/2021 | Yazar: Ali Erol

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın yaygın medya organı haline gelen Akit’in Şubat ayı homofobik nefret seyri…

Akit’in homofobik nefretinin Şubat hedefi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in 2021 Şubat ayı listesini hazırladı.

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Şubat listesi, “LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına doğrudan saldırı”, “Boğaziçi, Şubat ayında da Akit’in homofobik nefretinin hedefinde”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarının homofobik nefret “köşe”leri” başlıklarından oluşuyor.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına doğrudan saldırı

İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli ve yasadışıymış gibi gösteren hükümet yanlısı medya organları, nefret yayınlarıyla doğrudan hedef gösterdiği LGBTİ+ derneklerini, “nefret” yetmeyince “terör” ile ilişkilendirip kriminalize ediyor.

İçişleri Bakanlığı’na mali bildirim zorunluluğu bulunan ve düzenli denetlenen sivil toplum kuruluşlarından olan LGBTİ+ dernekleri hem Anayasal bir hak hem Dernekler Kanunu’na göre kuruldukları bilindiği halde, ifade ve örgütlenme özgürlüklerini inkâr edecek şekilde, “sapkın dernekler” ifadesiyle nitelemekte sakınca görülmüyor.

Türkiye’nin de dahil olduğu AB ve BM fonlarından söz konusu Dernekler Kanunu çerçevesinde LGBTİ+ derneklerinin de yararlanmasını çarpıtan ve yalan üreten hükümet yanlısı medya, gene aynı Dernekler Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığının bilgisi ve denetimine tabi oldukları bilindiği halde, kamuoyunu yanıltmaya ve LGBTİ kurumlarını hedef göstermeye devam ediyor.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren ve doğrudan saldıran nefret medyasının başını Akit çekiyor. Akit, Şubat ayında, İçişleri Bakanı’nın ayrımcı diline, LGBTİ+ dernekleri hedef gösteren homofobik nefret söylemine aracılık etti: “LGBTİ'liler bana göre sapkındır. Bu kadar basit.”

Twitter’da “LGBT sapkınları” diyerek nefret söyleminde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gene bir canlı yayında, LGBTİ+’ları hedef aldı: “LGBTİ'liler bana göre sapkındır. Bu kadar basit. Ben inanan bir insanım. Bizim inancımıza göre bu sapkınlıktır. Ben bir Müslüman olarak bu değerlendirmeleri yapmakla mükellefim. Hepimiz de aile yapımızı korumakla mükellefiz.”

Akit’in, “Bakan Soylu yurt dışından LGBTİ derneklerine gönderilen paranın miktarını açıkladı ve sordu: Sizce neden yardım ediyorlar?” başlığı ve “Yurt dışından LGBTİ'ye yapılan nakit yardımının rakamlarını açıkladı”, “'Amaçları İslam'ı bu ülkeden kazımak'”, “'Ben inanan bir insanım ve LGBTİ bana göre sapkınlıktır'” ara başlıklarıyla aktardığı İçişleri Bakanı’nın konuşmasında, Bakan’ın doğrudan LGBTİ+ dernekleri hedef aldığı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği de görülüyor. “Dernekleri denetleme yetkilerinin olmadığını” söyleyen İçişleri Bakanı, “Avrupa ve ABD LGBTİ'yi neden destekler? Türkiye'nin daha fazla özgürlük ve demokrasi içinde olması için mi?” diye soruyor.

Cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) yurttaşları da her türlü tehdit ve baskıya karşı korumakla görevli İçişleri Bakanı, LGBTİ+ kurumlarına karşı daha önce de ayrımcı söylemlerde bulundu.

Kaos GL Derneği, İçişleri Bakanlığı’nın çalışmalarına katkı sağlamak için “LGBTİ+ Hakları El Kitabı” yayınlamış, LGBTİ+ vatandaşların yaşadıkları ağır sorunlara evrensel insan hakları hukukuna dayalı çoğulcu, katılımcı ve demokratik yönetim ilkeleri ışığında çözümler aranmasına yönelik öneriler geliştirmişti.

Kaos GL Derneği, ayrıca, gene daha önce, İçişleri Bakanlığı Bütçesi’nden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge koşulları kapsamında, Bakanlığa proje önerileri de sunmuştu.

