24/02/2021 | Yazar: Ali Erol

Hükümet yanlısı medya, ayrımcı diliyle düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni Ocak ayında da doğrudan hedef aldı.

Kaos GL, homofobik nefret medyasının Ocak ayı hedefi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemini sürdüren hükümet yanlısı muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni Ocak ayında da doğrudan hedef gösterdi. 

Nefret yayınıyla LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söylemlerine katılmaları yönünde kamu ve siyaset temsilcilerini kışkırtarak devlet destekli kurumsal homofobik nefrete aracılık ederek 2020’yi geride bırakan hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya’nın 2021’in ilk ayı Ocak boyunca homofobik nefret yayınlarını izledik.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren ve doğrudan saldıran nefret medyasının başını gene Akit çekti.

Akit, Kaos GL’nin Medya İzleme Raporu’nu okuyor

Akit, LGBTİ+’ların gazetelerde nasıl yer aldığına ilişkin, Kaos GL Derneği tarafından yayınlanan 2020 Medya İzleme Raporu’nu, “İftihar tablosu haberlerimiz eşcinsel sapkınları zıplattı!” başlığıyla okudu.

Homofobik nefretiyle “gurur” duyan Akit, devam ediyor: “Söz konusu gerçek, ülkemizdeki eşcinsel sapkınların merkez üssü olan KAOS GL isimli sapkın derneğin hazırladığı 2020 yılı medya izleme raporunda gözler önüne seriliyor. Toplumda hiçbir karşılıkları olmadığı halde sapkınlıklarını topluma dayatmak isteyen LGBTİ’li homoların hazırladıkları raporda, önlerindeki en büyük engelin Akit olduğu adeta itiraf ediliyor.”

“Türk toplum ve aile yapısını koruma” amaçlı olduğunu söylediği “haberleri”ni, Kaos GL’nin “çarpıttığını” öne süren Akit, nefret söylemi yaydığını, ayrımcı dil kullandığını, hedef gösterme suçu işlediğini kabul etmeyerek Kaos GL 2020 Medya İzleme Raporu’nu okumaya devam ediyor: “Soros'un çocukları LGBTİ sapkınları”, “Türkiye’deki sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL”, “eşcinsel tehlike”, “LGBTİ sapkınlığı”, “KAOS GL isimli fitne yuvası”, “LGBTİ’li sapkınlar”...

Manipülasyon ve dezenformasyonla yetinmeyen Akit, Kaos GL’nin 2020 Medya İzleme Raporu’nu “okur”ken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırdılar” ara başlığı altında doğrudan yalana ve provokasyona başvurmaktan, Kaos GL’yi hedef göstermekten vazgeçmedi.

“Eşcinsel sapkınlık” söylemi ve “Diyanet’i hedef aldılar” manipülasyonu ve İçişleri Bakanının LGBTİ+ dernekleri hedef alan ifadeleriyle devam eden Akit, Kaos GL’nin 2020 Medya İzleme Raporu’nu bir kez daha doğrulamış oldu.

Akit, Kaos GL’nin öğrenci broşürünü okuyor

LGBTİ+ öğrenciler ve aileleriyle çalışan eğitimciler için yayınlanan “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” başlıklı Kaos GL yayını, LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına doğrudan saldıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hedef gösteren Akit’in 2021 Ocak ayı homofobik ve transfobik nefret bahanesi oldu.

Zekeriya Say imzalı “LGBTi’den ilkokullara sızma klavuzu” başlıklı nefret bülteninde, “eşcinsel sapkınlar” ve “KAOS GL adlı sapkın dernek” nefret söylemleriyle Kaos GL hedef gösterildi: “AB, Alman Vakıfları, Soros ve İsveç Kalkınma İşbirliği Ajansı SIDA’nın fonladığı, Türkiye’de CHP’nin açıktan destek verdiği eşcinsel sapkınlar, şimdi de ilk ve ortaokul çağındaki çocuklarımıza kancayı taktı. KAOS GL adlı sapkın dernek, ‘LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?’ adlı bir kılavuz hazırladı. Kılavuzda, ilkokul öğrencileri arasında eşcinselliğin teşvik edilmesi ve öğretmenlerin bu faaliyetleri desteklemesi gerektiği vurgulanıyor.”

LGBTİ+ öğrencilerin haklarını koruma ve gözetme amaçlı Kaos GL Derneği yayınında, “LGBTİ+ çocuklar, yaşamlarının erken dönemlerinden itibaren, toplumsal hayatın hemen her alanında sistematik şekilde görmezden geliniyor, kabul görmüyor, dışlanıyor, ötekileştiriliyor, aşağılanıyor, baskıyla normlara uydurulmaya çalışılıyor ve ayrımcılığa maruz bırakılıyorlar. Bütün bunlar çocuğun insan haklarının ihlali ve şiddettir.” denilirken, Akit’in ayrımcılık ve nefret haberinde, sanki bir illetten bahseder gibi “eşcinsel sapkınlığın ilköğretim çağındaki çocuklara kadar inmesi” ifadesi kullanılıyor.

Akit’in “Sapkın çalışma” ifadesiyle yaftaladığı kılavuza yönelik sarf edilen nefret söylemleri, “Kaos GL adlı sapkın dernek” hedefinin ardından şöyle sıralanıyor: “eşcinsel bataklığa sürüklenen öğrenci”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Atölyesi adı altında sapkınlıklar”, “bataklığa sürükleyen öğretmen”, “eşcinsel sapkınlar”, “LGBTİ’li sapkınlar”

Yayının künye ve kapak sayfalarını da veren Akit, “Mazluma yok sapkına var” ara başlığının ardından, “İsveç hükümeti tarafından kurulan ve bir devlet kurumu olan SIDA, mazlumlara tek kuruş yardım etmezken, dünyadaki eşcinsel sapkınlara milyonlar aktarıyor.” ifadeleriyle, LGTBİ+ kurumlarıyla faaliyetlerini karalayan, kriminalize eden, düşmanlaştıran ve hedef gösteren nefret bültenini tamamlanırken, sözü okur ve takipçiler devralıyor: “escinsellik artik bir suc olmasi lazim, hepsini hapise, yoksa bütün halki zehirlicekler.”, “Bunlar Türkiye de derhal yasaklanmalı”, “Ülkemizde hala lgbt legal olarak faaliyet gösteriyor sokakları üniversiteleri karıştırıyor. Ancak hükümet bu konuda çok ağır ve aciz davranarak kendi ayaklarına sıkıyor. Lgbt nin bütün faaliyetleri yasaklanmalı ve ağır cezalar verilmeli. Çünkü bu lgbt bir din inanış gelenek değil ; sapkın ve bozguncu bir harekettir.”

Akit’in Kaos GL Derneği’ni hedef alan nefret bülteni hertaraf, haberofisi, türkiyehavadis, kamudanhaber ve ümraniyegündemi internet siteleri ve Takvim gazetesi tarafından kopyalandı ve yayıldı. 

Akit, LGBTİ+’ların okumasına ve okullarında örgütlenmesine karşı

Akit’in Ocak ayı ayrımcılık ve nefret seyrinde, gene Zekeriya Say imzalı bir diğer yayında, bu kez üniversiteli LGBTİ+ öğrencilerin kulüpleri hedef alınıyor. “Üniversitelerdeki özgürlük ortamından ve yasal boşluklardan faydalanan sapkın eşçinseller hiçbir hukuki engele takılmadan ahlaksızlıklarının propagandasını yapabiliyor” ifadesiyle, “LGBTi provokasyonu! Üniversiteleri kıskaca almışlar” başlığı altında, LGBTİ+ öğrenciler ve kampüs örgütlenmeleri hedef gösteriliyor ve kriminalize ediliyor.

Akit’in hedef gösteren nefret yayını gene haberofisi internet sitesi ile havervitrini sitesi tarafından kopyalandı ve yayıldı.

Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’ın da kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı Zekeriya Say imzalı Akit’in LGBTİ+ kurumlarını hedef gösteren nefret bülteni, bir kez daha “Kaos GL adlı sapkın dernek” söylemine dönüyor ve “Akit rezaleti deşifre etmişti” ara başlığıyla, “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” isimli Kaos GL Derneği yayınıyla sona eriyor.

Akit, Kaos GL ile çalışan Baro’ları, aklı sıra “Baro’n” diye okuyor

Akit’in Zekeriya Say imzalı, Kaos GL Derneğine yönelik hedef gösteren homofobik nefreti, “Baro’nların LGBTİ aşkı bitmiyor” başlığı ile devam etti.

Eskişehir Barosu’nun Ocak ayında, Kaos GL’den Av. Kerem Dikmen ve Genç LGBTİ+’dan Av. Mahmut Şeren’in katılımıyla LGBTİ+ haklarını konuştuğu etkinlik üzerinden, kelime oyunlu “Baro’n” ifadesiyle Eskişehir Barosu’nu da hedef alan Akit’in homofobik nefret nakaratı değişmedi: ““Çağlar ötesinden gelen ses” açıklaması yapan Ankara Barosu’nun ardından, LGBTİ’li sapkınlara bir destek de Eskişehir Barosu’ndan geldi. Kaos GL avukatı, Eskişehir Barosu’na kayıtlı meslektaşlarına LGBTİ’li sapkınlarla ilgili 101 Temel Kavramı anlattı.”

Zekeriya Say imzalı Akit’in nefret bülteninin sadece ilk paragrafında LGBTİ+’lar üç kez “sapkınlar” nefret söylemiyle yaftalanıyor: “LGBTİ’li sapkınlar”, “eşcinsel sapkınlar”, “LGBTİ+ sapkınlar”

“Avukatlara sapkınlık öğretildi” ara başlığı ile devam eden homofobik nefret yayınında, seminerin adından kopyalanan “LGBTİ+’ların hakları” ifadesinin hemen ardından “sapkınlar”, “sapkınlığa kalkan olmak isteyen meslektaşlar” gibi homofobik nefret nakaratları tekrar edildi.

Akit’in Eskişehir Barosu ile Kaos GL Derneği’ni hedefe alan nefret bülteni, haberofisi internet sitesi tarafından da kopyalandı ve yayıldı. 

Sendikal gongo Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanlığı imzalı, “Eskişehir Barosu LGBT'yi destekleyen derneklerle işbirliği yaparak internet üzerinden çevrimiçi eğitimler düzenlemektedir. Baro temel hak ve hürriyetler bahanesiyle tarih boyunca semavi inançlar tarafından lanetlenmiş ve toplumun değerleriyle bağdaşmayan bu tip düşünce ve eylemleri normalleştirme ve meşrulaştırma yoluna gitmemelidir. Topluma rağmen kasıtlı olarak desteklenen bu eylemler aynı zamanda genel ahlaki ilkelere yönelik de bir saldırıdır.” söylemli nefret açıklaması, Eskişehir yerel medyası (1, 2, 3, 4) internet sitelerinde paylaşıldı.

 


Etiketler: medya
İstihdam