LGBTİ+ kurumlarını ve doğrudan Kaos GL Derneği’ni hedef alan Akit’in Şubat ayı nefret siyaseti, “CHP'liler devrede! Boğaziçi'ndeki LGBT eylemlerinin finansörleri ortaya çıktı” başlığı altında devam ediyor: “Boğaziçi Üniversitesi'ndeki LGBT eylemleri devam ederken, CHP'li belediyelerin sapkınları finanse ettiği ortaya çıktı.”

Akit, Yeni Şafak’ın manşetten ve doğrudan Kaos GL Derneği’ni hedef aldığı “İşte finansörler” başlıklı nefret yayını olduğu gibi aldı ve yaydı: “Türkiye’de eşcinselliği “cinsel yönelim” adı altında meşrulaştırmaya çalışan, bu konuda uluslararası düzeyde gerçekleştirilen lobi faaliyetlerini Türkiye’de uygulayan, saha çalışması yapan, yürüyüş ve paneller düzenleyen LGBTİ derneklerinin para kaynakları deşifre oldu. Söz konusu derneklerin fon kaynakları, “Kaos Gey ve Lezbiyen (KAOS GL) Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği”nin hazırladığı, “Türkiye’deki LGBTİ+ Örgütleri İçin Fon Rehberi” başlıklı çalışmada yer aldı. “Sivil Düşün AB Programı” kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle hazırlanan fon rehberinin, LGBTİ hareketinin güçlenmesi ve çeşitlenmesine katkıda bulunmak için hazırlandığı kaydedildi.”

Akit, Yeni Şafak’ın ilk sayfadan ve doğrudan Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren, karalayan nefret dizisini aktarmaya ve yaymaya devam ediyor: “Yeni Şafak, KAOS GL’nin eşcinsel örgütler için fon alma rehberi hazırladığını ortaya çıkarmıştı. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki provokasyonda sahne alan LGBTİ’lilerin para havuzu deşifre oldu. LGBTİ’lilerin en büyük para kaynağını, söz konusu dernekleri etki ajanı olarak kullanan ABD ile Kabe fotoğrafını yere sererek üzerine LGBT paçavrası yerleştirenlerin gözaltına alınmasına tepki gösteren AB oldu.”

Akit, “Kerimcan Durmaz bilinçaltındaki pisliği kustu!” başlıklı homofobik nefret yayınında da, “eşcinsel sapkınlık”, “LGBT sapkınlığı”, “LGBT propagandası” nakaratlarının ardından “Şeytanı temsil eden "666" rakamının el hareketini yapan Kerimcan Durmaz, nereden fonlandığını ve 'proje'lendirildiğini ıspatladı” diyor ve nihayet “konu”yu gene “Yurtdışından sapkınlara milyonlarca lira para akıtılıyor”, Kaos GL Derneği ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bağlıyor.

Yeni Şafak’tan Akit’e derken, bu kez de “HaberOfisi” isimli internet sitesi Akit’in yayınını olduğu gibi alıp yayıyor.

Boğaziçi, Şubat ayında da Akit’in homofobik nefretinin hedefinde

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran Akit, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’ne yönelik Aralık ayında başlattığı homofobik nefret yayınını, atanmış rektör protestolarına polisin saldırısıyla başlayan süreçte, Ocak ayı boyunca ayyuka çıkarmıştı.

Atanmış rektöre itirazla başlayan öğrenci protestolarında Akit’in homofobik nefretinin hedefi, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü üzerinden LGBTİ+ öğrenciler ve gökkuşağı bayrağı olmuş, homofobik hedef göstermelere ve nefret saldırılarına doyamayan Akit, polis bültenleri ile hazırladığı “nefret kokteyli”ne LGBTİ+ öğrencileri ve kurumlarını da katarak temel haklar kapsamındaki öğrenci protestolarını “terör” ile ilişkilendirip kriminalize ederken kendinden geçmişti.

Akit’in Boğaziçi Üniversitesi protestoları bahanesiyle LGBTİ+’ları karalayan, hedef gösteren, kriminalize eden nefret yayınının Şubat ayı seçkisi ise şöyle seyretti:  

“Valilik açıklama yaptı… Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup gösterici…” (1, 2)

“Eşcinsel sapkınların (LGBT) paçavralarıyla süslenen sahne… LGBT bayrağının altına sığınarak kızlı erkekli, kız kıza yapılan iğrenç danslarla görüntülenen bir grup marjinal görünümlü Boğaziçili… bir erkeğin giydiği elbise ile kız kılığına girdiği, bir kızın da takma sakal ile erkek kılığına girdiği görülürken LGBT bayraklarını sallayarak ellerinde içki şişeleri”

“aralarında LGBT'lilerin bulunduğu provokatör grub”, “Soros’un çocukları… AB, Alman Vakıfları ve Soros’un fonladığı LGBTİ’li eşcinsel sapkınlar”, “LGBTİ'li azgınlar… LGBTİ'li sapkınlar… LGBTİ paçavrası… LGBTİ'li azgın azınlık… Azgınlar… LGBTİ'li sapkınlar”, “Türkiye düşmanı AB, Alman Vakıfları ve Soros’un fonladığı LGBTİ’li sapkınlar… marjinal terör örgütlerinin ve eşcinsel sapkınların eylemleri”, “LGBT sapkınları”, “LGBTİ çığrından çıktı… LGBTİ tehlikesi”, “LGBTİ eylemi… LGBTİ'li sapkınlar”, “LGBTİ paçavralı 'Boğaziçi' eylemi… LGBTİ'li sapkınları sembolize eden renkler…”, “Galatasaray'ın akademisyenlerinden LGBTİ eylemi… LGBTİ'li azgınlar”, “akademisyenlerin eşcinsel sapkınların (LGBT) bayraklarının altına sığındığı”

Akit’in homofobik nefret siyaseti

Atanmış rektöre itiraz eden Boğaziçi Üniversiteli öğrencilerin protestolarına karşı Akit, ayrımcı dil ve hükümet destekli kurumsal homofobik söyleme aracılık etmeye Şubat ayında da devam etti.

“Bakan Soylu'dan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine çağrı: Kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin… LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz?” “Bakan Süleyman Soylu'dan 'Boğaziçi' açıklaması: Bizim geçmişimizde LGBT gibi şeyler var mı? Var da biz mi bilmiyoruz? Benim inancıma göre LGBT sapkınlıktır. Bu LGBT olayı Avrupa'dan ve ABD'den bize pazarlanmaya çalışılan bir şey. LGBT derneklerine ABD ve Avrupa 12 milyon dolar fon sağlıyor.”

LGBT sapkınlarının Kabe'yi hedef alması ve rektörlük binasını işgal etmesiyle Boğaziçi Üniversitesinde başlayan olaylara değinen Kılıçdaroğlu”, “DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan… LGBTİ'li azgınlara skandal bir destek verdi”, “Bay Ekrem’den LGBTİ’li provokatörlere destek… LGBTİ’li sapkınlara sahip çıkan İmamoğlu”, “İmamoğlu'nun çocuklar için açtığı kreşte LGBT propagandası yapması dikkatlerden kaçmadı. Daha önce de LGBT renklerini kullanarak sapkınların propagandasını yapan İmamoğlu”, “Kreşte 'eşcinsel' kepazelik!

“AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak’tan CHP’ye sert tepki… CHP'li İBB Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan DHKP-C'li militanları, LGBT sapkınlarını Saraçhane'ye davet ediyor”, “Seçimlerde ittifak kuran CHP, HDP ve İYİ Parti'nin desteklediği DHKP-C, PKK, FETÖ ve LGBT gibi örgütlerinde katkı verdiği Boğaziçi'ndeki eylemler”, “Türk gençliği bu tuzağa düşmeyecektir. PKK ve FETÖ'nün yanında, DHKP-C, MLKP, TKP-ML, LGBT ve Soros uşaklarıyla fiili ittifak kuranların istiklalimize cephe aldıkları, istikbalimize nifak saçtıkları, ayan beyan ortaya çıkmıştır.”

“Kim derdi ki ayetlerle lanetlenen bir sapkınlığın günümüzdeki devamı niteliğinde birtakım LGBT’liler ile birlikte başına örtü almış bir kız aynı kare içinde yer alacak?”, “LGBT’li sapkınların ekmeğine yağ süren Şeyma Altundal kimdir?” “Din, sapıklığı lanetliyor… Boğaziçi Üniversitesi’nde Kâbe’ye hakaret eden LGBTİ’li sapkınlar… Hz. Lut’un kavmi… LGBTİ’li azgınlar”, “Eşcinsel sapkın İslam'la zıtlaştıklarını itiraf etti… LGBTİ'li azgınlar… eşcinsel sapkınlar… LGBTİ'li sapkınlar”

“LGBT güzellemesiyle meşhur sapkınlık hareketi”, “LGBT'li sapkınları iş başvurusuna çağırdı”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür, sanat, medya ve akademi alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunusuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine de aracılık ediyor.

“Sözde milliyetçi muhafazakar Yeniçağ'dan LGBT övgüsü… elektronik kelepçelerine sapkın LGBT figürleri çizerek…”, “Webtekno'dan Müslüman Türk milletine skandal hakaret! "Eşcinsel sapkınlar ileri zekalı, millet gerizekalı" algısı”, “İrfan'a açım diyen Halk TV izleyicisi travestiye yürüdü… LGBT'li sapkın olan travesti”, “Türkiye Yazarlar Birliği Sendikasının çağrısı ile… LGBTİ'li sapkınlar da gündeme getirildi”, “‘Eşcinsellik geni’ diye bir gen yok… Türkiye’de örümcek ağı gibi yayılan LGBTİ’li ahlaksızlar… Eşcinsellik davranış bozukluğudur… CHP tarafından kollanan LGBTİ sapkınlar”

Akit’in homofobik nefreti Şubat ayında da sınırları aştı: “ABD gençliği sapkınlaşıyor… Dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden olan Ipsos, Amerika’nın hızla eşcinselleştiğini ortaya koydu… ABD’lilerde sapkınlık… nüfusun üçte ikisi LGBTİ’lilerden oluşacak”

Akit yazarlarından homofobik nefret “köşe”leri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’ten köşe yazarı, aynı zamanda Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bezdirici tekrarlarıyla sündürdükçe sündürdüğü köşe yazılarının “konu”su bu kez “Boğaziçi” olan Şubat ayındaki cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratları değişmedi: “‘Gaylik haktır’ deriz, ama din dersi hak değildir deriz.. İki yeni gay evi açılsa, hemen alkışlarsınız değil mi? Hukuk Fakültesi yerine, bize gay evi açın dersiniz.. Hatta.. Gayler, lezbiyenler pratiklerini geliştirsinler diye, onların hepsine, ayrı ayrı özel mekanlar açılmasını bile isteyebilirsiniz..”

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’nun ardından, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret nakaratlarıyla Akit köşelerinden Şubat seçkisi: “eşcinsel sapkınlar”, “LGBTli sapkınlar”, “LGBT adı verilen sapık güruh”, “dönmeler”, “LGBT denilen sapkın anlayış”, “LGBTİ seviciler”

Haftanın gündemi, karaladıkları “köşe”nin konusu fark etmeksizin ırkçı, cinsiyetçi, homofobik nefret söylemi üretmeye devam eden Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak, komployla karışık köşe yazılarında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemine bahaneye ne hacet, hep aynı nakaratla araya LGBTİ+’ları da katmaya devam etti.

Akit yazarı Dilipak, LGBTİ+ yurttaşların anayasal haklarını kullanmak istemelerinden ne anladığını anlatıyor: “Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı.” 

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini komployla harmanlayan, hep aynı nakaratla araya LGBTİ+’ları da katmaya devam eden Dilipak, “Bakın biz buraya nasıl geldik” diyor ve devam ediyor: “Kaos GL Derneği, Sovyetlerin dağılmasından hemen sonra, 1994’ün Eylül ayında, Türkiye’deki LGBTQ+ BİREY’lerini, desteklemek ve özgürlük adına bir araya getirmek için Ankara’da kuruldu..”

“Köşe”leri ayrımcılık ve nefretle dolduran Akit’in 2021 Şubat ayı manipülasyon muhabbetlerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret bültenleriyle yayına devam ediyor.


Etiketler: medya
İstihdam